Απ. Τζιτζικώστας: «Χτίζουμε τη Μακεδονία του 2030 – Ενώνουμε τους Μακεδόνες κάτω από ένα κοινό όραμα»

21:11:00,09/01/2019
Απόστολος Τζιτζικώστας -Ορκωμοσία

Στην έναρξη της ομιλίας υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης ότι:«Η ορκωμοσία είναι η πιο σημαντική στιγμή για μια νέα περιφερειακή διοίκηση, για ένα νέο περιφερειακό συμβούλιο, πιο σημαντική ακόμα και από μεμονωμένες δράσεις ή αποφάσεις που θα ληφθούν τα επόμενα χρόνια».

«Χτίζουμε τη Μακεδονία του 2030 – Ενώνουμε τους Μακεδόνες κάτω από ένα κοινό όραμα», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας μιλώντας  το απόγευμα του Σαββάτου 31 Αυγούστου 2019  στην  τελετή ορκωμοσίας του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου, στο προαύλιο του κτιρίου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (Βίλα Αλλατίνι).

Ο Περιφερειάρχης  παρουσίασε τους πέντε άξονες του ολοκληρωμένου και κοστολογημένου σχεδίου για τη Μακεδονία του 2030 κι επανέλαβε την «απόλυτη και ξεκάθαρη δέσμευσή του ότι θα είναι Περιφερειάρχης όλων των Μακεδόνων».

Ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε την ανάγκη ενότητας όλων των Μακεδόνων κάτω από ένα κοινό όραμα.

«Τα επόμενα χρόνια έχουμε πολλά να κάνουμε. Σύμμαχός μας,στις προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας, είναι πάντα οι αξίες μας, που έρχονται από παλαιά. Όμως, δεν είναι ούτε ξεπερασμένες, ούτε φθαρμένες, είναι βαθιές και αναλλοίωτες.

Προχωράμε με εργατικότητα, θάρρος, αφοσίωση, επιμονή και διεκδικητικότητα. Με συνεργασία, αλληλεγγύη, πατριωτισμό κι αγάπη για τον τόπο μας. Προσωπικός στόχος μου,  δεν είναι η ευημερία αποστειρωμένων αριθμών και δεικτών, που θα ανακηρύξουν επιτυχημένη τη διοίκησή μας.

 Στόχος είναι να ενώσουμε τους Μακεδόνες κάτω από ένα κοινό όραμα, που δεν είναι άλλο από ένα μέλλον διαφορετικό, ένα μέλλον καλύτερο, με δυνατότητες, προοπτικές και ευκαιρίες για όλους, με ανθρώπους που θα νοιώθουν σιγουριά, αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση, για τη ζωή τους, τη δουλειά τους,  καθώς και  την οικογένειά τους.

Και σε όλους αυτούς τους συμπολίτες μας, που ονειρεύονται αυτό το καλύτερο μέλλον και που είτε είναι σήμερα εδώ, είτε βρίσκονται σε κάποια γειτονιά, σε ένα χωριό ή σε κάποια πόλη της Κεντρικής Μακεδονίας ένα πράγμα θέλω να τους πω απόψε: Μην ακούτε άλλο τις αμφιβολίες ή τους φόβους σας, ακούστε τις ελπίδες και τις μεγαλύτερες προσδοκίες σας. Γιατί αξίζουμε και δικαιούμαστε το καλύτερο. Γιατί όλοι μαζί, ενωμένοι θα τα καταφέρουμε», ανέφερε κ. Τζιτζικώστας.

Στην έναρξη της ομιλίας   υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης ότι:

«Η ορκωμοσία είναι η πιο σημαντική στιγμή για μια νέα περιφερειακή διοίκηση, για ένα νέο περιφερειακό συμβούλιο, πιο σημαντική ακόμα και από μεμονωμένες δράσεις ή αποφάσεις που θα ληφθούν τα επόμενα χρόνια.

