Αποκατάσταση και καλλωπισμός 100 επιλεγμένων στάσεων του Ο.Α.Σ.Θ σε όλη τη Θεσσαλονίκη

22:20:11,09/05/2019
Στάσεις Ο.Α.Σ.Θ.- Φωτογραφίες

Ιστορικές ή νοσταλγικές στιγμές της Θεσσαλονίκης απεικονίζονται σε 100 στάσεις του Ο.Α.Σ.Θ

Συνολικά 100 επιλεγμένες  στάσεις του Ο.Α.Σ.Θ άλλαξαν εικόνα εν όψει των εγκαινίων της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης μετά από πρωτοβουλία του δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα, αφού σ’ αυτές αναρτήθηκαν φωτογραφίες από ιστορικές ή νοσταλγικές στιγμές της πόλης.

Οι παρεμβάσεις αφορούσαν  σε εκατό στάσεις σε κεντρικά σημεία όλης της πόλης. Η πρωτοβουλία αυτή  έλαβε χώρα  σε συνεργασία με την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και το Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης.

Στις στάσεις τοποθετήθηκαν  φωτογραφίες περασμένων δεκαετιών της πόλης από τη δεκαετία του 1910 έως  και  του 1980. Τα φωτογραφικά ντοκουμέντα προέρχονταν από το αρχείο της Δ.Ε.Θ και του Κέντρου Ιστορίας Θεσσαλονίκης. Το κόστος της εκτύπωσης των φωτογραφιών ανέλαβε εξολοκλήρου η Δ.Ε.Θ κι ο δήμος διέθεσε τα τεχνικά μέσα.

Η παρέμβαση αυτή βελτιώνει αισθητά την εικόνα της πόλης και στόχος της διοίκησης είναι να δρομολογήσει την  πλήρη αποκατάσταση των στάσεων. «Η προσπάθεια προώθησης της ευταξίας και της αισθητικής αναβάθμισης του αστικού περιβάλλοντος θα είναι συνεχής», αναφέρει η διοίκηση της δημοτικής αρχής.

Σε κάθε αναρτημένη φωτογραφία είναι εκτυπωμένη και επεξήγηση, που περιγράφει το τι επακριβώς απεικονίζεται σε αυτήν.

©Typologos.com 2019

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

18 − 12 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.