Aπόστολος Τζιτζικώστας – Kυρίαρχο ζήτημα είναι η ανάπτυξη

23:25:42,04/08/2019
Επίσκεψη Απόστολου Τζιτζικώστα στις Σέρρες

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη στάση που τήρησε ο κ. Τζιτζικώστας ως Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας στο ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών

«Το κυρίαρχο ζήτημα για τη χώρα συνολικά, αλλά και ειδικότερα για την Κεντρική Μακεδονία είναι η ανάπτυξη», ανέφερε – μεταξύ άλλων – ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη»,  Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας  κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, που πραγματοποίησε τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2019 στις Σέρρες.

Ο κ. Τζιτζικώστας συνοδευόταν από τους υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους της «Αλληλεγγύης» στις Σέρρες.

Μετέβη, δε, στο Επισκοπείο Σερρών, όπου συναντήθηκε με το Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγο.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη στάση που τήρησε ο κ. Τζιτζικώστας ως Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας στο ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Οι δυο άνδρες συμφώνησαν ότι ευθύνη και χρέος όλων είναι η ολοκλήρωση της ανασκαφής του Τύμβου Καστά στην Αμφίπολη, η προστασία και ανάδειξη του μνημείου και της ευρύτερης περιοχής, για τα οποία η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει διασφαλίσει τους απαιτούμενους ευρωπαϊκούς πόρους.

Επίσης, συμφώνησαν, στη συνέχιση της  ανάδειξης όλων των σημαντικών θρησκευτικών μνημείων των Σερρών.

Μάλιστα, ο Σεβασμιότατος απευθυνόμενος στον κ. Τζιτζικώστα του είπε :

«Ιδιαιτέρως εκτιμώ το ήθος και την προσωπικότητά σας, αλλά και το σπουδαιότατο έργο,  το οποίο έχετε προσφέρει όλο αυτό το διάστημα και ελπίζουμε, καθώς κι ευχόμαστε να το συνεχίσετε και να το επαυξήσετε. Η τιμή, η αγάπη και η εμπιστοσύνη στο πρόσωπό σας,  είναι δεδομένη».

Αμέσως μετά ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη» επισκέφτηκε την Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου, που είναι ένα από τα πιο σημαντικά μνημεία πολιτισμού και την αποκατάσταση του οποίου χρηματοδότησε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με ευρωπαϊκούς πόρους.

«Ως διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας εξασφαλίσαμε τους απαραίτητους πόρους για την αποκατάσταση και επανάχρηση της βορειοδυτικής πτέρυγας της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου.Είναι ένα από τα σπουδαιότερα μνημεία της Ορθοδοξίας, αποτελεί πόλο θρησκευτικού τουρισμού και είναι ένα μοναδικής ομορφιάς μνημείο της βυζαντινής τέχνης. Είναι ένα διατηρητέο μνημείο, όπου σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αναστηλώσεων Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων αποκαταστήσαμε τις φθορές, αντιμετωπίσαμε τα  ζητήματα στατικής επάρκειας και το αποδώσαμε σε χρήση», δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας από το ιστορικό μοναστήρι,  που χτίστηκε το 1270.

Ο κ. Τζιτζικώστας συναντήθηκε  κατόπιν με τα μέλη των  διοικήσεων  των Αστικών και Υπεραστικών Κ.Τ..Ε.Λ.  των Σερρών με τα  οποία  συζήτησε τα ζητήματα, που αντιμετωπίζει ο κλάδος, καθώς  και οι προοπτικές του.

Ο ίδιος ευχαρίστησε τα μέλη των  διοικήσεων  και τους εργαζόμενους στα Κ.Τ.Ε.Λ για τη μεγάλη συνεισφορά  στο έργο της μεταφοράς των μαθητών, το οποίο εκτελείται με επιτυχία και κυρίως με ασφάλεια για τα παιδιά στις Σέρρες.