Και αυτό γιατί σήμερα, όλοι μαζί αλλά και ο καθένας από εμάς ξεχωριστά, υπογράφουμε ένα άρρηκτο συμβόλαιο με τους πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας, με το οποίο αναλαμβάνουμε τη δέσμευση ότι τα επόμενα χρόνια πρώτα και επάνω απ’ όλα, θα βάζουμε τα συμφέροντα αυτού εδώ του τόπου, της γεωγραφικά μεγαλύτερης Περιφέρειας της χώρας, των επτά περιφερειακών ενοτήτων και των 2 εκατομμυρίων πολιτών».

Ο κ. Τζιτζικώστας δεσμεύτηκε ότι θα διοικήσει, όπως και όλα τα προηγούμενα χρόνια, χωρίς διακρίσεις, χωρίς διαιρέσεις, χωρίς αποκλεισμούς, με ενότητα, συνεργασία, καθώς  και συνέπεια.

Ταυτόχρονα, επισήμανε ότι η μεγάλη πρόκληση και ευκαιρία για τον τόπο είναι:

«Να χτίσουμε μια Μακεδονία ισχυρή, σύγχρονη και ανθρώπινη, που θα αντανακλά τον καλύτερό μας εαυτό, τα ιδανικά και τις αξίες μας, το δυναμισμό και τις ικανότητές μας, τη δημιουργικότητα των ανθρώπων αυτού του τόπου. Από σήμερα, χωρίς να χαθεί ούτε μία μέρα, πάμε να χτίσουμε επάνω στα γερά θεμέλια που βάλαμε», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας και περίγραψε  τους πέντε άξονες του σχεδίου του για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας:

Άξονας πρώτος: Η Κεντρική Μακεδονία γίνεται η πιο φιλική περιφέρεια της χώρας στις επενδύσεις, στην επιχειρηματικότητα και στην καινοτομία.

Άξονας δεύτερος: Η Κεντρική Μακεδονία γίνεται η περιφέρεια που θέλεις να ζεις. Ανθρώπινη με καλύτερη ποιότητα ζωής και προστασία για όλους.

Άξονας τρίτος: Η Κεντρική Μακεδονία που σέβεται και προστατεύει το περιβάλλον με δράσεις για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Άξονας τέταρτος: Η Κεντρική Μακεδονία με ένα πλήρες, αναβαθμισμένο και σύγχρονο δίκτυο υποδομών σε όλους τους τομείς.

Άξονας πέμπτος: Η αποτελεσματική Περιφέρεια που παρέχει υψηλής ποιότητας και ταχύτητας υπηρεσίες στους πολίτες και τις επιχειρήσεις.

Απόστολος Τζιτζικώστας -Ορκωμοσία

«Να χτίσουμε μια Μακεδονία ισχυρή, σύγχρονη και ανθρώπινη, που θα αντανακλά τον καλύτερό μας εαυτό». υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας

Βασική προϋπόθεση επιτυχίας του σχεδίου για τη Μακεδονία του 2030 είπε ο Περιφερειάρχης, είναι η συνεργασία όλων:

«Στις μεγάλες προκλήσεις του καιρού μας, σε όλα όσα έχουμε να κάνουμε το επόμενο διάστημα, δεν περισσεύει κανείς, και πρώτα απ’ όλα οι εργαζόμενοι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που αποδεικνύουν καθημερινά τις δυνατότητες και τις ικανότητές τους, αλλά και την αφοσίωσή τους στο έργο που κάνουμε, και τους οποίους θέλω να ευχαριστήσω για την τεράστια προσφορά τους.

Και φυσικά στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο της Κεντρικής Μακεδονίας, όλες οι δυνάμεις, όλες οι φωνές είναι χρήσιμες και έχουν πολλά να προσφέρουν, με προτάσεις, ιδέες, κριτική, δίνοντας πάντα όλοι, τον καλύτερό μας εαυτό, τηρώντας κάθε στιγμή τον όρκο.  που σήμερα δώσαμε, προτάσσοντας την ενότητα, τη συνεννόηση, καθώς και τη συνεργασία».

