Yπερηφάνια, Χαρά και Συγκίνηση στην Απονομή Βραβείων Αριστείας 2018 του Α.Π.Θ

15:38:13,12/18/2018
Α.Π.Θ- ομάδα Θεολογικής.

Ο πρύτανης του Α.Π.Θ. – καθηγητής Περικλής Α. Μήτκας, με την ομάδα φοιτητών της Θεολογικής Σχολής, η οποία έλαβε έπαινο για την εθελοντική της δράση στον καθαρισμό και την αποκατάσταση των ζημιών του κτιρίου της Σχολής. Φωτογραφία: Γιάννης Τσουφλίδης

Συναισθήματα υπερηφάνιας, χαράς και συγκίνησης βίωσαν οι  παρόντες στην εκδήλωση απονομής βραβείων αριστείας 2018, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου στην αίθουσα τελετών «Αλέξανδρος Παπαναστασίου» της Παλαιάς Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.).

Η απονομή των βραβείων αριστείας πραγματοποιήθηκε  για τρίτη συνεχή χρονιά από τις Πρυτανικές αρχές του Α.Π.Θ.  ως ηθική αναγνώριση προς τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, που έχουν διαπρέψει σε ποικίλους τομείς.

Αποτελεί, δε, το τελικό στάδιο μιας πολύμηνης εργασίας της επιτροπής αριστείας του Ιδρύματος, που στοχεύει στην ανάδειξη των εξαιρετικών δράσεων στους τομείς της έρευνας και της καινοτομίας, καθώς και στην προβολή των καλών πρακτικών, καθώς  και των άριστων επιδόσεων.

ART- Aristotle Racing Team

Η αντιπρύτανις Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του Α.Π.Θ. καθηγήτρια Δέσποινα Κλαβανίδου, ο καθηγητής του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Α.Π.Θ. Νικόλαος Μιχαηλίδης, και τα μέλη της φοιτητικής ομάδας του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Α.Π.Θ .ART- Aristotle Racing Team. Η ομάδα βραβεύθηκε για τη δράση της σε διεθνές επίπεδο. Φωτογραφία: Γιάννης Τσουφλίδης

«Το Πανεπιστήμιο ως ζωντανός οργανισμός, καλείται όλο και πιο συχνά  ν’ ανταποκριθεί στις ανάγκες που δημιουργούν κάθε είδους συνθήκες. Κι εκεί φαίνονται οι βαθύτερες αξίες που διέπουν τα μέλη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.

Αξίες που δεν υπηρετούν σκοπούς μόνο γνωστικούς, αλλά και ανθρωπιστικούς. (…) Αυτές οι αξίες της κοινότητάς μας, γνωστικές και ανθρωπιστικές είναι τα πιο ισχυρά εφόδια,  που έχω μαζί μου, όταν ταξιδεύω στο εξωτερικό, προσπαθώντας συνειδητά και πεισματικά να αναπτύξω την εξωστρέφεια του Ιδρύματος, με σκοπό να κατακτήσει τον ρόλο, τον οποίο  του αξίζει στα διεθνή δρώμενα της γνώσης.

Από τη δύναμη της αριστείας και της συνοχής που επιδεικνύετε, αντλώ την αισιοδοξία, την οποία  ανέφερα αρχικά. Η δύναμη του Αριστοτελείου, λέω συχνά, είναι οι άνθρωποί του. Είναι αυτοί που αριστεύουν, που παράγουν τη γνώση, που ενισχύουν την καινοτομία, που είναι αλληλέγγυο, ι όταν και όπου χρειαστεί», επισήμανε ο Πρύτανης του Α.Π.Θ. – καθηγητής Περικλής Α. Μήτκας, στον χαιρετισμό του.

Ο  διάσημος εικαστικός – καθηγητής του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών και μέλος της επιτροπής αριστείας του Α.Π.Θ.  Κώστας Βαρώτσος, πραγματοποίησε ομιλία με θέμα :«Ένα έργο – Μια περιπέτεια».

Ο κ. Βαρώτσος αναφέρθηκε σε επιλεγμένα έργα του, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται ο «Δρομέας», η «Μαύρη Αφροδίτη», ο «Ποιητής», η «Λευκωσία» κ.ά.

Ομάδα icrytalk του Α.Π.Θ.- Βραβεία Αριστείας

Η αντιπρύτανις Ακαδημαϊκών και Φοιτητικών Θεμάτων του Α.Π.Θ. – καθηγήτρια Αριάδνη Στογιαννίδου, με τα μέλη της φοιτητικής ομάδας του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών iCry2Talk. Η ομάδα βραβεύθηκε για τη δράση της σε διεθνές επίπεδο. Φωτογραφία: Γιάννης Τσουφλίδης

 «Από πολύ μικρός είχα αντιληφθεί τη γοητεία της ανακάλυψης και της μετάλλαξης των πραγμάτων, στην οποία βασίζεται και η έννοια της επιστήμης και η έννοια της αριστείας γεννιέται από την επιθυμία να εξελίξω, καθώς  και να αλλάξω τα πράγματα» είπε ο κ. Βαρώτσος.