Παράλληλα, έκανε ειδική αναφορά στη σπουδαιότητα των αστικών και υπεραστικών μεταφορών –   μετακινήσεων με υπευθυνότητα απέναντι στο πολίτη, καθώς τα λεωφορεία αποτελούν από τα σημαντικότερα μέσα σύνδεσης όλων των περιοχών των Σερρών μεταξύ τους, αλλά και με την υπόλοιπη Ελλάδα.

«Για ορισμένους συμπολίτες μας, τα λεωφορεία των Κ.Τ.Ε.Λ αποτελούν το μόνο μέσο μετακίνησης και επικοινωνίας με τον υπόλοιπο κόσμο, γι’ αυτό και στηρίζουμε το έργο τους», δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας.

Από την πλευρά τους,  οι επικεφαλής των Κ.Τ.Ε.Λ.  ευχαρίστησαν τον κ. Τζιτζικώστα, επειδή και ως διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και προσωπικά ήταν δίπλα τους,  όλα αυτά τα χρόνια, καθιερώνοντας ένα πλαίσιο σταθερής – αγαστής συνεργασίας προς όφελος των πολιτών.

Ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη» μετέβη στην καινοτόμο επιχείρηση «ΑΡΩΝΙΑ» Κωνσταντινίδη. Η επιχείρηση αποτελεί μια από τις επενδύσεις, που χρηματοδοτήθηκαν το 2014 από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με απόφαση του κ. Τζιτζικώστα,.

Η επένδυση της «ίδρυσης μονάδας τυποποίησης – συσκευασίας, αποξήρανσης και χυμοποίησης καρπών εναλλακτικών καλλιεργειών» στο Δήμο Σερρών ολοκληρώθηκε το Σεπτέμβριο του 2018 και πλέον η επιχείρηση λειτουργεί με σημαντικές προοπτικές.

 Η παραγωγή της επιχείρησης αφορά σε νωπό προϊόν 49.000 κιλών «υπερτροφών» (αρώνια, μύρτιλλο, ιπποφαές), 70.000 κιλών κατεψυγμένου προϊόντος, 288 κιλών αποξηραμένου προϊόντος και 96 κυβικών μέτρων  χυμού αρώνιας.

«Το κυρίαρχο ζήτημα για τη χώρα συνολικά, αλλά και ειδικότερα για την Κεντρική Μακεδονία είναι η ανάπτυξη.

Γι’ αυτό και επιλέξαμε στους βασικούς πυλώνες,  στους οποίους στηρίζει την ανάπτυξή της,  η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να εντάξουμε και την καινοτομία, την έρευνα, καθώς  και τις νέες τεχνολογίες.

Όλοι πλέον κατάλαβαν ότι δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη χωρίς ιδιωτικό τομέα, επιχειρηματικότητα χωρίς επιχειρήσεις, επενδύσεις χωρίς επενδυτές, εισόδημα χωρίς θέσεις εργασίας.

Εμείς, κάναμε πράξη την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας. Αφήσαμε στην άκρη τις αφηρημένες θεωρητικές προσεγγίσεις και ενισχύουμε τον ιδιωτικό τομέα, αξιοποιώντας όλους τους διαθέσιμους πόρους για την αύξηση της παραγωγικότητας, της εξωστρέφειας, της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων και  νέων σταθερών θέσεων εργασίας.

Οι ενισχύσεις μα,  πιάνουν τόπο, όπως αποδεικνύεται κι από τη συγκεκριμένη επιχείρηση, η οποία αξιοποιεί με καινοτόμο τρόπο την πρωτογενή παραγωγή.

Ο στόχος, που θέσαμε και υπηρετούμε με συνέπεια και σκληρή δουλειά, είναι να γίνει δηλαδή η Κεντρική Μακεδονία, η πιο φιλική Περιφέρεια της χώρας στην καινοτομία, στην επιχειρηματικότητα και στις επενδύσεις»,  είπε  ο κ. Τζιτζικώστας.

©Typologos.com 2019

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.