Α. Τζιτζικώστας: Πρωτοβουλία διαχωρισμού Δ.Ε.Θ και ομιλιών πολιτικών

0
101
16:43:30,09/12/2018
Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας
Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας. Πηγή: https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=39469092

Πρωτοβουλία για το διαχωρισμό της Διεθνούς Εκθέσεως  Θεσσαλονίκης από τις επισκέψεις και τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών αναλαμβάνει ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος δήλωσε πως θα είναι ξανά υποψήφιος στις Δημοτικές – Περιφερειακές εκλογές.

Στο πλαίσιο της ίδιας προσπάθειας θα επιχειρηθεί η απεμπλοκή του εκθεσιακού γεγονότος από τις πολιτικές εκδηλώσεις, ώστε  να μη διαδραματίζονται  επεισόδια και ταραχές στην πόλη κατά τη διάρκεια του κορυφαίου αυτού γεγονότος.

Την πρόθεσή του,  αυτή  δημοσιοποίησε ο  κ. Τζιτζικώστας μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Αταίριαστοι»  των δημοσιογράφων Γιάννη Ντσούνου, καθώς  και Χρήστου  Κούτρα.

Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη, η πρωτοβουλία αυτή θα αναληφθεί  μέσα στις αμέσως επόμενες   ημέρες και θα γίνει σε συνεννόηση με όλους τους τοπικούς φορείς, για να διαχωριστεί πλήρως η Δ.Ε.Θ. από τις πολιτικές εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη.

«Αυτό που έγινε στα εγκαίνια της φετινής Δ.Ε.Θ.   δεν έχει ξαναγίνει και ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Αναλαμβάνω πρωτοβουλία τις αμέσως επόμενες μέρες, με όλους τους φορείς της Θεσσαλονίκης, για να διαχωρίσουμε το εκθεσιακό γεγονός της ΔΕΘ από την παρουσία των πολιτικών αρχηγών.

 Εμείς θέλουμε τους πολιτικούς αρχηγούς, αλλά η παρουσία τους,  δεν πρέπει να επισκιάζει τη ΔΕΘ, η οποία είναι μια πολύ σημαντική αναπτυξιακή διαδικασία για όλη τη Βόρεια Ελλάδα.

Η πρόταση που θα καταθέσουμε ως Περιφέρεια και θα ζητήσουμε τη στήριξη όλων των φορέων, είναι στο δεκαήμερο της Δ.Ε.Θ. να μην υπάρχει καμία ομιλία πολιτικού αρχηγού. Όλες οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών να προηγούνται ή να έπονται της Δ.Ε.Θ. , δηλαδή να γίνονται  αμέσως πριν ή αμέσως μετά από  το δεκαήμερο της Έκθεσης»,  είπε  ο κ. Τζιτζικώστας.

Μάλιστα, ανέφερε πως  τέτοιες καταστάσεις, όταν χιλιάδες κόσμου, επιχειρηματιών και εμπόρων επισκέπτονται τη Δ.Ε.Θ., δεν είναι αποδεκτές και δεν τιμούν κανέναν, ενώ «πέφτουν τα φώτα σε τελείως διαφορετικά ζητήματα από αυτά που θα έπρεπε. Η Δ.Ε.Θ.  είναι μια τεράστια ευκαιρία για τη Θεσσαλονίκη, για να αναπτύξουμε συνέργειες και να προβάλουμε τον τόπο μας, ειδικά φέτος, που τιμώμενη χώρα είναι οι ΗΠΑ».

Ο κ. Τζιτζικώστας  ρωτήθηκε και  για το αν θα είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας στις εκλογές του Μαΐου του 2019, καθώς και εάν θα ζητήσει τη στήριξη συγκεκριμένων κομμάτων.

Απάντησε πως  θα είναι εκ νέου υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, ώστε με μια δεύτερη θητεία στη διοίκηση της Περιφέρειας να ολοκληρώσει το έργο του.

 «Είναι γνωστό σε όλους πια ότι η αυτοδιοικητική παράταξή  μας, η «Αλληλεγγύη»  ξεκίνησε και συνεχίζει πέρα και έξω από τα κόμματα. Έχουμε συγκεκριμένο πρόγραμμα και συγκεκριμένο έργο που υλοποιούμε αυτά τα χρόνια. Όποιος θέλει να το στηρίξει είναι ευπρόσδεκτος. Όμως εμείς, και ως συνδυασμός και ως πρόσωπα, που στελεχώνουμε το συνδυασμό, κινούμαστε σε μια λογική εντελώς πέρα και έξω από τα κόμματα», παρατήρησε.

Επίσης, εμφανίστηκε κάθετα αντίθετος προς  «συμφωνία των Πρεσπών», την οποία χαρακτήρισε «προσύμφωνο» και ζήτησε τη διενέργεια δημοψηφίσματος, ώστε να δοθεί ο λόγος στους Έλληνες πολίτες:

 «Αν δεν θέλουν να κάνουν εκλογές και θέλουν να εξαντλήσουν την τετραετία ας δώσουν τη δυνατότητα να εκφραστεί ο κόσμος γι’ αυτό το προσύμφωνο, με ένα δημοψήφισμα».

Ανακοίνωσε – δε – την ανάληψη σειράς πρωτοβουλιών το αμέσως επόμενο  χρονικό διάστημα, προκειμένου να μην επικυρωθεί η «συμφωνία των Πρεσπών», ώστε να πεισθούν τα πολιτικά κόμματα και μεμονωμένα οι βουλευτές ότι «αυτό το προσύμφωνο δεν πρέπει να επικυρωθεί».

©Typologos.com 2018

ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

twenty − 2 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.