Καινοτόμα θέματα παρουσιάστηκαν στο 2ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο Φοιτητών Φαρμακευτικής στη Θεσσαλονίκη

0
46

Καινοτόμα θέματα παρουσιάστηκαν  στο 2ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο Φοιτητών Φαρμακευτικής στη Θεσσαλονίκη

11:16:40, 12/05/2017
Οι φοιτητές ασχολήθηκαν με θέματα, όπως είναι η Φαρμακευτική Χημεία, οι αλληλεπιδράσεις των φαρμάκων και η Φαρμακογονιδιωματική

Καινοτόμα θέματα, διαδραστικά workshops και ενδιαφέρουσες επιστημονικές ομιλίες περιλάμβανε το 2ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο Φοιτητών Φαρμακευτικής που  πραγματοποιήθηκε  στις 2 και 3 Δεκεμβρίου 2017  στην Θεσσαλονίκη. Διοργανωτής ήταν  η Εθελοντική Ομάδα Φοιτητών Φαρμακευτικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης –  Α.Π.Θ.  (Aristotle Team of Pharmacy ή ATP).

Οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να πάρουν την επιστήμη στα… «χέρια τους»  και να ασχοληθούν με θέματα,  όπως  είναι η Φαρμακευτική Χημεία, οι αλληλεπιδράσεις των φαρμάκων και η Φαρμακογονιδιωματική.

Καταξιωμένοι επαγγελματίες του χώρου και καθηγητές μέσα από τις ομιλίες έδωσαν την ευκαιρία στους μελλοντικούς επιστήμονες να γνωρίσουν ακόμα μερικές πτυχές της Φαρμακευτικής.

Επιστημονικά υπεύθυνος του συνεδρίου  ήταν ο καθηγητής του τομέα Φαρμακογνωσίας – Φαρμακολογίας του Τμήματος Φαρμακευτικής του  Α.Π.Θ., Χρήστος Παναγιωτίδης.  Οι εργασίες   τελούσαν υπό την αιγίδα των τριών Πανεπιστημιακών  Τμημάτων Φαρμακευτικής της χώρας ( Α.Π.Θ., Ε.Κ.Π.Α.  και Πάτρας ). Χορηγός του συνεδρίου ήταν ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (Π.Φ.Σ.) Κυριάκος Θεοδοσιάδης επισήμανε στους φοιτητές ότι τα χρόνια που έρχονται είναι ιδιαιτέρως απαιτητικά.

Για το λόγο αυτό επιβάλλεται ναι είναι και οι ίδιοι ιδιαιτέρως απαιτητικοί στην απόκτηση γνώσεων ώστε να τις αξιοποιήσουν στο ανταγωνιστικό νέο περιβάλλον. Επίσης, τους συμβούλευσε να μην υιοθετούν τη θεωρία του ελάσσονος κόπου, αλλά να πράττουν το καλύτερο δυνατό, διότι οι απαιτήσεις των καιρών δεν κάνουν εκπτώσεις.

Επιπλέον,  τόνισε ότι η επιστήμη που διάλεξαν είναι ανθρωπιστική και εμπορική ταυτόχρονα, ενώ τους παρότρυνε να συνεχίσουν να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες όπως είναι  η διοργάνωση του συγκεκριμένου συνεδρίου, που συμβάλλει στον εμπλουτισμό των γνώσεων τους, καθώς  και να συνεργάζονται με αξιόλογους καθηγητές.

Όλες οι παρουσιάσεις των εργασιών των φοιτητών κέντρισαν το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων

Χαιρετισμό απηύθυνε ο γραμματέας του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (Φ.Σ.Θ. ) Αργύριος Αργυρόπουλος ο οποίος τόνισε ότι:  «θέλουμε να εμβαθύνουμε τη συνεργασία μας με τους φοιτητές Φαρμακευτικής του Α.Π.Θ. Η αρχή ήδη έγινε στο 17ο  φαρμακευτικό συνέδριο-έκθεση PHARMA point που διοργάνωσε ο Σύλλογός μας κατά τον περασμένο Οκτώβριο. Εκεί η Εθελοντική Ομάδα Φοιτητών Φαρμακευτικής του Α.Π.Θ. είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τα τρία χρόνια δράσης της στο χώρο του Πανεπιστημίου, αλλά και στην ευρύτερη κοινωνία της Θεσσαλονίκης».

Ο πρόεδρος της ομάδας Ιωάννης Ανδρεάδης δήλωσε ότι η συμμετοχή  των συνέδρων ήταν πολύ μεγάλη, ενώ  ανέφερε πως όλες οι παρουσιάσεις των εργασιών των φοιτητών κέντρισαν το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων.

©Τypologos.com 2017

ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

six − 3 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.