Χτίζω την πόλη μου! Για παιδιά Γ΄- Ε΄ Δημοτικού στο Νόησις

0
127

Χτίζω την πόλη μου! Για  παιδιά Γ΄- Ε΄ Δημοτικού  στο Νόησις

10:44:40,02/12/2018
Το πρόγραμμα «Χτίζω την πόλη μου» είναι ένα εργαστήριο, που ολοκληρώνεται σε τέσσερις συναντήσεις, στη διάρκεια των οποίων τα παιδιά πρέπει να ανταποκριθούν στην αποστολή: Κατασκευάστε μια βιώσιμη και αειφορική πόλη, που θα θέλατε να ζήσετε στο μέλλον

«Χτίζω την πόλη μου» ονομάζεται το πρωτοποριακό πρόγραμμα, αρχιτεκτονικής, τεχνολογίας, περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και φαντασίας, που πραγματοποιείται για παιδιά  των τάξεων Γ’ – Ε’ Δημοτικού  κάθε Σάββατο του Μαρτίου 2018  στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας «Νόησις» στο 6ο χιλιόμετρο της οδού Θεσσαλονίκης – Θέρμης.

Μια ομάδα παιδιών κατασκευάζει τη μακέτα μιας πόλης του μέλλοντος, μιας πόλης με την τεχνολογία στην υπηρεσία των ανθρώπων, μιας αειφορικής πόλης.

– Πού γίνονται όλα αυτά;

– Στο ΝΟΗΣΙΣ, το απόγευμα του Σαββάτου. Παιδιά ηλικίας  8 έως 10 ετών κατασκευάζουν τη μακέτα μιας πόλης, όπως αυτά τη φαντάζονται.

– Και τι το ιδιαίτερο θα έχει αυτή η πόλη;

– Καινοτομίες και έξυπνες ιδέες! Από τοίχους που ανθίζουν σε κάθε εποχή και κρεμαστούς πεζόδρομους, μέχρι τρένα που αιωρούνται και ηλεκτρισμό από το έδαφος!

– Μα, υπάρχει αυτή η πόλη;

– Υπάρχει, όχι μόνο στη φαντασία των παιδιών, αλλά θα τοποθετηθεί και στον παγκόσμιο χάρτη της Google!

– Απίστευτο…

– Στο ΝΟΗΣΙΣ, όμως, είναι πραγματικό!

Το πρόγραμμα «Χτίζω την πόλη μου» είναι ένα εργαστήριο,  που ολοκληρώνεται σε τέσσερεις συναντήσεις, στη διάρκεια των οποίων τα παιδιά πρέπει να ανταποκριθούν στην αποστολή: Κατασκευάστε μια βιώσιμη και αειφορική πόλη, που θα θέλατε να ζήσετε στο μέλλον. Πρόκειται για ένα εργαστήριο επιστημών  τύπου STEΑM (Science, Technology, Engineering, Arts, Mathematics – Επιστήμη, Τεχνολογία, Μηχανική, Τέχνες, Μαθηματικά) που συνδυάζει τεχνολογία, οικολογία και φαντασία.

Το πρόγραμμα θα διεξαχθεί τις ώρες 4- 6 το απόγευμα των Σαββάτων 3, 10, 17 και 24 Μαρτίου 2018. Kόστος συμμετοχής: 75 ευρώ.

Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μόνο ηλεκτρονικά πατήστε εδώ.

©Τypologos.com 2018

ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

10 − 9 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.