ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΑΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΕΝΕΠΝΕΥΣΕ ΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΔΙΔΥΜΟ ΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΡΟΔΗ ΚΑΙ ΙΩΑΝΝΗ ΚΥΦΩΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΕΡΦΟΡΜΑΝΣ «ΟΙ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΕΣ : SWIM OR DIE» ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΑΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΕΝΕΠΝΕΥΣΕ ΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΔΙΔΥΜΟ ΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΡΟΔΗ ΚΑΙ ΙΩΑΝΝΗ ΚΥΦΩΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΕΡΦΟΡΜΑΝΣ «ΟΙ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΕΣ : SWIM OR DIE»  ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ  ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Από την έναρξη της παράστασης

Από την έναρξη της παράστασης. (Φωτογραφία: Δημήτρης Γιουζέπας) 

Το άθλημα της μαραθώνιας κολύμβησης ενέπνευσε το καλλιτεχνικό δίδυμο των Κωνσταντίνου Ρόδη και Ιωάννη Κυφωνίδη, οι οποίοι  «ανέβασαν» την θεατρική περφόρμανς «Οι Ναυαγοσώστες : Swim or Die»  στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, όπου ολοκληρώθηκαν οι παραστάσεις.

Το δρώμενο βασίστηκε στο ναυτικό διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη «Οι Ναυαγοσώστες».

Το κείμενο δραματοποίησαν ο Κωνσταντίνος Ρόδης και ο Ιωάννης Κυφωνίδης σε σκηνοθεσία του τελευταίου.

Αντί  της χορογραφίας την επιμέλεια των κολυμβητικών κινήσεων είχε ο προπονητής μαραθώνιας κολύμβησης,  Νικόλας Ρεπανάς.

ΟΙ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΕΣ  SWIM OR DIE ONE

Τις κινήσεις των κολυμβητών επιμελήθηκε ο Νικόλας Ρεπανάς. (Φωτογραφία: Δημήτρης Γιουζέπας)

Στη διάρκεια της παράστασης αξιοποιήθηκαν  το εξωτερικό περίβολο του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης  (απ’  όπου έκαναν την είσοδό τους οι Ναυαγοσώστες)  και ο σκηνικός χώρος του Φουαγιέ Μ2 υπό το φυσικό φως και με σκηνικό βάθος την  θάλασσα.

Τα σκηνικά αντικείμενα της παράστασης ήταν ένα πιάνο, ένα σωσίβιο και μία κολυμβητική μάσκα, όπως και  τα σκουφάκια, τα  γυαλάκια και μαγιό ως αθλητικός εξοπλισμός των κολυμβητών.

Τη σκηνή μοιράστηκαν η μουσικός-  μετζοσοπράνο και ηθοποιός,  Αθηνά Νάννου ως μουσικός και αφηγήτρια , που συνέθεσε και τα μελωδικά μοτίβα,  καθώς και η ομάδα μαραθώνιας κολύμβησης SWIM OR DIE, που αποτελούνταν από  τους:

ΟΙ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΕΣ  SWIM OR DIE 7

Χορογραφίες και κίνηση βασιζόμενες στο κολύμπι παρουσιάζονται στη θεατρική περφόμανς (φωτογραφία: Δημήτρης Γιουζέπας)

(Μαρία Αργυρίου ,Βίβιαν Διαβάτη, Άννα Ζαμπέτογλου, Μαγδαληνή Ζαμπέτογλου, Δέσποινα Ιωαννίδου, Μάγδα Κωνσταντινίδου, Δανάη Μενεξιάδου, Έλενα Παπαδοπούλου, Ανθούλα Παπαργυρίου, Εβελίνα Σανιδά, Κατερίνα Σιδηροπούλου, Νεφέλη Τσαγκαλίδου, Ιωάννα Τσιάρα , Βασίλη Γκιτσίδη, Κώστα Ζαμπέτογλου, Στέφανο Καραβασίλη, Χρήστο Κόκκινο, Ιωάννη  Κυφωνίδη , Κώστα Μπενάκη, Χρήστο Παζολίδη, Γιώργο Σαμαρά, Κωνσταντίνο Σαμαρά , Αλέξανδρο Στεργίου και  Λάμπρο Στέφου)

Το φωτογραφικό άλμπουμ της παράστασης «υπέγραψε»   ο Δημήτρης Γιουζέπας.

©Typologos.com 2016

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.