Το Β’ βραβείο Κοινού στα Θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης απέσπασε η θεατρική ομάδα «Swim or die»

17:34:38,06/15/2019
Θεατρικά βραβεία Θεσσαλονίκης- Swin or Die- Φωτογραφία: Ειρήνη Μπαϊρακλάρη.

Το Β βραβείο Κοινού στα Θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης απέσπασε η θεατρική ομάδα «Swim or die», που απονεμήθηκαν πρόσφατα. Φωτογραφία: Ειρήνη Μπαϊρακλάρη

Το  Β’ βραβείο Κοινού στα Θεατρικά  Βραβεία  Θεσσαλονίκης απέσπασε η θεατρική  ομάδα «Swim or die»,  που απονεμήθηκαν πρόσφατα.

Η θεατρική ομάδα «Swim or Die»  δημιουργήθηκε αρχικά από το ηθοποιό- σκηνοθέτη – σεναριογράφο  Ιωάννη Κυφωνίδη για τις ανάγκες της παράστασης «Nαυαγοσώστες»  στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Στη θεατρική ομάδα συμμετείχαν τότε  αποκλειστικά μέλη του συλλόγου «Ελληνική Μαραθώνια Κολύμβηση» και κολυμβητές από το δημοτικό κολυμβητήριο Καλαμαριάς. Τα μέλη της ομάδας γνωρίστηκαν μεταξύ τους, με αφορμή και αίτιο τον προπονητή μαραθώνιας κολύμβησης –  πόλο Νικόλα Ρεπανά.

Από το 2016 μέχρι  και το 2019 μεσολάβησαν τρία χρόνια και η ομάδα επανήλθε δριμύτερη με την προσθήκη και άλλων ατόμων , όχι κολυμβητών, επαγγελματιών , καθώς και μη επαγγελματιών του θεάτρου.

Αυτή τη φορά κολύμπησαν στα βαθιά του Orient Express , της αυθεντικής τραπεζαρίας του θρυλικού τρένου,  που φυλάσσεται στο Σιδηροδρομικό Μουσείο  Θεσσαλονίκης.

«Κολύμπησαν» για λογαριασμό της παράστασης με τίτλο  «Ο Ηρακλής Πουαρό στο Orient Express» με την οποία  τερμάτισαν σώοι και αβλαβείς με ρεκόρ προσέλευσης κοινού, καθώς  και αλλεπάλληλες παρατάσεις.

Το κοινό εντέλει τους τίμησε για μια ακόμη φορά ψηφίζοντάς τους,  στο πλαίσιο των Θεατρικών Βραβείων Θεσσαλονίκης, που πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα στο Θέατρο «Κολοσσιαίον».

Κατέλαβαν τη 2η θέση και απέσπασαν το Β΄Βραβείο Κοινού στη διάρκεια μίας καλοβαλμένης από όλες τις απόψεις τελετής στο κινηματοθέατρο «Κολοσσιαίον»  με τιμώμενο πρόσωπο το μεγάλο ηθοποιό και σκηνοθέτη Γιώργο Κιμούλη.

Το βραβείο τους αυτό το αφιέρωσαν στο Νικόλα Ρεπανά, αλλά και στην αρχιτέκτονα και εικαστικό Λένα Σπάνια που τους παραχώρησε ένα υπέροχο loft τεχνών για να κάνουν τις πρόβες τους,  και να εμπνευστούν την αφίσα, καθώς και το τρέιλερ της παράστασης.

Στην απούσα λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων Δανάη Σπάνια απονεμήθηκε το βραβείο  στο δημοτικό κολυμβητήριο Καλαμαριάς από το σκηνοθέτη και Ηρακλή Πουαρό  της παράστασης Ιωάννη Κυφωνίδη.

Βέβαια αρωγός στην επιτυχημένη πορεία της ομάδας και της παράστασης στο Σιδηροδρομικό Μουσείο  Θεσσαλονίκης «στάθηκε»  και ο χορηγός Leonidas Pralines Thessaloniki:

https://www.facebook.com/Leonidas-Pralines-Thessaloniki-401903253155256/

Οι "Ναυαγοσώστες" στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Από την παράσταση “Ναυαγοσώστες” στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Η σύνθεση της ομάδας με τους  «Ναυαγοσώστες» στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης ήταν η εξής :

Μαρία Αργυρίου, Βίβιαν Διαβάτη, Άννα Ζαμπέτογλου, Μαγδαληνή Ζαμπέτογλου, Δέσποινα Ιωαννίδου, Έλενα Παπαδοπούλου, Ανθούλα Παπαργυρίου, Εβελίνα Σανιδά, Κατερίνα Σιδηροπούλου, Νεφέλη Τσαγκαλίδου, Ιωάννα Τσιάρα, Βασίλης Γκιτσίδης, Κώστας Ζαμπέτογλου, Στέφανος Καραβασίλης, Χρήστος Κόκκινος, Ιωάννης Κυφωνίδης, Μάγδα Κωνσταντινίδου, Δανάη Μενεξιάδου, Κώστας Μπενάκης, Χρήστος Παζολίδης, Γιώργος Σαμαράς, Κωνσταντίνος Σαμαράς, Αλέξανδρος Στεργίου, Λάμπρος Στέφου και η Αθηνά Νάννου.

«Ο Ηρακλής Πουαρό στο Orient Express» στο Σιδηροδρομικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Τα μέλη της θεατρικής ομάδας «Swim or die» στο έργο «Ο Ηρακλής Πουαρό στο Orient Express» στο Σιδηροδρομικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Η σύνθεση της ομάδας με το έργο «Ο  Ηρακλής Πουαρό στο Orient Express» στο Σιδηροδρομικό Μουσείο Θεσσαλονίκης:

Δέσποινα Ιωαννίδου, Αγγελική Καράνου, Βίλλυ Κουτσουφλιανιώτη, Μάγδα Κωνσταντινίδου, Εβελίνα Σανιδά, Δανάη Σπάνια, Νεφέλη Τσαγκαλίδου, Γιώτα Τσιριγώτη, Γιάννης Άθυρος, Γιάννης Βαγιωνάς, Δημήτρης Ελιάς, Χρήστος Κόκκινος, Ιωάννης Κυφωνίδης και ο Αθανάσιος Μπακρατσάς.

©Typologos.com 2019

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.