Αυτή η υποκριτική κοινωνία

Οι σκέψεις της Μαρίας

Με τη Μαρία Σκαμπαρδώνη

Δημοσιογράφο

18:27:26,12/15/2019
Πλανήτης- Φωτογραφία από 7436844 από το Pixabay

“Είναι μία κοινωνία , ενώ μιλάει αγάπη και συγχώρεση, θα σου αμέσως μετά πως αυτά κερδίζονται και δε χαρίζονται”, γράφει η δημοσιογράφος Μαρία Σκαμπαρδώνη.Φωτογραφία από 7436844 από το Pixabay

Αυτή η υποκριτική κοινωνία, ανέκαθεν με πλήγωνε, ανέκαθεν με εκνεύριζε. Αυτή η κοινωνία που ακόμα και αν προόδευσε σε θέματα που αφορούν στην ισότητα των φύλων, ακόμα και τώρα αντιμετωπίζει τη γυναίκα που έχει έντονη σεξουαλική ζωή ως πόρνη και τον άνδρα ως μάγκα, καθώς  και κατακτητή.

Που δαιμονοποιεί τη γυναίκα που βιώνει ελεύθερα τη σεξουαλική ζωή της, αλλά μόνο που δε χαρακτηρίζει ήρωα τον άνδρα, ο οποίος πηγαίνει από τη μία γυναίκα στην άλλη ή έχει τεράστιο αριθμό σεξουαλικών επαφών.

Μία κοινωνία που χρόνια ολόκληρα χαρακτήριζε τους κακούς μαθητές ως την ντροπή μίας ολόκληρης γενιάς, ενώ τιμούσε και θαύμαζε μόνο εκείνους που αποστήθιζαν και γινόντουσαν «παπαγάλοι» σε ένα σύστημα, το οποίο δεν καλλιεργούσε ολόπλευρα τον άνθρωπο.

Που αγαπάει και προσκυνάει κέικ, λαμπάδες και φυλαχτά, αλλά δε θέλει μικρά και ορφανά παιδάκια.

Που μιλάει διαρκώς για την αξία της Επιστήμης, αλλά χαρακτηρίζει  «τρελογιατρό»  τον επιστήμονα Ψυχικής υγείας και προτιμάει να ακούει χαρτορίχτρες, μέντιουμ, καθώς και ζώδια. Που ενώ οι μαθητές κάνουν πάρτι την ώρα της αγωγής του πολίτη, δε γνωρίζουν Ιστορία και αγνοούν βασικές γνώσεις Αρχαίων, Μαθηματικών και Φυσικής, εκείνη αναλώνεται να συζητάει μερόνυχτα για το μάθημα των Θρησκευτικών.

Είναι μία κοινωνία, ενώ μιλάει αγάπη και συγχώρεση, θα σου αμέσως μετά πως αυτά κερδίζονται και δε χαρίζονται.

Θα σου μιλήσει για κοινωνική δικαιοσύνη, αλλά αμέσως μετά θα σου πει πως αυτός που έχει το πρόβλημα ας το λύσει μόνος του.

Αυτή η κοινωνία πρέπει να αλλάξει σε πολλά…

©Typologos.com 2019

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.