Aνοιχτή γραμμή στήριξης στους φροντιστές ασθενών με νόσο Alzheimer κι άλλα σύνδρομα της άνοιας από το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης Ατόμων με διαταραχές μνήμης
23:52:51,04/13/2020

Κέντρο Ημέρας Ατόμων με Διαταραχές Μνήμης του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης Τηλέφωνο επικοινωνίας : 2313- 31.07.50. Φωτογραφία- Πηγή: Κέντρο Ημέρας Ατόμων με Διαταραχές Μνήμης του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης
Aνοιχτή τηλεφωνική γραμμή στήριξης στους φροντιστές ασθενών με νόσο Alzheimer και άλλα ανοϊκά σύνδρομα παρέχει το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης Ατόμων με διαταραχές μνήμης του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης από την Δευτέρα έως και την Παρασκευή στις ώρες 9 το πρωί -2 το μεσημέρι.
«Οι συνθήκες που όλοι βιώνουμε λόγω της πανδημίας είναι δύσκολες και γίνονται ακόμα πιο σκληρές για κάποιες ειδικές ομάδες συνανθρώπων μας, όπως είναι οι φροντιστές ασθενών με άνοια, οι οποίοι καλούνται να διαχειριστούν μια επιπλέον δυσκολία, αυτή του εγκλεισμού. Το Κέντρο Ημέρας Ατόμων με Διαταραχές Μνήμης του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης ανταποκρινόμενο σε αυτή την ειδική συνθήκη παρέχει τηλεφωνική υποστήριξη στους φροντιστές καθημερινά από τη Δευτέρα έως και την Παρασκευή στις ώρες 9 το πρωί -2 το μεσημέρι. »,αναφέρουν οι υπεύθυνοι του Κέντρου Ημέρας Ατόμων με Διαταραχές Μνήμης.
Τηλέφωνο επικοινωνίας είναι : 2313- 31.07.50
Το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης Ατόμων με διαταραχές μνήμης λειτουργεί από το 2002, οπότε παρέχει υπηρεσίες σε ανθρώπους, οι οποίοι βρίσκονται στα πρώτα στάδια ή στο ενδιάμεσο στάδιο της νόσου Alzheimer . Επίσης, παρέχει υποστήριξη στα κοντινά πρόσωπά τους (συγγενείς και φροντιστές).
Πρόκειται για ένα Κέντρο που σχεδιάστηκε ειδικά γι’ αυτό το σκοπό από άποψη λειτουργικότητας.
Είναι το μοναδικό στην Ελλάδα που λειτουργεί στο πλαίσιο ενός δημόσιου νοσοκομείου (Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης).
Στα πρώτα στάδια της διάγνωσης (στάδιο Ήπιας Γνωστικής Διαταραχής) παρατηρούνται διαταραχή μνήμης, θέματα συμπεριφοράς, λειτουργικές δυσκολίες σε δραστηριότητες της καθημερινής ζωής, που «οδηγούν» σε σταδιακή απώλεια της αυτονομίας.
Η εξέλιξη των συμπτωμάτων μπορεί να επιβραδυνθεί μέσα από τη διαδικασία της συνειδητοποίησης και της αποδοχής σε κοινωνικό επίπεδο, καθώς και μέσα από δραστηριότητες που διατηρούν το επίπεδο της ποιότητας ζωής του ασθενούς.
Αυτό το διάστημα λόγω της πανδημίας και των μέτρων για τον περιορισμό διασποράς του κορονοιού COVID 19 έχει περιορίσει το Κέντρο τη λειτουργία του, στην υποστήριξη μέσω της ανοιχτής γραμμής.
©Typologos.com 2020