21ο Διεθνές Τουρνουά Ποδοσφαίρου Τυφλών από τον Πυρσό στη Θεσσαλονίκη

Η αφίσα του Διεθνούς Τουρνουά Ποδοσφαίρου Τυφλών

Δυνατές συγκινήσεις και ωραίο θέαμα θα προσφέρουν οι τυφλοί ποδοσφαιριστές στη Θεσσαλονίκη

Για 21η χρονιά  διοργανώνεται το Διεθνές Τουρνουά Ποδοσφαίρου Τυφλών στη Θεσσαλονίκη, όπου αποτελεί μια διοργάνωση – θεσμό  και θα διεξαχθεί το διήμερο 20 και 21 Οκτωβρίου 2018  στο γήπεδο τύπου  5Χ5 του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου( Ε.Α.Κ.) Μίκρας.

Διοργανώτρια είναι η Αθλητική Ένωση Τυφλών «Πυρσός», με την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης. Εκτός από τον Πυρσό, στο φετινό τουρνουά θα λάβουν μέρος η Εθνική ομάδα της Ρωσίας, η Σαρλερουά του Βελγίου και το Μπρνο της Τσεχίας.

Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Χορηγός μετάδοσης είναι η Εταιρεία Ύδρευσης Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (Ε.Υ.Α.Θ.).  Χορηγός επικοινωνίας είναι  και ζωντανή μετάδοση θα παρέχει  το Life-Events.gr.

Το πρόγραμμα των αγώνων έχει ως εξής:

Σάββατο 20 Οκτωβρίου

10.00 Πυρσός – Μπρνο

11.40 Εθνική Ρωσίας – Σαρλερουά

18.00 Εθνική Ρωσίας – Πυρσός

19.40 Μπρνο – Σαρλερουά

Κυριακή 21 Οκτωβρίου

09.30 Μπρνο – Εθνική Ρωσίας

11.00 Σαρλερουά – Πυρσός

12.30 Τελετή λήξης

Ποιος είναι ο Πυρσός

Η Αθλητική Ένωση Τυφλών Πυρσός ιδρύθηκε το 1997, με σκοπό την προώθηση της ιδέας του αθλητισμού στους ανθρώπους με πρόβλημα όρασης και την οργάνωση αθλητικών τμημάτων, όπου θα έχουν τη δυνατότητα της άθλησης.

Στα είκοσι έως και τώρα  χρόνια λειτουργίας ενέταξε  το σωματείο στον αθλητισμό επάνω από 100 άτομα με οπτική αναπηρία. Πολλοί εξ αυτών έγιναν Παραολυμπιονίκες, δοξάζοντας την Ελλάδα και φυσικά το σωματείο τους. Παρά τη δύσκολη περίοδο  έχει κατορθώσει ο Πυρσός να  διατηρήσει  αρκετά αθλητικά τμήματα, με δωρεάν τη συμμετοχή των αθλητών.

Ο Πυρσός έχει ιδιόκτητο γυμναστήριο, πλήρως εξοπλισμένο και διαθέτει τμήματα ποδοσφαίρου, γκολ – μπολ ανδρών και γυναικών, τζούντο, ποδηλασίας, κολύμβησης και σκακιού.

Από τους κόλπους του  σωματείου βγαίνουν οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές που στελεχώνουν την εθνική ομάδα μας. Η Αθλητική Ένωση Τυφλών Πυρσός αποδεικνύει περίτρανα πως τα προβλήματα όρασης δεν απαγορεύουν σε κανέναν το δικαίωμα στην άθληση!

Οι αγώνες θα μεταδοθούν σε ζωντανή μετάδοση από το Life-Events.gr μέσω της πλατφόρμας στο Youtube στις κάτωθι διευθύνσεις:

https://www.youtube.com/watch?v=MhcpmgBtgpQ

https://www.youtube.com/watch?v=J1-H3Ta53hY

©Typologos.com 2018

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × 3 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.