ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ISO THEATRE ΤΗΣ EΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΘΕΑΤΡΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΘΒΕ

 

Tο εργαστήριο της πολυεθνικής ομάδας νέων καλλιτεχνών, ISO Theatre (International Super Objective Theatre), της Ένωσης των Θεάτρων της Ευρώπης φιλοξενεί το  Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος  από τις 23 έως και τις  30 Αυγούστου 2017.

Η ομάδα αυτή αποτελείται από νέους καλλιτέχνες και ηθοποιούς, οι οποίοι πειραματίζονται επάνω στην έννοια της Ευρωπαϊκής Ταυτότητας,  καθώς στο  τι σημαίνει να είναι κανείς σήμερα Ευρωπαίος.Οι καλλιτέχνες αυτοί καλούνται να συνεργαστούν, να ξεπεράσουν  τις πολιτισμικές ή  γλωσσικές  διαφορές και να βρουν έναν κώδικα καλλιτεχνικής επικοινωνίας και έκφρασης

Στο εργαστήριο πρόκειται να δουλευτούν και να παρουσιαστούν κείμενα συγγραφέων που συμμετείχαν στο πρόγραμμα της Ένωσης των Θεάτρων της Ευρώπης με  τίτλο  «Harbour 40».

Το «λιμάνι» είναι ο κοινός τόπος επάνω στον οποίο τέσσερις συγγραφείς από διαφορετικές χώρες κλήθηκαν να γράψουν τα κείμενά τους.

Οι ηθοποιοί και οι συγγραφείς θα εργαστούν πάνω στα κείμενα αυτά και το αποτέλεσμα της δουλειάς τους θα παρουσιαστεί σε ανοιχτή πρόβα, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 30 Αυγούστου 2017  στους χώρους της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.Οι ηθοποιοί του ISO  είναι οι κάτωθι: Luis Puto (Πορτογαλία),Beni Klon (Γερμανία), Petya Alabozova (Βουλγαρία και Γερμανία), Bilyana Georgieva (Βουλγαρία), Boris Krastev (Βουλγαρία), Angélique Zaini (Γαλλία), Sophie Lewisch (Γαλλία), Vincent Menjou (Γαλλία), Khawla Ebraheem (Ισραήλ και Παλαιστίνη), καθώς και Αίγλη Κατσίκη (Ελλάδα – ΚΘΒΕ). Οι συγγραφείς του ISO είναι οι εξής: Αγγελική Δαρλάση (Ελλάδα – Εθνικό Θέατρο), Scarpetti Roberto (Ιταλία) και  Ivanov Stefan (Βουλγαρία).

©Typologos.com 2017

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

eighteen + thirteen =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.