Υποτροφία σε συνεργάτη – ερευνητή του Ι.ΜΕΤ. από το Ίδρυμα Fullbright

Υποτροφία σε συνεργάτη –  ερευνητή  του Ι.ΜΕΤ. από  το Ίδρυμα Fullbright

18:16:07,07/11/2018

O κ. Ελευθέριος Σδουκόπουλος, ενώ παραλαμβάνει την υποτροφία. Φωτογραφία: Παπανικολάτος

Υποτροφία από το Ίδρυμα Fulbright για τη διεξαγωγή μέρους της διδακτορικής  διατριβής στις Η.Π.Α. θα λαμβάνει ο συνεργάτης  –  ερευνητής του Ινστιτούτου  Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης) –  υποψήφιος Διδάκτωρ του Τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς  Ελευθέριος Σδουκόπουλος.

Η υποτροφία απονεμήθηκε στον Έλληνα ερευνητή κατά τη διάρκεια πλαίσια της γιορτής των 70 χρόνων του Ιδρύματος  Fulbright στο Cotsen Hall της Γενναδείου Βιβλιοθήκης της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών, που έγινε στις  13 Ιουνίου 2018 στην Αθήνα.  Στη γιορτή απονεμήθηκαν οι υποτροφίες  για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 προς τους οκτώ  Έλληνες υποτρόφους.

Ο κ. Ελευθέριος Σδουκόπουλος έλαβε υποτροφία ως «Doctoral Dissertation Visiting Research Student» και θα επισκεφθεί αυτό το φθινόπωρο (Οκτώβριος  2018 – Ιανουάριος  2019) το Πανεπιστήμιο του Μέμφις στις Η.Π.Α.

Το Ι>ΜΕΤ. διεξάγει πρωτοποριακές έρευνες στην Ελλάδα για όλο το φάσμα των μεταφορών

Εκεί  θα διεξάγει έρευνα αναφορικά με την αξιολόγηση της αποδοτικότητας και παραγωγικότητας  των χερσαίων διαδρόμων και δικτύων διασύνδεσης λιμένων με την ενδοχώρα  στο πλαίσιο της διδακτορικής  διατριβής του, που διεξάγεται υπό τη επίβλεψη της αναπληρώτριας   καθηγήτριας Μαρίας Μποϊλέ και του αναπληρωτή   καθηγητή Μιχάλη Γκόλια , ο οποίος  θα τον υποδεχτεί.

Οι αποδέκτες των υποτροφιών Fulbright επιλέγονται με βάση τα ακαδημαϊκά ή επαγγελματικά επιτεύγματά τους, καθώς και τις αποδεδειγμένες ηγετικές ικανότητες τους.

Το πρόγραμμα Fulbright αποτελεί τη «ναυαρχίδα»  των διεθνών προγραμμάτων εκπαιδευτικών ανταλλαγών που υποστηρίζονται από την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών, και αποβλέπει στην καλλιέργεια αμοιβαίας κατανόησης ανάμεσα στο λαό των Ηνωμένων Πολιτειών και τους λαούς των άλλων χωρών, μέσω της ανταλλαγής προσώπων, γνώσεων, καθώς και δεξιοτήτων.

©Typologos.com 2018

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

nineteen − seven =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.