Απόστολος Τζιτζικώστας: «Θετικό ότι συνεχίζει τη λειτουργία του, το Γραφείο του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη»

22:56:13,08/13/2019
Απόστολος Τζιτζικώστας-Μαρία Αντωνίου

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν τα θέματα της συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη για τα επόμενα χρόνια

«Θετικό» χαρακτήρισε   ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας  το γεγονός ότι συνεχίζει τη λειτουργία του το Γραφείο του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, του οποίου την επικεφαλής Μαρία Αντωνίου υποδέχθηκε την Τρίτη 13 Αυγούστου 2019 στο γραφείο του, στην Περιφέρεια

 «Χαίρομαι που η συγκεκριμένη δομή συνεχίζει τη λειτουργία της. Σου εύχομαι καλή επιτυχία, την οποία ξέρω ότι θα έχεις. Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχεις φίλους και συμμάχους. Σε αυτή τη νέα περίοδο που ξεκινά για τη χώρα μας,  θέλουμε να συνεργαστούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να φέρουμε και τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για τους συμπολίτες μας», σημείωσε εισαγωγικά ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας υποδεχόμενος την κ. Αντωνίου.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν τα θέματα της συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη για τα επόμενα χρόνια.

«Σήμερα υποδέχτηκα με μεγάλη χαρά μια καλή φίλη, τη Μαρία Αντωνίου, επικεφαλής πια του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι, γιατί γνωρίζω ότι με το χαρακτήρα της,  την έντονη προσωπικότητά της,  και με την ήδη επιτυχημένη πορεία της, όλα αυτά τα χρόνια θα μπορέσει να συνεχίσει το σημαντικό έργο,  που υλοποιεί αυτή η δομή εδώ στη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία.

Ο δεύτερος λόγος είναι που ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να διατηρήσει αυτή τη δομή. Από την πρώτη  στιγμή είχα εισηγηθεί το Γραφείο αυτό να παραμείνει και να συνεχίσει να λειτουργεί  γιατί πίστευα και πιστεύω ότι η Μακεδονία χρειάζεται μια κυβερνητική δομή, η οποία να έχει ουσιαστικό ρόλο και αρμοδιότητες και να μπορεί να ενισχύει  την προσπάθεια που κάνουμε όλοι οι φορείς και οι θεσμοί της περιοχής, προκειμένου με καλή συνεργασία με την Κυβέρνηση να λύνουμε μια σειρά από επιμέρους ζητήματα, τα οποία  απασχολούν τους συμπολίτες μας», σημείωσε ο κ. Τζιτζικώστας μετά το πέρας της συνάντησης.

 «Εμείς ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα συνεργαστούμε  πολύ στενά με το Γραφείο του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη και με την κ. Αντωνίου  σε θέματα καθημερινότητας και επίλυσης προβλημάτων, αλλά και στο ζήτημα της ονομασίας των μακεδονικών προϊόντων και της προβολής τους,  στην Ελλάδα, καθώς και το εξωτερικό.

Θα πρέπει να δουλέψουμε  όλοι οι φορείς μαζί, οι εξαγωγείς, τα Επιμελητήρια, η Περιφέρεια, οι δήμοι και το Γραφείο του Πρωθυπουργού,  προκειμένου να πετύχουμε το στόχο μας να μην έχουν προβλήματα τα μακεδονικά προϊόντα στο εξωτερικό.

Απόστολος Τζιτζικώστας-Μαρία- Αντωνίου 1

«Η αλήθεια είναι ότι ήδη εξαιτίας της επιζήμιας «Συμφωνίας των Πρεσπών» έχουμε σημαντικά προβλήματα και γι’ αυτό το λόγο με το που θα αναλάβει η κ. Αντωνίου θα γίνει μια ευρεία σύσκεψη όλων των εμπλεκόμενων φορέων, προκειμένου να ενοποιήσουμε τις δράσεις μας, και να τις αναβαθμίσουμε ακόμη περισσότερο για να πετύχουμε τον τελικό στόχο μας», είπε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας

Η αλήθεια είναι ότι ήδη εξαιτίας της επιζήμιας «Συμφωνίας των Πρεσπών» έχουμε σημαντικά προβλήματα και γι’ αυτό το λόγο με το  που θα αναλάβει η κ. Αντωνίου θα γίνει μια ευρεία σύσκεψη όλων των εμπλεκόμενων φορέων, προκειμένου να ενοποιήσουμε τις δράσεις μας, και να τις αναβαθμίσουμε ακόμη περισσότερο για να πετύχουμε τον τελικό στόχο μας»,  είπε  ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

Από την πλευρά της,  η  κ. Αντωνίου  ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για την υποδοχή , ενώ έκανε λόγο για μια πολύ καλή σχέση και φιλία χρόνων.

 «Θέλω να ευχαριστήσω τον Απόστολο Τζιτζικώστα για το καλωσόρισμά του, και να το  διαβεβαιώσω ότι από την ημέρα, που γίνει  η επίσημη τοποθέτησή μου, στο Γραφείο του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, όλοι μαζί  οι φορείς της πόλης θα φροντίσουμε με πολύ δουλειά να πετύχουμε  τους στόχους, τους οποίους θέτει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη», σημείωσε η κ. Αντωνίου.

©Typologos.com 2019

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.