Το Μάιο του 2019 θα γυριστεί ταινία μυθοπλασίας εμπνευσμένη από τον κολυμβητικό Διάπλου του Τορωναίου Κόλπου

Το  Μάιο του 2019 θα γυριστεί ταινία μυθοπλασίας εμπνευσμένη από τον κολυμβητικό Διάπλου του Τορωναίου Κόλπου

21:40:41,07/16/2018

Πρώτος στον Κολυμβητικό Διάπλου του Τορωναίου 2018 ήρθε ο Χρυσόστομος Γιαννουλάκης

To Μάιο του 2019 σχεδιάζεται να γυριστεί ταινία μυθοπλασίας εμπνευσμένη και βασισμένη στον ιστορικό κολυμβητικό  διάπλου  του Τορωναίου Κόλπου που χρονικά θα διαδραματίζεται στην 50η επετειακή διοργάνωση του  αθλητικού θεσμού!

Αυτό ανακοινώθηκε κατά τη τέλεση του 48ου Διάπλου του Τορωναίου Κόλπου, που έγινε στις 14 Ιουλίου 2018 στη Νικήτη  Χαλκιδικής με νικητή το Χρυσόστομο  Γιαννουλάκη. Η κορυφαία κολυμβητική  εκδήλωση διοργανώθηκε από την Ε.Ε.Ν.Ν. «Ο Σίθων» και την επιτροπή αγώνα  και προκάλεσε  δέος και συγκίνηση  στους  κολυμβητές,  στους συνοδούς, στους προπονητές,  στους διοργανωτές,  στους εκπροσώπους των αρχών, στους επίσημους προσκεκλημένους και το  κοινό.

Η εκδήλωση στέφθηκε από επιτυχία χάρις στην μέγιστη  προσπάθεια, που  κατέβαλαν  οι εθελοντές, οι διασώστες και οι καπετάνιοι των συνοδευτικών  πλοιαρίων, καθώς  και των  σκαφών ασφαλείας.

Άλλωστε, ο Διάπλους του Τορωναίου Κόλπου θεωρείται από τους γνώστες του αθλήματος ως  ένας από τους σπουδαιότερους μαραθώνιους κολυμβητικούς αγώνες ανά την υφήλιο.

Η  κάθε εκκίνηση  αλλά και οι τερματισμοί αυτού του κολυμβητικού μαραθωνίου  γράφουν πάντα ιστορία και τη μοναδική αυτή αίσθηση δεν τη συναντά κανείς σχεδόν πουθενά αλλού.

Ο φετινός αγώνας τα είχε όλα,  αφού βοήθησε  ο πολύ καλός καιρός, το ευχάριστο κλίμα  και η συμμετοχή φαβορί ή  αουτσάιντερ από  την Ελλάδα και  το εξωτερικό.

Μέσα στα βαθιά νερά του Τορωναίου δοκιμάστηκε η ψυχική και φυσική αντοχή των κολυμβητών

Ανάμεσά τους,  βρισκόταν ο «βασιλιάς»  της Μάγχης και γνώριμος  κολυμβητής  του Τορωναίου  Μάικλ Ρήντ από το Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς  και ο αστροφυσικός της ΝΑΣΑ Μάρκ Μίλλερ (Η.Π.Α)

Πρώτος τερμάτισε ο  πολύ ταλαντούχος  κολυμβητής και λαμπρός επιστήμονας από τη Θεσσαλονίκη,  ο Χρυσόστομος Γιαννουλάκης μέσα σε 6 ώρες και 18 λεπτά.

Δεύτερος ήρθε ο Χανιώτης Νικόλαος Βασίλειος Βροντάκης μέσα σε 6 ώρες και 50 λεπτά, που  κέρδισε το κοινό με την ευγένειά του.

Η  μάχη για την 3η και 4η θέση κρίθηκε μέσα σε συνθήκες ευγενούς άμιλλας, ανάμεσα στο Νικητιανό Βασίλη Παπαθανασίου και τον Ισπανό Όσκαρ Φλόριτ. Ήταν η μια από τις συγκλονιστικές στιγμές του αγώνα.

