«Άλμα στο μέλλον» με υποψήφιο δήμαρχο Νεάπολης – Συκεών το Λάζαρο Ωραιόπουλο

20:02:02,01/17/2019
Λάζαρος Ωραιόπουλος

Ο υποψήφιος δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών Λάζαρος Ωραιόπουλος σκιαγράφησε τις βασικές προτεραιότητες της δημοτικής παράταξης «Άλμα στο Μέλλον»

Ο στόχος  για ένα σύγχρονο δήμο, χωρίς τις αγκυλώσεις του παρελθόντος , με  μεθόδους διοίκησης σύμφωνες με τον 21ο αιώνα και  τον ενεργό ρόλο  στους δημότες  ήταν το μήνυμα της εκδήλωσης για την ιδρυτική συνέλευση της νέας δημοτικής παράταξης «Άλμα στο Μέλλον»,  που θα διεκδικήσει το δήμο Νεάπολης – Συκεών, με επικεφαλής το Λάζαρο Ωραιόπουλο στο δημοτικό Θέατρο.

« Ή  κάνουμε τη μεγάλη αλλαγή στο δήμο μας και φέρνουμε επιτέλους τον τόπο μας στον 21ο αιώνα, ή ακολουθούμε την πεπατημένη και οδηγούμαστε σε τέλμα, συντηρώντας  μια κατάσταση που δεν έχει τίποτα να προσφέρει πια», ανέφερε ο υποψήφιος δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών Λάζαρος Ωραιόπουλος θέτοντας το δίλημμα  για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.

«Ο δήμος μας χρειάζεται να αλλάξει πρόσωπο. Να γυρίσει σελίδα. Να ξεφύγει από τη στασιμότητα και την προσκόλληση σε παρωχημένες, συχνά καταδικασμένες, πρακτικές. Να αποφύγει τη διατήρηση καθεστωτικών πρακτικών με επίφαση δημοκρατικότητας, που συχνά αποκτούν χαρακτηριστικά αλαζονείας ή ακόμα και αυθαιρεσίας κατά την άσκηση της εξουσίας»,  είπε ο κ. Ωραιόπουλος.

 Επίσης, ανέφερε   ότι «δεν ανεχόμαστε άλλο να παρουσιάζονται τα αυτονόητα ως κατορθώματα, δεν αντέχουμε κι άλλες δικαιολογίες για την προσκόλληση του δήμου σε πρακτικές του περασμένου αιώνα», ενώ συμπλήρωσε πως  «έχουμε ένα φτωχό δήμο με πλούσια ταμεία που ανοίγουν κατά το δοκούν από έναν υπερσυγκεντρωτικό  δήμαρχο».

Για το  θέμα της τοπικής οικονομικής ανάπτυξης εκτίμησε ότι  « η συμβολή του δήμου στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής, αν δεν ήταν μηδενική, ήταν σαφώς υποδεέστερη των πολύ μεγάλων δυνατοτήτων της».

Ο κ. Ωραιόπουλος σκιαγράφησε τις βασικές προτεραιότητες  της δημοτικής παράταξης «Άλμα στο Μέλλον», που είναι οι εξής:

Η αναγέννηση της τοπικής αγοράς, η λύση των προβλημάτων στάθμευσης – μετακίνησης μέσα στο δήμο, ο επανακαθορισμός των στοχεύσεων  στα ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος, η καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, η ενίσχυση των αθλητικών υποδομών, η εκπόνηση τοπικού σχεδίου για την απασχόληση, η χρήση νέων τεχνολογιών  και οι βέλτιστες πρακτικές διοίκησης. Χαιρετισμό  στην εκδήλωση απηύθυνε  ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων – ιστορικός  Κωνσταντίνος Σαμουρκασίδης.

«Ο Λάζαρος Ωραιόπουλος με το προσωπικό του ήθος και ύφος μπορεί να σηματοδοτήσει αυτό που χρειάζεται ο δήμος Νεάπολης – Συκεών. Μπορεί ως πρώτος μεταξύ ίσων να διασφαλίσει την τόσο αναγκαία αλλαγή σελίδας. Η αλλαγή είναι αδήριτη ανάγκη», ανέφερε στην τοποθέτησή του ο κ. Σαμουρκασίδης.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο πρώην δήμαρχος Συκεών Γιάννης Πανόπουλος, ο πρώην δήμαρχος Νεάπολης Γρηγόρης Χατζησάββας, , ο πρόεδρος του Ο.Σ.Ε.Θ Κώστας Αμπατζάς,  ο πρώην υποψήφιος δήμαρχος του δήμου Νεάπολης Μ. Αρσένης και ο αντιπρόεδρος της Ε.Υ.Α.Θ. Ιωάννης Παπαϊωάννου. Παρέστησαν η διοικήτρια του Ιπποκράτειου νοσοκομείου Β. Παπαχριστοδούλου, η υποδιοικήτρια του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ  Β. Κοκκινίδου, ο συντονιστής της Νομαρχιακής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. Χρ. Δουίτσης  και ο Παν. Καρασαββίδης  από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Επαγγελματιών Εμπόρων Θεσσαλονίκης.Επίσης, παρέστησαν  ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ε.Ε.Θ. Γεώργιος Τσορμπατζηκωστής μαζί με μέλη της Ενωσης, ο πρόεδρος του Παναθλητικού Συκεών, Γ. Γιαρένης, ο , πρόεδρος του Β.Α.Ο. Τ. Τρελόπουλος, ο ιστορικός και συγγραφέας Κ. Νίγδελης, η Φ. Ζέτου από το Οικόραμα, ο πρώην δήμαρχος Πολίχνης Δ. Λαζαρίδης και πολλοί  πολίτες του δήμου Νεάπολης – Συκεών.

Το «παρών» έδωσαν ο Γ. Χαλβατζόγλου από την Κ.Ε. του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και ο Ν. Ξυλούρης, πολιτευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

©Typologos.com 2019

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.