Κορυφαία πρόκριση για το 1ο ΓΕΛ Πανοράματος -Το πρώτο Δημόσιο Σχολείο που «τρέχει» στον παγκόσμιο διαγωνισμό «Formula 1 in Schools»

00:03:02,06/14/2019

Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και στον διαγωνισμό «Formula 1 in schools»  λαμβάνει μέρος  για τρίτη συνεχή χρονιά το 1ο  Γενικό Λύκειο (ΓΕ.Λ) Πανοράματος  στα πλαίσια του σχολικού προγράμματος αγωγής σταδιοδρομίας και κατάφερε με την  ομάδα των Blute Racers  να διακριθεί στους εθνικούς τελικούς ως το πρώτο δημόσιο σχολείο στην Ελλάδα, το οποίο  κέρδισε την πολυπόθητη πρόκριση για τους παγκόσμιους τελικούς του 2019 που θα διεξαχθούν στο Abu Dhabi! Οι παγκόσμιοι τελικοί θα διεξαχθούν εκεί μαζί με το GRAND PRIX της FORMULA 1!

Το ίδιο σχολείο  κατάφερε να αποσπάσει  τα δύο πιο σημαντικά βραβεία στο διαγωνισμό.

Πρόκειται για το βραβεία   Έρευνας και Ανάπτυξης και  Καινοτόμου Σκέψης, τα οποία προσφέρουν τώρα στην ομάδα κι ένα σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι των υπολοίπων.

«Η  διάκριση αυτή  αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σπουδαιότητα,  εάν ληφθούν υπόψη οι εγγενείς αντιξοότητες κάθε μεμονωμένης προσπάθειας στη δημόσια εκπαίδευση και κυρίως οι οικονομικές δυσκολίες, τις οποίες η ομάδα αντιμετώπισε άξια, αφήνοντας πίσω πολλά ιδιωτικά σχολεία των Αθηνών που είχαν την υποστήριξη μεγάλων χορηγών», αναφέρεται στην ανακοίνωση του 1ου ΓΕ.Λ  Πανοράματος.

«Formula 1 in schools»

Βραβεία  ομάδας Blute Racers  του ΓΕΛ. Πανοράματος

Το βραβείο καλύτερης φωτογραφίας αγώνων έλαβε η ομάδα Blute Racers του ΓΕΛ. Πανοράματος

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα ξεκίνησε το 1999 στην Αγγλία. Σήμερα υλοποιείται σε περισσότερες από 30 χώρες με  τη συμμετοχή περισσότερων από 17.000 μαθητών. Οι αγώνες τύπου  F1 στα σχολεία βοηθάει τους  μαθητές να αποκτήσουν βιωματικές εμπειρίες ή  βασικές γνώσεις επάνω στα γνωστικά αντικείμενα της φυσικής επιστήμης, των νέων τεχνολογιών, της μηχανικής και των εφαρμοσμένων Μαθηματικών.  Ακόμη, «οδηγεί»  τους μαθητές στην ανάπτυξη των  προσωπικών, κοινωνικών και επαγγελματικών δεξιοτήτων.

Το όλο πρόγραμμα περιλαμβάνει τον σχεδιασμό για την κατασκευή, μικρών μοντέλων αυτοκινήτων τύπου F1 από τους μαθητές, οι οποίοι δουλεύουν  σε ομάδες με συγκεκριμένες αρμοδιότητες και ρόλους.

Κάθε μέλος χρησιμοποιεί  πολύ προηγμένα  λογισμικά, με τα οποία  σχεδιάζει και υλοποιεί σχέδιο ενεργειών (business plan). προκειμένου να υλοποιήσει τους στόχους του.

 Τα μέλη της ομάδας συνεργάζονται εκτός από το σχολείο και με ιδιωτικούς φορείς της περιοχής τους.

Αρχικά, λαμβάνουν μέρος σε προκριματικούς αγώνες και εν συνεχεία συμμετέχουν  σε εθνικό επίπεδο με τις 3 νικήτριες ομάδες να εκπροσωπούν την Ελλάδα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα F1 In Schools,  που διεξάγεται κάθε χρόνο.

Website: https://bluteracers.wixsite.com/bluteracers

Facebook: https://www.facebook.com/bluteracers/

Instagram: https://www.instagram.com/blute_racers/

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCzy32pTgfmnxrUi_f71-nIg 

Twitter: https://twitter.com/blute_racers 

©Typologos.com 2019

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.