Το ημερολόγιο «Ελλήνων Άθυρμα» εκδόθηκε και φέτος για καλό σκοπό!
Η ΣΤΗΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ TYPOLOGOS.COM
Το ημερολόγιο «Ελλήνων Άθυρμα» εκδόθηκε και φέτος για καλό σκοπό!
Της Βένης Παπαδημητρίου, e-mail: veni_veni_veni@yahoo.gr
Για καλό σκοπό εκδόθηκε φέτος το ημερολόγιο με θέμα «Ελλήνων Άθυρμα» (φωτογραφία) για το 2012.
Με την παρουσίαση του συγκεκριμένου ημερολογίου επεκτείνεται η στήλη για το βιβλίο του www.typologos.com και στην «περιήγηση» σε άλλα είδη εκδόσεων, όπως είναι τα ημερολόγια, τα χρονολόγια, οι ταξιδιωτικές περιηγήσεις, οι τουριστικοί οδηγοί, τα βιβλία με φωτογραφικό υλικό, καθώς κι άλλα.
Με χαρά, λοιπόν, θα παρουσιάσουμε κι αυτά τα είδη των εκδόσεων. Σε ότι αφορά το ημερολόγιο του 2012 με θέμα «Ελλήνων Άθυρμα μάθαμε πως τα έσοδα θα πάνε για καλό σκοπό.
Η αγορά της έκδοσης κοστίζει μόλις 10 ευρώ κι απευθύνεται σε όσους ή όσες επιθυμούν να βοηθήσουν στην λειτουργία των φροντιστηρίων Ελληνικής Γλώσσας
στην Βόρεια Ήπειρο.
Οι ενδιαφερόμενοι- ενδιαφερόμενες, που θέλουν να το προμηθευτούν, μπορούν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με τον Οργανισμό Διάδοσης Ελληνικής Γλώσσας στον αριθμό κλήσης: 210-77.180.77.
Άλλωστε, και το ίδιο το ημερολόγιο αποτελεί ένα μικρό «απόσταγμα» γνώσης για την αρχαία Ελλάδα. Ο www.typologos.com έμαθε πως το ημερολόγιο εκδίδεται κάθε χρόνο από τη φιλόλογος – καθηγήτρια, Ασπασία Σχοινά, η οποία για το 2012 διάλεξε το θέμα «Ελλήνων Άθυρμα.
Ο τίτλος παραπέμπει στα παιχνίδια των Αρχαίων Ελλήνων , τα οποία κατόρθωσαν να επιβιώσουν μέχρι και τις ημέρες μας. Στον Πρόλογο διευκρινίζεται ότι ο σκοπός της εργασίας αυτής είναι να καταδείξει την συνέχεια του Ελληνικού Πολιτισμού.
Επίσης, τονίζεται ότι γι’ αυτό το λόγο και τα θέματα των εργασιών αυτών που εκδίδονται τα τελευταία έντεκα χρόνια έχουν σχέση με τον αρχαίο Ελληνικό Πολιτισμό και το σήμερα.
Χαρακτηριστικό είναι ότι το ημερολόγιο εκδόθηκε με δαπάνες του «Συνδέσμου οι Φίλοι της Μαριούπολης» και οι εισπράξεις από τις πωλήσεις θα διατεθούν για την λειτουργία δύο φροντιστηρίων, εκμάθησης της Ελληνικής Γλώσσας σε ελληνόπαιδα, τα οποία ζουν στην περιοχή της Χιμάρας της Βορείου Ηπείρου.
Μέσα απ’ αυτό μπορεί κάποιος να διαπιστώσει ότι και οι Αρχαίοι Έλληνες έπαιζαν ποδόσφαιρο, πεσσούς, τάβλι, γιο-γιο, τυφλόμυγα, μακριά γαϊδούρα, κουτσό, καθώς και πολλά άλλα παιχνίδια, που μας θυμίζουν την παιδική μας ηλικία.
Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του Οργανισμού Διάδοσης της Ελληνικής γλώσσας, η όλη έκδοση αποτελεί ένα συλλεκτικό κομμάτι και δεν πρόκειται απλά για ένα ακόμη εντοιχισμένο ημερολόγιο.
©Typologos.com 2011