Ο  πρόεδρος της Επιτροπής Αριστείας του Α.Π. Θ. – Καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΑΠΘ, Γεώργιος Καραγιαννίδης  εισηγήθηκε το  θέμα: «Τα Βραβεία Αριστείας 2018 του Α.Π.Θ.».

«Είναι μια πολύ σημαντική μέρα για το Α.Π.Θ.. Σε πείσμα των καιρών και των ιδεοληπτικών κραυγών απονέμουμε για 3η συνεχή χρονιά βραβεία Αριστείας σε αυτούς που επιδεικνύουν εξαιρετικές επιδόσεις στην Επιστήμη, την Τέχνη, την Καινοτομία, την Επιχειρηματικότητα και τον Εθελοντισμό.

Βραβεύουμε αυτούς που με τη σκληρή δουλειά και τις ιδιαίτερες ικανότητες ενισχύουν την εξωστρέφεια του Πανεπιστημίου σε ένα εντελώς καινούργιο παγκόσμιο περιβάλλον που δημιουργεί η 4η βιομηχανική επανάσταση».

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων του Α.Π.Θ. – δημοσιογράφος  Παντελής Σαββίδης, αναφέρθηκε στη φετινή πρόταση του Συλλόγου Αποφοίτων να απονεμηθεί βραβείο Αριστείας στον απόφοιτο της Κτηνιατρικής Σχολής Δρ. Άλμπερτ Μπουρλά , ο οποίος έχει διαγράψει μία σημαντική επαγγελματική πορεία σε διεθνές επίπεδο και ηγείται σήμερα ως διευθύνων σύμβουλος σε μία από τις μεγαλύτερες φαρμακοβιομηχανίες παγκοσμίως, στην  Pfizer Inc.

Ο Δρ. Άλμπερτ Μπουρλάς απέστειλε χαιρετισμό  μέσω βίντεο με τον  οποίο ευχαρίστησε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης για τη μεγάλη τιμή να του απονείμει αυτό το βραβείο και τόνισε: «Δεν ξέχασα ποτέ από πού ξεκίνησα και σε ποιους οφείλω. Και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο είναι ένας από αυτούς».

«Συντονιστική Επιτροπή δράσης κατά των ναρκωτικών στο ΑΠΘ»

Ο Πρύτανης του Α.Π.Θ. – καθηγητής Περικλής Α. Μήτκας, με τα μέλη της φοιτητικής ομάδας «Συντονιστική Επιτροπή δράσης κατά των ναρκωτικών στο ΑΠΘ». Η ομάδα βραβεύθηκε για την εθελοντική της δράση που προάγει την πρωτοβουλία στη γνώση και προσφορά προς τους άλλους. Φωτογραφία: Γιάννης Τσουφλίδης

Οι κατηγορίες των βραβείων,  που απονεμήθηκαν φέτος, είναι οι ακόλουθες:

  • Αριστεία στην αναγνώριση του επιστημονικού έργου στις Θετικές Επιστήμες, στις επιστήμες Υγείας, στις Ανθρωπιστικές και Κοινωνικές Επιστήμες και στις επιστήμες Φυσικής Αγωγής
  • Αριστεία στη διεθνή καλλιτεχνική παρουσία
  • Αριστεία στην Kαινοτομία και Aξιοποίηση της Έρευνας
  • Αριστεία στην προσέλκυση ερευνητικών προγραμμάτων
  • Αριστεία φοιτητικών δράσεων σε διεθνές επίπεδο
  • Αριστεία φοιτητικών ομάδων σε εθελοντικές δράσεις που προάγουν την πρωτοβουλία στη γνώση και προσφορά προς τους άλλους
  • Αριστεία στους νεοεισαχθέντες φοιτητές το ακαδημαϊκό έτος 2018 – 2019
  • Αριστεία στους αποφοιτήσαντες το ακαδημαϊκό έτος 2017 – 2018
  • Βραβείο σε διοικητική μονάδα για την προσφορά της,  στην ακαδημαϊκή λειτουργία του Α.Π.Θ.
  • Βραβείο αποφοίτων του Α.Π.Θ.

Επιπρόσθετα, οι πρυτανικές Αρχές και η σύγκλητος τίμησαν τις φοιτήτριες και τους φοιτητές της Θεολογικής Σχολής για την εθελοντική  προσφορά στην αποκατάσταση των φθορών του κτιρίου της Θεολογικής Σχολής, τον Δεκέμβριο 2018.

Επίσης, τίμησαν  και τη φοιτητική πμάδα που συστάθηκε πριν από δύο μήνες, με σκοπό την ανάδειξη στην κοινωνία του οξύτατου προβλήματος των ναρκωτικών στο Α.Π.Θ.

Την επιτροπή αριστείας του Α.Π.Θ. αποτελούν οι:

Γεώργιος Καραγιαννίδης, καθηγητής Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών

Βασίλειος Γούναρης, καθηγητής Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας

Κωνσταντίνος Βαρώτσος, καθηγητής Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών

Γεώργιος Λαλαζήσης, καθηγητής Τμήματος Φυσικής και

Εμμανουήλ Ροηλίδης, καθηγητής Τμήματος Ιατρικής.

©Typologos.com 2018

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

1 − 1 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.