Το Κουαρτέτο των Χριστουγέννων στο Θέατρο Aθήναιον

0
57

Το Κουαρτέτο των Χριστουγέννων στο Θέατρο Aθήναιον

15:19:51,12/01/2017

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά παρουσιάζεται η χριστουγεννιάτικη παράσταση «Το Κουαρτέτο των Χριστουγέννων» από την Εταιρεία Θεάτρου TheatrAction στις 11.30 το πρωί  της Κυριακής  10,17 Δεκεμβρίου και  της Τρίτης  26 Δεκεμβρίου στο Θέατρο Αθήναιον της Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για μια σύνθεση λογοτεχνικών κειμένων μεγάλων κλασικών συγγραφέων (Charles Dickens, E.T.E.A Hoffmann, Clemment Clarke Moore και  Christian Andersen), του  19ου αιώνα με ζωντανή χριστουγεννιάτικη μουσική.

Τέσσερα κλασικά χριστουγεννιάτικα παραμύθια,  που παραμένουν αναλλοίωτα στον χρόνο,  ενώνονται σε μία ιστορία που ζωντανεύει επί της  σκηνής.

Τέσσερα κλασικά χριστουγεννιάτικα παραμύθια, που παραμένουν αναλλοίωτα στον χρόνο, ενώνονται σε μία ιστορία που ζωντανεύει επί της σκηνής

Μια μουσική ιστορία, όπου το γέλιο εναλλάσσεται με τη συγκίνηση και καταφέρνει, με τους ήχους της και τους χορούς της, να ξυπνήσει τις αισθήσεις αλλά και να ενεργοποιήσει μια σπουδαία ανθρώπινη δεξιότητα, την ενσυναίσθηση.

Αυτή  την ικανότητα, δηλαδή,  να βλέπουμε και να νιώθουμε τον κόσμο μέσα από τα μάτια και την καρδιά των άλλων.  «Είναι ένα μοναδικό ταξίδι λόγου και μουσικής στην πιο μαγική εποχή του χρόνου!», λένε οι συντελεστές της παράστασης.

Τη σύνθεση – διασκευή  των κειμένων έκανε η Μάρι Χεκιμιάν. Σκηνοθέτιδα είναι η  Δέσποινα Σαρόγλου, που επιμελήθηκε τα σκηνικά – κουστούμια. Τη μουσική ενορχήστρωσαν ο Κωνσταντίνος Kάτσος και η Αγγελική Κωστάκη. Τις Χορογραφίες σχεδίασε η  Ευαγγελία Παγώνη. Τους φωτισμούς φρόντισε ο Ανέστης Ατακτίδης και το video «γύρισε» ο  Μάκης Νικολαϊδης. Την αφίσα σχεδίασε η Εύη Παπακωνσταντίνου.

Τους ρόλους ενσαρκώνουν οι ηθοποιοί: Σίσσυ Δαμδούμη, Βαγγέλης Καλλίτσογλου, Κωνσταντίνος Κάτσος, Αγγελική Κωστάκη, Αποστολία Ματζιροπούλου, Γιάννης Τσιακμάκης και Μάρι Χεκιμιάν.

Η τιμή  των εισιτηρίων  διαμορφώθηκε στα 10€ & 8€, ενώ για τα σχολεία πραγματοποιούνται καθημερινές παραστάσεις  κατόπιν συνεννόησης στο τηλέφωνο με αριθμό κλήσης 6979 – 72.06.05.

©Τypologos.com 2017

ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

fourteen + four =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.