Αντισυστημική ψήφος θα καταγραφεί στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας;

21:32:14,04/03/2019
διάγραμμα- Φωτογραφία από OpenClipart-Vectors από το Pixabay

Αντισυστημική ψήφος προς τη φιλελεύθερη και την προοδευτική  κατεύθυνση θα καταγραφεί στις δημοτικές – περιφερειακές εκλογές της 26ης Μαΐου 2019 στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας; Φωτογραφία από OpenClipart-Vectors από το Pixabay

Αντισυστημική  ψήφος  προς τη φιλελεύθερη  και στην  προοδευτική  κατεύθυνση  θα καταγραφεί στις δημοτικές – περιφερειακές εκλογές της 26ης Μαΐου 2019 στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας;

Τουλάχιστον,  αυτό  το ερώτημα προκύπτει από τη διαδικτυακή δημοσκόπηση, που πραγματοποιήθηκε  κατά τη διάρκεια των ημερών 25-31 Μαρτίου 2019 από την ιστοσελίδα new-economy.gr, ενώ οι ειδικοί εκτιμούν πως πρόκειται για μια πολύ ενδιαφέρουσα τάση, που αξίζει να παρατηρηθεί περαιτέρω και ξεκαθαρίζουν ότι κάθε δημοσκόπηση αποτελεί ένα αξιοσημείωτο «εργαλείο».

Στα  στοιχεία της συγκεκριμένης δημοσκόπησης   καταγράφεται  ως  πρώτος  ο  νυν Περιφερειάρχης  Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος  Τζιτζικώστας  με 35,5% κι ο οποίος φαίνεται ότι τυγχάνει της ευρείας υποστήριξης από τους πολίτες, οι οποίοι εκτιμούν θετικά την όλη δράση του.

Τη  δεύτερη θέση  στην προτίμηση των πολιτών φαίνεται πως   καταλαμβάνει ο δημοσιογράφος Χρήστος Γιαννούλης με 15,5% συσπειρώνοντας κυρίως ανθρώπους προερχόμενους  από το κέντρο και την κεντροαριστερά.

Τρίτη στη διαδικτυακή δημοσκόπηση  έρχεται η παράταξη «Πρώτη Δύναμη για τη Μακεδονία» με επικεφαλής τον πρώην βουλευτή -νυν περιφερειακό σύμβουλο και δημοσιογράφο Γαβριήλ Αβραμίδη με 11,4% , που φαίνεται ότι συγκεντρώνει  τους ψηφοφόρους του πατριωτικού χώρου με προμετωπίδα τον αγώνα για την  ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Αξιόλογο ποσοστό  της τάξης του 7,2% καταγράφει και η Λαϊκή Συσπείρωση με επικεφαλής το Σωτήρη Αβραμόπουλο, που έχει επικεντρωθεί στον αγώνα για την ανάδειξη των μεγάλων λαϊκών προβλημάτων συσπειρώνοντας κυρίως τις δυνάμεις της κομμουνιστικής αριστεράς.

Σε ποσοστό της τάξης του  6,4% καταγράφεται ο συνδυασμός Ανταρσία στην Κεντρική Μακεδονία με επικεφαλής τον Θανάση Αγαπητό. Στο 6,1% «κυμαίνεται» ο συνδυασμός «Πράξεις για τη Μακεδονία» με επικεφαλής το Χρήστο  Παπαστεργίου, ο οποίος προέρχεται από το ΚΙΝ.ΑΛ.

Η «Ανυπότακτη Δημοκρατική Μακεδονία» με επικεφαλής τη  Δέσποινα  Χαραλαμπίδου, η οποία  φαίνεται πως εκτός τους ψηφοφόρους της Λαϊκής Ενότητας αρχίζει να συσπειρώνει τους αντισυστημικούς ψηφοφόρους προς την αριστερή κατεύθυνση. Ποσοστό  της τάξης του 1,7% καταγράφει ο οικολόγος και πολιτικός μηχανικός Φίλιππος Γκανούλης.

Οι όποιες  τάσεις, που καταγράφονται στις δημοσκοπήσεις  μένουν πάντοτε  να επιβεβαιωθούν ή όχι μόνον από την  κάλπη. Ήτοι, από το επίσημο αποτέλεσμα, που θα προκύψει  τη διεξαγωγή  των  δημοτικών  – περιφερειακών εκλογών, οι οποίες θα διεξαχθούν στις 26 Μαΐου 2019 σε όλη τη χώρα.

©Typologos.com 2019

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 − five =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.