Ο κ. Τζιτζικώστας έδωσε βαρύτητα στην ανάγκη ενίσχυσης του ρόλου των Περιφερειών, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «μαζί με τις μεγάλες μάχες για τον τόπο μα,  θα δώσουμε τα επόμενα χρόνια μάχες και για την ενίσχυση του ρόλου των Περιφερειών, του θεσμού που βρίσκεται πιο κοντά στον πολίτη, του θεσμού που διαθέτει αστείρευτες δυνατότητες, οι οποίες πρέπει να απελευθερωθούν.

Είναι η ώρα να κάνουμε επιτέλους και στη χώρα μας. το μεγάλο βήμα μπροστά, τη μετάβαση από την περιφερειακή αυτοδιοίκηση στην περιφερειακή διακυβέρνηση».

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος

Στην τελετή ορκωμοσίας απηύθυνε χαιρετισμό ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος , ο οποίος ανέφερε:

«Ο Υπουργός Εσωτερικών της ελληνικής κυβέρνησης δε  θα μπορούσε να μην είναι παρών στην τελετή ορκωμοσίας του Περιφερειάρχη της Μακεδονίας μας. Αποτελεί ξεχωριστή τιμή για μένα να παραβρίσκομαι στην ορκωμοσία του Απόστολου Τζιτζικώστα και των Περιφερειακών Συμβούλων της Κεντρικής Μακεδονίας. Ενός ανθρώπου, που για να πάρει ποσοστό 62% από τον πρώτο γύρο περιφερειακών εκλογών σημαίνει ότι είναι ψηλά στην εκτίμηση όλων των πολιτών της Κεντρικής Μακεδονίας, που τον επέλεξαν για να συνεχίσει το έργο της οικονομικής ανάπτυξης του τόπου, της βελτίωσης της ποιότητας ζωής των κατοίκων, της ενίσχυσης της κοινωνικής αλληλεγγύης, καθώς  και συνοχής. Δεν έχω καμιά αμφιβολία ότι η τετραετία που αρχίζει σήμερα θα είναι ακόμη πιο γόνιμη και δημιουργική».

Επίσης, ο κ. Θεοδωρικάκος  δημοσιοποίησε πως η κυβέρνηση θα παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο επιχειρησιακό στρατηγικό σχέδιο για τη Θεσσαλονίκη, τη Μακεδονία και τη Βόρεια Ελλάδα.

Απευθυνόμενος στον κ. Τζιτζικώστα τόνισε ο Υπουργός ότι:

«Η συνεργασία της Περιφέρειας με το Υπουργείο και το σύνολο της Κυβέρνησης είναι δεδομένη, θα είναι άριστη και δημιουργική. Περιμένουμε Απόστολε,  αυτή η θητεία σου να είναι η καλύτερη και να συμβάλλεις, ώστε όλες οι Περιφέρειες της χώρας σ’ αυτή την τετραετία να πάνε πιο ψηλά».

Στην τελετή ορκωμοσίας παραβρέθηκαν οι υφυπουργοί Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς και Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Θόδωρος Καράογλου, οι βουλευτές Κώστας Γκιουλέκας, Δημήτρης Κούβελας, Κώστας Ζουράρις, Σάββας Αναστασιάδης, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, Σωκράτης Φάμελλος, Δώρα Αυγέρη, Γιώργος Φραγγίδης και Χρήστος Δερμεντζόπουλος, η επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκης Μαρία Αντωνίου, ο πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Κεντρικής Μακεδονίας Λάζαρος Κυρίζογλου, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας και οι περισσότεροι από τους 38 δημάρχους της Κεντρικής Μακεδονίας, οι πρυτάνεις των Πανεπιστημίων, οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων, φορέων και οργανισμών, εκπρόσωποι των εκκλησιαστικών, στρατιωτικών, αστυνομικών και προξενικών αρχών, καθώς και χιλιάδες πολίτες.

©Typologos.com 2019

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.