30% αυξημένοι οι εμπορικοί επισκέπτες στην 11η Zootechnia

20:19:37,02/05/2019
Σαλόνι Αλόγου-Φωτογραφία: DeCLIC

Πολύς κόσμος παρακολούθησε τα δρώμενα στο («Σαλόνι Αλόγου» της 11ης Zootechnia. Φωτογραφία: DeCLIC

Κατά 30% αυξήθηκαν οι Έλληνες και ξένοι εμπορικοί επισκέπτες στην 11η Διεθνή Έκθεση Κτηνοτροφίας και Πτηνοτροφίας Zootechnia, σε σχέση με την προηγούμενη διοργάνωση, που είχε πραγματοποιηθεί το 2017 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Οι επισκέπτες παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την ευρεία γκάμα των εκθεμάτων, τα  συνέδρια,  τις εκδηλώσεις και της ειδικές θεματικές ενότητες («Σαλόνι Αλόγου» και το «Pet Festival»).

Πόλος έλξης  ανθρώπων κάθε ηλικίας  αποδείχθηκε το αφιέρωμα:  «Η Ψηφιακή Ελλάδα για την Κτηνοτροφία και την Πτηνοτροφία» μέσα από το οποίο συνολικά 10 ελληνικές startups παρουσίασαν  καινοτόμες ιδέες, « φρέσκια ματιά», τα προϊόντα και τα επιτεύγματά τους. Το συγκεκριμένο αφιέρωμα πλαισιώθηκε από ένα πλούσιο πρόγραμμα ομιλιών και workshops που αφορούν  σε θέματα  της πρωτογενούς και  της δευτερογενούς παραγωγής σχετικά με τους κλάδους της έκθεσης.

Μεγάλη ήταν η προσέλευση του κόσμου , στο 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο για το Κρέας και τα Προϊόντα του, με τίτλο  «Από τον στάβλο στο πιάτο», το οποίο συνδιοργάνωσε η Δ.Ε.Θ. – Helexpo με το περιοδικό «Meat News». Πολλοί επισκέπτες ενδιαφέρθηκαν και για το συνέδριο για την Εφαρμογή της Κυκλικής Οικονομίας στη Γεωργία και στην Κτηνοτροφία, το οποίο διοργάνωσαν η Δ.Ε.Θ. – Helexpo και η εταιρεία Success.

Στο «Σαλόνι Αλόγου»  εμφανίστηκαν περισσότερα από 50 άλογα, τα οποία παρουσίασαν ένα εντυπωσιακό θέαμα.

Πιο συγκεκριμένα, έγιναν παραστάσεις δεξιοτεχνίας, αρματοδρομίες και άλλες εκδηλώσεις με επίκεντρο το άλογο.

Στο «Pet Festival» είχαν οι επισκέπτες την ευκαιρία να ενημερωθούν για θέματα εκπαίδευσης, διατροφής και υγείας σχετικά με τα ζώα συντροφιάς. Μάλιστα, στο πλαίσιο του «Pet Festival» διοργανώθηκαν για πρώτη φορά αγώνες κυνοδρομίας τύπου agility.

Οι εκθέτες της 11ης Zootechnia ανήλθαν σε 988 έναντι  939 το 2017 . Ο στεγασμένος και υπαίθριος εκθεσιακός χώρος κατέλαβε, επιφάνειας 16.663 τετραγωνικών μέτρων (14.350 τετραγωνικά μέτρα  το 2017. Οι ξένοι άμεσοι εκθέτεςπροήλθαν από 14 χώρες, ενώ συνολικά οι ξένοι εκθέτες (άμεσοι ή έμμεσοι) εκπροσώπησαν 41 χώρες έναντι 37 το 2017, που είχε πραγματοποιήθηκε η προηγούμενη διοργάνωση.

Ακόμη, προσήλθαν 380 ξένοι  προσκεκλημένοι  επισκέπτες.Το επόμενο «ραντεβού» της Δ.Ε.Θ. – Helexpo με τον κόσμο του αγροτικού κλάδου είναι η 12η Agrothessaly, η οποία θα διοργανωθεί από τις 28 Φεβρουαρίου έως τις 3 Μαρτίου 2019  στην Σκεπαστή Αγορά της Νεάπολης Λάρισας.

©Typologos.com 2019

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.