Σεμινάριο – χορευτική παράσταση από τη διάσημη Candoco Dance Company που αποτελείται από ανθρώπους με και χωρίς αναπηρία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

16:04:49,11/22/2018

candoco foto© Camilla Greenwell 2016

Ο χορός δε γνωρίζει σύνορα κι όρια. Φωτογραφία:© Camilla Greenwell 2016

Σεμινάριο – χορευτική παράσταση από τη διάσημη Candoco Dance Company (Ομάδα Χορού Καντούκο)  που αποτελείται από ανθρώπους με και χωρίς αναπηρία πραγματοποιείται την Κυριακή 2 & Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, όπου η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Πρόκειται για  τη  δράση με τίτλο: «Πολιτισμός, η κοινή μας προσδοκία | Άτομα με και χωρίς αναπηρία», που διοργανώνει το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, όπου θα γίνει με αφορμή την παγκόσμια Ημέρα των Α.ΜΕ.Α. (3 Δεκεμβρίου).  Η δράση περιλαμβάνει σεμινάριο και τη χορευτική παράσταση «You and I Know» από τη διάσημη Candoco Dance Company.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια της εκδήλωσης έχει η Κατερίνα Κασιούμη. Η είσοδος στα εργαστήρια χορού και στην παράσταση θα  είναι ελεύθερη.

Σεμινάριο χορού

Το σεμινάριο χορού πραγματοποιείται από τις  5 το απόγευμα έως και τις 7.30 το βράδυ της Κυριακής  2 και τη Δευτέρας 3 Δεκεμβρίου 2018  στο φουαγιέ του  ισογείου του Μεγάρου. Απευθύνεται, δε, σε ανθρώπους  με ή χωρίς αναπηρία  ηλικίας από 18 ετών και άνω.  Θα διδάξουν οι καθηγητές της Candoco Dance Company Mickaella Dantas και Οlivia Edginton.

Απαραίτητη και μόνη προϋπόθεση  είναι  οι συμμετέχουσες – συμμετέχοντες να αγαπούν το χορό και την κίνηση. Μέσα από τις τεχνικές του σύγχρονου χορού θα  «οδηγήσουν» τα μέλη της Ομάδας όλους τους συμμετέχοντες να εκφραστούν δημιουργικά και να γνωρίσουν τη  χαρά της κίνησης.

Δηλώσεις συμμετοχής κατατίθενται  έως και την  Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2018 στο εξής email: candocoworkshop@megaron.gr (τηλέφωνο με αριθμό κλήσης: 210 – 72.82.760,  κατά τις ημέρες Δευτέρα – Παρασκευή και τις ώρες 9 το πρωί – 3 το απόγευμα)

H χορευτική παράσταση «You and I Κnow»

Στις 8 το βράδυ της Δευτέρας  3 Δεκεμβρίου  2018 θα παρουσιάσουν οι Candoco [Καντούκο] το έργο «You and I Κnow» (2016) στο φουαγιέ του ισογείου του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Το έργο αποτελεί παραγγελία της ομάδας στην πολυβραβευμένη Αγγλίδα χορογράφο Arlene Phillips, η οποία εδώ και 40 χρόνια  δημιουργεί χορογραφίες για τη μουσική – θεατρική σκηνή, τον κινηματογράφο, την τηλεόραση και για τελετές μεγάλων καλλιτεχνικών ή αθλητικών διοργανώσεων.

Μεταξύ άλλων,  χορογραφίες της διάσημης καλλιτέχνιδας  έχουν παρουσιαστεί στα  Brit και στα  Olivier Awards,  στους Αγώνες της Βρετανικής Κοινοπολιτείας 2002, καθώς και στην  Eurovision 2009.

H κ. Philips εμπνεύστηκε ένα ρομαντικό ντουέτο –  γεμάτο πάθος και ευαισθησία για τους χορευτές των Candoco, Joel Brown και Laura Patay. Η όλη χορογραφία βασίζεται  σε γνωστά pop τραγούδια.

Μέσα σε μια συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα θα βιώσει το κοινό το πως ένα ζευγάρι ερωτεύεται και χωρίζει ξανά και ξανά. Θα  αναρωτηθεί, μάλιστα, το  πώς γίνεται συχνά να αγαπάμε και να συγκρουόμαστε με το ίδιο πρόσωπο.

Η Arlene Phillips εμπνεύστηκε  ένα σχόλιο επάνω σ’ αυτό το ερώτημα και σχεδίασε – σχεδίασε την όλη χορογραφία. Ως δημιουργός έχει συνεργαστεί με τους Whitney Houston, Τina Turner,  Queen και  Duran Duran.

«Η αγάπη είναι ένα συναίσθημα με το οποίο όλοι ταυτιζόμαστε και, μ’ αυτό το ντουέτο, καλούμε το κοινό να εξερευνήσει την πολυπλοκότητά της και τον τρόπο με τον οποίο, καμιά φορά, η καθημερινότητα διαμορφώνει τις σχέσεις μας.

Το «Υou and I Know» [«Εσύ κι εγώ ξέρουμε»] «πετάει το βιβλίο του κανονισμού»  και γίνεται πηγή έμπνευσης για το κοινό δείχνοντάς του,  ποιος μπορεί να χορέψει και τι μπορεί να είναι ο χορός», λέει η Arlene Phillips.

©Typologos.com 2018

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 − 4 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.