AGROTIKA BOOK- MIA NEA ΠΡΟΤΥΠΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΟΜΕΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ

Τα ρεπορτάζ του www.typologos.com

 AGROTIKA BOOKMIA NEA ΠΡΟΤΥΠΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΟΜΕΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

 Του Νίκου Μόσχοβου

 e-mail: contact@typologos.gr ή nikmoshov@gmail.com

 

Agrotika book. Αυτός είναι ο τίτλος της πρωτοβουλίας που πήραν οι Θανάσης Ζώης   και   Δέσποινα Χρυσάγη θέλοντας να συγκεντρώσουν ηλεκτρονικά όλους τους τομείς της  Ελληνικής Αγροτικής ανάπτυξης. Με τους δυο webmasters της καινούργιας αυτής προσπάθειας στο χώρο του διαδικτύου είχαμε μια ενδιαφέρουσα συνομιλία.

 «Δημιουργήσαμε μια πρότυπη online ιστοσελίδα στην ηλεκτρονική διεύθυνση  www.agrotikabook.gr  συγκεντρώνοντας όλων των τομέων της Ελληνικής Αγροτικής ανάπτυξης.  Στόχος μας είναι η περαιτέρω βελτίωση του συστήματος διακίνησης των αγροτικών προϊόντων και εκμεταλλεύσεων.

Θέλουμε να συμβάλουμε όσο  μπορούμε στην δημιουργία μιας αλυσίδας εμπιστοσύνης μεταξύ  των  παραγωγών-εμπόρων & καταναλωτών, ουσιαστικών συνεργασιών, καθώς και  νέων ευκαιριών, ώστε  να μεγιστοποιηθούν τα οφέλη όλων των εμπλεκομένων», ανέφεραν οι Θανάσης Ζώης   και   Δέσποινα Χρυσάγη για την ιστοσελίδα, την οποία χαρακτήρισαν ως ένα πολυδύναμο εργαλείο.

 Αναλυτικότερα, ο συγκεκριμένος δικτυακός τόπος στοχεύει:

 • Στη  προώθηση, βελτίωση και υποστήριξη της Ελληνικής Αγροτικής Ανάπτυξης.
 • Στην άμεση επικοινωνία και πληροφόρηση μέσα από τα προσωπικά profiles των μελών.
 • Στη δυνατότητα ευκαιριών & προοπτικών παράλληλα με τις ικανότητες, καθώς  και τις προσδοκίες των μελών.
 • Στη συνεχή  online ενημέρωση με δεδομένα από τα μέλη(παραγωγοί-έμποροι).
 • Στη μείωση των τιμών των προϊόντων  μέσα από την κατάργηση αρκετών αδιαφανών σταδίων και συναλλαγών μεταξύ  των μεσαζόντων  κατά τη διάρκεια της διαδικασίας  διακίνησής τους.
 • Στην προβολή προσφορών, αγγελιών, άρθρων κι ειδήσεων αγροτικού ενδιαφέροντος.
 • Στην άμεση επικοινωνία και πληροφόρηση με το κοινό.
 • Στην  ανάδειξη των προϊόντων της με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους, που είναι κατά πολύ ανώτερα πολλών εισαγομένων.

 
«Τα οφέλη για όλους τους εμπλεκόμενους σε αυτή την αλυσίδα παραγωγής – διάθεσης αγροτικών προϊόντων αισιοδοξούμε ότι θα είναι σημαντικά και ο κάθε κρίκος σε αυτή μπορεί να χρησιμοποιήσει τις καινοτόμες δυνατότητες της ιστοσελίδα μας για την αναζήτηση των δικών του ευκαιριών», αναφέρουν οι δύο webmasters.

 Δηλαδή, πιστεύουν για την ιστοσελίδα τους,  ότι:

 • Ο αγρότης-παραγωγός μπορεί να καταχωρήσει τις σχετικές πληροφορίες για τα προϊόντα κι έχοντας την ευελιξία να πουλάει,  ενώ το προϊόν να  είναι ακόμα επάνω στο φυτό, με αποτέλεσμα  να αποφεύγει έτσι την αλλοίωση του.
 • Ο έμπορος ή και μια επιχείρηση μπορούν  να εκδηλώσουν  ενδιαφέρον για την αγορά-προμήθεια προϊόντων –  πρώτων υλών από τους  παραγωγούς,  καθώς και  για νέες συνεργασίες.
 • Οι διοργανωτές εκθέσεων γεωργικών προϊόντων και αλυσίδες λιανικής πώλησης, μπορούν να έρθουν σε άμεση επικοινωνία με παραγωγούς, καθώς  και εμπόρους.
 • Οι καταναλωτές μπορούν να ενημερώνονται άμεσα για τα προϊόντα και τις τιμές τους μέσα από τις 66 διαφορετικές κατηγορίες επαγγελματιών που βρίσκονται στην ιστοσελίδα και να επικοινωνούν απευθείας με τους παραγωγούς ή  τους εμπόρους.

 Το σλόγκαν των Θανάση Ζώη   και   Δέσποινας  Χρυσάγη είναι το εξής: «Ενώνουμε δυνάμεις… δημιουργούμε δυνατότητες!!».

 «Η παρούσα πρόταση δεν πρέπει να φανεί  θεωρητική και αφηρημένη.

 Φιλοδοξούμε στο να ξαναέρθει η άνοιξη στην αγροτική μας παραγωγή, στην αναβάθμιση δηλαδή του πρωτογενούς τομέα. Μέσω του agrotikabook.gr  θα μπορεί ο παραγωγός να πουλά τα αγροτικά του προϊόντα, κατευθείαν στις αγορές χωρίς τη διαμεσολάβηση πολλών μεσαζόντων με άμεσα οφέλη για τον τελικό καταναλωτή.

 Πιστεύουμε λοιπόν ότι η σύγχρονη τεχνολογία πρέπει να γίνει ένα όπλο στα χέρια του σύγχρονου αγρότη-επιχειρηματία, ένας σύμμαχός του στον επιχειρηματικό στίβο, με τελικό στόχο την ανάδειξη των προϊόντων, καθώς  και των υπηρεσιών του.

Επίσης,  φιλοδοξούμε  ότι η λύση για την οικονομική κρίση, δεν  θα έρθει από τις Βρυξέλλες,  αλλά από εμάς τους ίδιους! Μπορούμε- λοιπόν- να απελευθερώσουμε την δυναμική της αγροτικής παραγωγής, η οποία αποτελούσε και αποτελεί ένα βασικό μοχλό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

Πιστεύοντας ότι τα πάντα μπορούν να ξαναβρούν το δρόμο τους, πρέπει να επιστρέψουμε στις ρίζες μας και από εκεί να ανέβουμε ψηλά. Μια σύγχρονη αγροτική οικονομία έχει πάντα ευκαιρίες και προοπτικές!

Όπως έγραφε και ο Καζαντζάκης: «ο μόνος τρόπος να σώσεις τον εαυτό σου είναι να μάχεσαι για τους άλλους». Ξέρουμε ότι ο δρόμος είναι  μακρύς και δύσκολος. Όμως,  αξίζει τον κόπο να τον περπατήσουμε»,  υπογραμμίζουν  οι δύο δημιουργοί της ιστοσελίδας, όπου η εγγραφή είναι δωρεάν.

 ©Typologos.com 2012.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.