Χριστούγεννα στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου

0
64

Χριστούγεννα στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου

17:00:32,12/06/2017
To άστρο των Χριστουγέννων είναι μια εντυπωσιακή παράσταση που προσπαθεί να δώσει απαντήσεις σε ένα από τα μεγαλύτερα επιστημονικά αινίγματα

Οκτώ εντυπωσιακές ψηφιακές παραστάσεις και ταινίες θόλου προβάλλει  το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου για τα Χριστούγεννα του 2017! Οι παραστάσεις «μιλούν»  για «το Άστρο των Χριστουγέννων»,απεικονίζουν  τις θαυμαστές εικόνες που χαρίζει το Βόρειο Σέλας και «ταξιδεύουν»  τους θεατές  στο Σύμπαν που μας περιβάλλει.

Οι ψηφιακές παραστάσεις πραγματοποιούνται με το ολοκαίνουργιο προβολικό σύστημα του Πλανηταρίου.

Ας πάρουμε μία γεύση από αυτές:

«Το Άστρο των Χριστουγέννων»

Ταξιδεύοντας πίσω στους αιώνες, ξεκινώντας από τη γέννηση του Θείου Βρέφους στη φτωχική φάτνη της Βηθλεέμ «ξεδιπλώνει» η παράσταση αυτή ιστορικά, και επιστημονικά δεδομένα μέσα από ένα ιδιαίτερο μουσικό – οπτικό θέαμα

Πρόκειται για μία εντυπωσιακή – επίκαιρη ψηφιακή παράσταση για όλη την οικογένεια. Η παράσταση αναλαμβάνει να διερευνήσει, μερικά από τα πιο δημοφιλή ερωτήματα και να δώσει μία εικόνα στην αναζήτηση, του ξεχωριστού εκείνου κοσμικού φαινομένου, που οδήγησε τους τρεις Μάγους στον νεογέννητο Χριστό.

Τι ήταν τελικά εκείνο το «Άστρο»; Ήταν άραγε μετέωρο, κομήτης ή βολίδα; Νόβα ή σουπερνόβα; Ισχύει άραγε η διατύπωση του Κέπλερ, πως επρόκειτο για συζυγία πλανητών; Γιατί καμιά επιστημονική θεωρία δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί ή να απορριφθεί έως και  σήμερα.

Ταξιδεύοντας πίσω στους αιώνες, ξεκινώντας από τη γέννηση του Θείου Βρέφους στη φτωχική φάτνη της Βηθλεέμ «ξεδιπλώνει»  η παράσταση αυτή  ιστορικά,  και επιστημονικά δεδομένα μέσα από ένα ιδιαίτερο μουσικό –  οπτικό θέαμα. Συγχρόνως, πλημμυρίζει τον χώρο με «αέρα» αθωότητας,  αναδύοντας πλήθος συναισθημάτων, που σίγουρα θα συγκινήσουν κάθε βλέμμα και παράλληλα θα ξυπνήσουν όμορφες αναμνήσεις σε μικρούς και μεγάλους.  Προτείνεται για παιδιά ηλικίας  10 ετών και άνω, καθώς και ενήλικες.

Polaris: To διαστημικό υποβρύχιο και το μυστήριο της Πολικής νύχτας

Ο Τζέιμς Χειμέριος, ένας ταξιδιάρης πιγκουίνος από το Νότιο Πόλο, και ο Βλαδίμηρος Τσέχοφ, ένας φιλικός αρκούδος από το  Βόρειο Πόλο, συναντιούνται στους πάγους της Αρκτικής. Γίνονται φίλοι, συζητούν για τις πατρίδες τους, παρατηρούν τα αστέρια και αναρωτιούνται γιατί οι νύχτες είναι τόσο μεγάλες στους δύο πόλους της Γης! Προσπαθώντας να ξεδιαλύνουν το μυστήριο… χτίζουν ένα αστεροσκοπείο και κατασκευάζουν ένα αυτοσχέδιο διαστημόπλοιο. Κάπως έτσι βρίσκονται να ταξιδεύουν γύρω από τη Γη και από εκεί ως και  τον Άρη, καθώς και  τον Κρόνο για να πάρουν τις απαντήσεις που ψάχνουν! Προτείνεται για παιδιά ηλικίας  5 ετών και άνω.

Διαστημικές Καταιγίδες και Βόρειο Σέλας

Εντυπωσιακές εικόνες διαστημικών καταιγίδων θα έχουν την ευκαιρία να δουν μικροί και μεγάλοι

Η ψηφιακή παράσταση «Διαστημικές Καταιγίδες και Βόρειο Σέλας»  αποτελεί ένα συναρπαστικό ταξίδι γνωριμίας με τα πιο εντυπωσιακά και βίαια φαινόμενα του Ηλιακού  συστήματος.

