13ος Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων – Ιωάννινα «Lake Run» 21 –22 Σεπτεμβρίου 2019

18:24:08,08/03/2019
If you run you must lake run!

If you run you must lake run!

Έτοιμοι να τρέξουν και φέτος στην πανέμορφη διαδρομή δηλώνουν εκατοντάδες δρομείς από την Ελλάδα ή  το εξωτερικό, αφού  ο μέχρι και τώρα αριθμός των  εγγραφών να προμηνύει ότι ο 13ος Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων «Lake Run»  στις 21 –22 Σεπτεμβρίου 2019 θα σπάσει ένα ακόμη ρεκόρ.

Ο Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων ξεκίνησε το 2007 από τον  Α.Ο. Ποσειδών, στο πλαίσιο θεσμοθέτησης μεγάλων αθλητικών εκδηλώσεων στα Γιάννενα, με κύριους στόχους την ανάπτυξη του μαζικού λαϊκού  αθλητισμού, την προβολή της περιοχής και την προστασία του φυσικού  πλούτου, μέρος του οποίου αποτελεί η λίμνη Παμβώτιδα.

Μέσα σε λίγα χρόνια, ο Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων καθιερώθηκε ως μια από τις σημαντικότερες αθλητικές διοργανώσεις για την περιοχή και συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των πέντε κορυφαίων  αγώνων δρόμου  της χώρας.

Η ανταπόκριση αθλητών απ’  όλη την Ελλάδα κάθε χρόνο είναι  όλο  και μεγαλύτερη. Ενδεικτικά πέρυσι συμμετείχαν 3.500 αθλητές κάθε ηλικίας. Ανάμεσα  στους αθλητές βρισκόταν κορυφαίοι Έλληνες δρομείς μεγάλων αποστάσεων και άνθρωποι, οι οποίοι φτάνουν από κάθε γωνιά  του κόσμου.

Ο Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων  περιλαμβάνει φέτος επτά διαδρομές,  που διεξαχθούν  στις 21 και 22 Σεπτεμβρίου 2019  κι είναι οι εξής:

Γύρος της λίμνης 30 χιλιομέτρων

Δυναμικό βάδισμα 30 χιλιομέτρων

Αγώνας δρόμου 10 χιλιομέτρων

Αγώνας δρόμου 5  χιλιομέτρων

Παραλίμνιος δρόμος «μαμά-καρότσι» του 1 χιλιομέτρου

Παραλίμνιος δρόμος Α.ΜΕ.Α.  του 1 χιλιομέτρου

Family Run του 1 χιλιομέτρου

«Σε αυτούς τους αγώνες δεν υπάρχουν ηλικίες, ιδιαιτερότητες και πρακτικές δυσκολίες. Σε αυτούς τους αγώνες τρέχουν όλοι!», λένε οι διοργανωτές.

Το πρόγραμμα των αγώνων

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019

17.00: Παραλίμνιος Δρόμος 1 χιλιομέτρου  για Α.ΜΕ.Α.

17.30: Family Run του 1 χιλιομέτρου

18:00: Εκκίνηση του Παραλίμνιου Δρόμου «Μαμά –Καρότσι» του 1 χιλιομέτρου.

18:30: Εκκίνηση του Αγώνα Δρόμου 5 χιλιομέτρων

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019

07.00: Δυναμικό βάδισμα 30 χιλιομέτρων

08.50: Αγώνας Δρόμου 10 χιλιομέτρων

09.00: Αγώνας Δρόμου 30 χιλιομέτρων

12.30: Απονομή μεταλλίων.

«Ο Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων δεν είναι, όμως, μόνον αγώνες. Του αγωνιστικού διημέρου προηγείται μία εβδομάδα γεμάτη εκδηλώσεις πολιτιστικού, περιβαλλοντικού, επιστημονικού και ψυχαγωγικού περιεχομένου, πάντα με σημείο αναφοράς τη λίμνη Παμβώτιδα.

Το «Ποδηλατώ τον γύρο της Παμβώτιδας», τα  θεατρικά δρώμενα για μικρούς και μεγάλους, τα δημιουργικά εργαστήρια, αλλά και οι συνεργασίες με τοπικά καταστήματα είναι μέρος ενός μαγικού ταξιδιού, που αξίζει όλοι να ζήσουν»,  αναφέρουν οι διοργανωτές.

Την Τρίτη 20 Αυγούστου 2019  θα ανοίξουν οι  συμμετοχές για τους αγώνες Μαμά-καρότσι, Family Run και Ποδηλατώ τη Λίμνη Παμβώτιδα.

Δηλώσεις συμμετοχής για τον 13ο Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων,  υποβάλλονται  μέχρι και  τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2019  στον εξής ηλεκτρονικό σύνδεσμο:

 https://www.ioanninalakerun.gr/pages/participation

Το χρονολόγιο του Γύρου  Λίμνης Ιωαννίνων στο Facebook

Το Facebook group του Γύρου  Λίμνης Ιωαννίνων

 Εικόνες του Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων στο Instagram

 Χρονοπίνακας του Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων στο twitter

Βίντεο του Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων στο YouTube channel.

©Typologos.com 2019

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.