Το 60% των κυβερνοεπιθέσεων πραγματοποιούνται σε μικρές ή μικρομεσαίες επιχειρήσεις

0
68

Το 60% των κυβερνοεπιθέσεων πραγματοποιούνται σε μικρές ή μικρομεσαίες επιχειρήσεις

18:09:54,01/07/2018
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ο κίνδυνος μιας κυβερνοεπίθεσης αυξάνεται στις επιχειρήσεις μικρού μεγέθους κι είναι μεγαλύτερος σε αυτές

Το 60% των στοχευμένων επιθέσεων των χάκερς σημειώθηκε   σε επιχειρήσεις μικρού και μεσαίου μεγέθους , όπως καταδεικνύουν στατιστικά στοιχεία του 2015.  Μάλιστα, οι ειδικοί ανίχνευσαν επάνω από 430 εκατομμύρια περιπτώσεις κακόβουλου λογισμικού προγράμματος, που προκάλεσαν ζημίες στις επιχειρήσεις.

Οι ειδικοί αναφέρουν πως οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις (Μ.μ.Ε.) δε διαθέτουν την απαραίτητη επάρκεια για την προστασία ευαίσθητων  πληροφοριών  ή  δεδομένων, που αφορούν στους υπαλλήλους, στους πελάτες και στα προϊόντα.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ο κίνδυνος μιας κυβερνοεπίθεσης αυξάνεται στις επιχειρήσεις μικρού μεγέθους κι είναι μεγαλύτερος σε αυτές.  Λόγω του γεγονότος αυτού προκύπτει η ανάγκη για την προστασία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από κάθε επίθεση χάκερ.

Για τη θωράκιση της άμυνας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων δημιουργήθηκε το Ευρωπαϊκό έργο «FORTIKA», που σκοπεύει να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τα περιστατικά κυβερνο- ασφάλειας. Επιπλέον, το πρόγραμμα τις βοηθά να βρουν, να αποκτήσουν και να εφαρμόσουν τις ενδεδειγμένες λύσεις.

Το έργο ενσωματώνει υλικό και λογισμικό πρόγραμμα ανάλογα  με τις επιχειρησιακές ανάγκες και ενσωματώνει  πρότυπα συμπεριφοράς σε ατομικό ή  οργανωτικό επίπεδο.

«H ανθεκτική συνολική λύση για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο που προτείνει το FORTIKA, μπορεί να εξειδικευτεί και να προσαρμοστεί στις δυναμικά μεταβαλλόμενες ανάγκες των μικρών επιχειρήσεων. Για το σκοπό αυτό, το έργο θα επιχειρήσει να κάνει συστηματική και εκτεταμένη χρήση του υφιστάμενου χαρτοφυλακίου από προϊόντα και υπηρεσίες των παροχών λύσεων ασφάλειας στην Ευρώπη», αναφέρουν οι υπεύθυνοι του προγράμματος.

Το έργο εισάγει το έξυπνο οικοσύστημα «FORTIKA Marketplace», που παρέχει περιορισμένες λύσεις μέσω εικονικών υπηρεσιών ασφαλείας. Οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις θα μπορούν να έχουν πολλές υπηρεσίες στη διάθεσή τους υπό την προϋπόθεση της  προσφοράς  πληροφοριών για το  λειτουργικό προφίλ τους.Το σύστημα θα τους παρέχει προσαρμοσμένες υπηρεσίες ασφαλείας, που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους.

«Η προτεινόμενη υβριδική λύση (υλικό – λογισμικό) θα αποτελείται από μια σφράγιση ασφαλείας για τις πολύ μικρές και τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που θα ενισχύσουν την εμπιστοσύνη και θα διευκολύνουν την περαιτέρω υιοθέτηση ψηφιακών τεχνολογιών, ενισχύοντας έτσι τη θέση τους σε σύγκριση με τον μη ευρωπαϊκό ανταγωνισμό», τονίζουν οι υπεύθυνοι του έργου.

Η  αγορά του FORTIKA θα λειτουργήσει κι  ως σημείο πρόσβασης για την πληροφόρηση σε ότι αφορά στα προφίλ της  κάθε μικρής ή μικρομεσαίας επιχείρησης. Συντονιστής είναι το Ινστιτούτο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΙΠ.ΤΗΛ) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης (Ε.Κ.Ε.Τ.Α). Στο έργο συμμετέχουν 16 εταίροι από 9 ευρωπαϊκές πόλεις και η διάρκεια του είναι 3 χρόνια.

©Typologos.com 2018

ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

eight + sixteen =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.