Εντυπωσιακές και γρήγορες ήταν οι επιδόσεις όλων των φετινών  συμμετεχόντων,   όπως αυτές που πέτυχαν  η  Ελληνοιταλίδα Ελένη Μελετιάδη, ο  Mr Almyra Man Ιορδάνης  Παπαδόπουλος, ο Ιωσήφ Σεριστατίδης,  η  Σοφία  Μπουζάκη, ο  Δημήτρης  Χατζημωυσής  , ο  Μαρκ Μίλερ, ο Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος,  ο  Χρήστος  Δέας,  ο  Βασίλης Τσίκας, η  Σοφία Πανούση και η  Στυλιανή Κουντούρη.

Εντυπωσιακές επιδόσεις  επέτυχαν   ο  77χρονος  «θρύλος»  Μάικλ Ρήντ, ο  Ιωάννης Λαμπαδίτης, ο  Συμεών Μουρατίδης, ο  Ρουμάνος  Γκάμπριελ Σέρτζιου και ο  Νικητιανός Βασίλη Κουτλιάνος  που φέτος «ταλαιπωρήθηκε» σωματικά.

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε και η τελετή απονομής. Εν μέσω χειροκροτημάτων ο Δήμος  Σιθωνίας και  ο δήμαρχος  Ιωάννης Τζίτζιος τίμησαν   τον προπονητή μαραθώνιας κολύμβησης – πρώτο  προπονητή  του δημοτικού κολυμβητηρίου Καλαμαριάς Νικόλα  Ρεπανά για την προσφορά του, στο διάπλου του Τορωναίου και στη μαραθώνια κολύμβηση. Άλλωστε κάθε χρόνο αθλητές του κ. Ρεπανά  συμμετέχουν και διακρίνονται στο διάπλου, όπως έγινε και φέτος, καθώς και οι 6 τερμάτισαν σε χρόνους κάτω από 10 ώρες.

Ανάμεσα στους επισήμους, που απένειμαν τα βραβεία  ήταν και ο πρόεδρος του συλλόγου «Ελληνική Μαραθώνια Κολύμβηση»  Κώστας Μπενάκης.

 Τα αποτελέσματα (είναι σε ώρες και λεπτά)

1.       Χρυσόστομος Γιαννουλάκης  6:18  (Ελλάδα)

2.       Νικόλαος Βροντάκης   6:50  (Ελλάδα)

3.       Βασίλειος Παπαθανασίου  7:11  (Ελλάδα)

4.       Oscar Florit  7:18 (Ισπανία).

5.       Αναστάσιος  Κοντζαναστασόγλου  7.39 (Ελλάδα)

6.       Ελένη Μελετιάδη  7:41  (Ελλάδα)

7.       Ιορδάνης Παπαδόπουλος 7:50 (Ελλάδα)

8.       Ιωσήφ Σεριστατίδης  7:59 (Ελλάδα)

9.       Σοφία Μπουζάκη 8:09 (Ελλάδα)

10.   Δημήτρης  Χατζημωϋσής  8:22 (Ελλάδα)

11.   Mark Miller 9.01 (Η.Π.Α)

12.   Κωνσταντίνο Γεωργόπουλο 9:06 (Ελλάδα)

13.   Χρήστος Δέας 9:24 (Ελλάδα)

14.   Βασίλειος Τσίκας 9:34 (Ελλάδα)

15.   Ελευθερία – Σοφία Πανούση 9:54 (Ελλάδα)

16.   Στυλιανή  Κουντούρη 9:55 (Ελλάδα)

17.   Michael Read 10:00 (Ηνωμένο Βασίλειο)

18.   Ιωάννης Λαμπαδίτης 10:07 (Ελλάδα)

19.   Συμεών Μουρατίδης 10:33 (Ελλάδα)

20.   Halauca Gabriel Sergiou 12:11 (Ρουμανία)

21.   Βασίλειος Κουτλιανός 13:00 (Ελλάδα)

©Typologos.com 2018

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

20 − 4 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.