Από τους ανέμους που πνέουν στον Ποσειδώνα με ταχύτητες 2.000 km/h, έως και  τον γιγάντιο αντικυκλώνα του Δία, που στο εσωτερικό του θα χωρούσαν τουλάχιστον δύο πλανήτες σαν την Γη,  μας υπενθυμίζει η παράσταση αυτή ότι πραγματικά είμαστε τυχεροί που ζούμε στη Γη!

Οι ηλιακές καταιγίδες, από την άλλη, μπορούν να βραχυκυκλώσουν τους τηλεπικοινωνιακούς  δορυφόρους και να προκαλέσουν εκτεταμένες διακοπές στην ηλεκτροδότηση. Παράλληλα, όμως, αλληλεπιδρούν  με το μαγνητικό πεδίο του πλανήτη δίνουν  το έναυσμα για την δημιουργία ενός από τα ομορφότερα φαινόμενα της φύσης: του Πολικού Σέλαος. Προτείνεται για παιδιά ηλικίας 10 ετών και άνω, καθώς και ενήλικες.

Ο Θάνατος των Δεινοσαύρων

Πρόκειται γι’ ένα συναρπαστικό ταξίδι στα βάθη του χρόνου, στην εποχή της αδιαφιλονίκητης κυριαρχίας των δεινοσαύρων επάνω στην Γη, αλλά και της μυστηριώδους εξαφάνισής τους. Η παράσταση παρουσιάζει με συνοπτικό τρόπο ορισμένες μόνο απ’ τις πιθανές ερμηνείες της μαζικής εξαφάνισης των δεινοσαύρων. Προτείνεται για παιδιά ηλικίας 10 ετών και άνω, καθώς και ενήλικες.

Κρυμμένο Σύμπαν

Εκπληκτικές εικόνες υψηλής ανάλυσης του διαστήματος επιτρέπουν στους θεατές να εξερευνήσουν τους πρώτους  γαλαξίες, να δουν αστέρια που γεννιούνται μέσα σε λαμπρά νέφη αερίου και σκόνης. Οι θεατές θα  περιηγηθούν  στην επιφάνεια του Άρη αλλά και θα θαυμάσουν  εικόνες μακρινών ουράνιων δομών, μαζί με μερικές εκπληκτικές όψεις του Ήλιου. Προτείνεται για παιδιά ηλικίας 9 ετών και άνω,καθώς και ενήλικες.

Το μέλλον στο Διάστημα

Η νέα ψηφιακή παράσταση «Το Μέλλον στο Διάστημα», μετά από μία ιστορική αναδρομή της προσπάθειας για την «κατάκτηση» της Σελήνης, επιχειρεί να απαντήσει σε ορισμένα συναρπαστικά ερωτήματα, που  συσχετίζονται με το μέλλον της διαστημικής εξερεύνησης. Προτείνεται για παιδιά ηλικίας 10 ετών και άνω, καθώς και ενήλικες.

Ταξίδι στο Διάστημα

Η ταινία μεγάλης επιφάνειας «Ταξίδι στο Διάστημα» παρουσιάζει τα μεγάλα επιτεύγματα των Διαστημικών Λεωφορείων και των τολμηρών πρωτοπόρων που συμμετείχαν σε αυτά. Περιλαμβάνει εντυπωσιακές σκηνές της Γης και των εργασιών που πραγματοποιούνται στο διάστημα, όπως είναι η επισκευή του Διαστημικού Τηλεσκοπίου Hubble και η συναρμολόγηση του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού.  Προτείνεται για παιδιά ηλικίας 10 ετών και άνω, καθώς και ενήλικες.

Ταξιδευτές του Ηλιακού Συστήματος: Αστεροειδείς και Κομήτες

Η ψηφιακή παράσταση «Ταξιδευτές του Ηλιακού Συστήματος: Αστεροειδείς και Κομήτες» αποτελεί ένα συναρπαστικό ταξίδι, με προορισμό τους αστεροειδείς και τους κομήτες. Από την Ζώνη των Αστεροειδών μέχρι και  την ευρύτερη περιοχή της Ζώνης Kuiper, έχουν υλοποιήσει οι αστρονόμοι αρκετές διαστημικές αποστολές για την εξερεύνηση αυτών των ουράνιων σωμάτων, στην προσπάθειά τους να απαντήσουν σε πολλά καίρια ερωτήματα. Προτείνεται για παιδιά ηλικίας 10 ετών και άνω, καθώς και ενήλικες.

©Typologos.com 2017

ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

1 + three =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.