«Το 10 Το Καλό Και ο Χάρτινος Κόσμος » της Μαρίας Στεφάνου

0
51

«Το 10 Το Καλό Και ο Χάρτινος Κόσμος» της Μαρίας Στεφάνου

Οι σελίδες του τετραδίου «ζωντανεύουν» μέχρι που οι δύο κόσμοι, χάρτινος και αληθινός γίνονται ένα

Μια ιστορία για την αξία των ανθρώπων είναι το νέο έργο της Μαρίας  Στεφάνου, «Το 10 Το Καλό Και ο Χάρτινος Κόσμος» που κάνει πρεμιέρα στο Θέατρο Αλέξανδρος  της Θεσσαλονίκης για μόνο 4 παραστάσεις στις 21 και 27 Απριλίου – 11 και 12  Μαΐου  2018 (ώρα έναρξης 9 το βράδυ). Η παράσταση γίνεται με την υποστήριξη του Κέντρου Πολιτισμού Περιφέρειας  Κεντρικής Μακεδονίας και της  προέδρου  Άννας  Μυκωνίου. Μέρος των εσόδων θα διατεθεί υπέρ της Αρωγής  σε τρόφιμα.

Το έργο αναφέρεται στην πραγματική ουσία της ζωής μέσα από τον συμβολισμό του 0 και του 1 και την ατέρμονη προσπάθεια   των ανθρώπων  να φτάσουμε την τελειότητα, καθώς  και το νούμερο 10.

Αφηγητής είναι ένα φοβισμένο και ταυτόχρονα θυμωμένο αγόρι, που με αφορμή την έκθεση που του έβαλαν στο σχολείο, παρουσιάζει για πρώτη φορά τον κόσμο μέσα απ’  τα μάτια του και τον εαυτό του,  όπως πραγματικά είναι.

Οι σελίδες του τετραδίου «ζωντανεύουν»  μέχρι που οι δύο κόσμοι, χάρτινος και αληθινός γίνονται ένα. Η τυραννία των μηδέν και ο εθισμός των 1 στην ζωή,  όπως τους την έχουν μάθει.

 Το χάρτινο σύστημά  τους,  καταρρέει (παιδεία, οικονομία, θρησκεία, πολιτική),  καθώς και οι ανθρώπινες σχέσεις, οι φυλετικές διακρίσεις και τα δανεικά χάρτινα πιστεύω, όταν στο τετράδιο έρχεται το πρώτο 1 που ξέρει την αξία του, για να τους πει την αλήθεια.

 Υποτίμηση, υπεραξία, εγώ και εγωισμός. Επανάσταση, αντίδραση και διαστρέβλωση  θα πάρουν θέση τα 1 ή γνωρίζοντας πλέον ότι δεν έχουν ανάγκη τα 0 θα περάσουν στην αντεπίθεση; Η ιστορία θα επαναληφθεί ή τα 1 θα σπάσουν επιτέλους τον κύκλο μπαίνοντας στην ευθεία και την νέα αρχή;

Η συγγραφέας του έργου  «παίρνει θέση»  λέγοντας τη θέση της στα  τεκταινόμενα της ανθρωπότητας  και την αλήθεια για το μπλε σχολικό τετράδιο,  που ήταν,  να είναι ο κόσμος μας…

«Στα χέρια μας είναι,  αν ο κόσμος μας αλλάξει σελίδα ή αν θα συνεχίσουν οι άνθρωποι να φοράνε ταμπέλες, κρύβοντας την πραγματική τους αξία και την ευθύνη τους»,  λέει η ίδια.

Το κείμενο, τη σκηνοθεσία, τη μουσική σύνθεση  και επένδυση έκανε η  Μαρία Στεφάνου. Την  ενορχήστρωση πραγματοποίησε ο Νίκος Πολίτης.  Στην παράσταση θα ακουστεί διασκευή του τραγουδιού «Αν ξανακατεβείς Χριστέ στη γη»  του Γιώργου Πολυχρονιάδη.

Καλλιτεχνική και  την αισθητική επιμέλεια έκαναν οι  Μαρία Στεφάνου,  Χαρίκλεια Μαρή και  Κυριακή Μαυρομουστάκη, η οποία  σχεδίασε τα σκηνικά, καθώς και  τα κοστούμια. Το 2D Animator υλοποίησε η  Δέσποινα Μαρκάκη. Το Video Art «γύρισε» ο Ιάκωβος Ιωαννίδης. Την αφίσα σχεδίασαν οι Ελπίδα Μπουλασίκη και Σταματία Κολωνιάρη.

Αφηγητής  θα είναι ο Βασίλης Μπόγδανος. Τους αριθμούς  θα παίξουν οι  Δανάη Κλάδη, Ευτυχία Ψωμά, Γιουέλα Γκούρι, Χαρίκλεια Μαρή, Παναγιώτης Καπρίτσιος, Αλέξανδρος Καλτζίδης, Χρήστος Εζίρογλου και  Βαγγέλης Μάγειρος

Στο πιάνο θα βρίσκεται η  Κωνσταντίνα Νικίδου

Οι τιμές των εισιτηρίων  ορίστηκαν το  Κανονικό στα 12 ευρώ  και το Μειωμένο  στα  10 ευρώ.

Η προσφορά  για συλλόγους  και ΚΑΠΗ  για Κρατήσεις άνω των 20 ατόμων ορίστηκε στα 9 ευρώ.

Η προσφορά για  εκπαιδευτικούς ορίστηκε στο 50% της αρχικής μόνο κατόπιν κράτησης. Χωρίς κράτηση θα ισχύσει το Μειωμένο.

Τηλέφωνα  Κρατήσεων:  6955-951.241 και 6975-672.712.

©Typologos.com 2018

ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

2 × four =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.