«Τεχνητή Νοημοσύνη: Tο μέλλον τώρα;»


«Τεχνητή Νοημοσύνη: Tο μέλλον τώρα;»

14:22:09,2018-01-12

Οι αλγόριθμοι γίνονται ολοένα εξυπνότεροι

Aυτο-οδηγούμενα αυτοκίνητα, Amazon Alexa, image search… η ζωή των ανθρώπων εμπλουτίζεται συνεχώς με «έξυπνους αλγόριθμους». Οι αλγόριθμοι γίνονται ολοένα εξυπνότεροι: καταλαβαίνουν τι λέμε, μαθαίνουν πράγματα για εμάς, μαθαίνουν ξένες γλώσσες, μαθαίνουν να ζωγραφίζουν και, γενικώς, μαθαίνουν. Τι κρύβεται όμως πίσω από αυτούς και τι πάει να πει «μαθαίνουν»;

Τα παραπάνω θέματα θα αναπτυχθούν κατά τη διάρκεια της διάλεξης, με τίτλο «Τεχνητή Νοημοσύνη: Tο μέλλον τώρα;», που θα δώσει ο Καθηγητής της Επιστήμης των Υπολογιστών του  Μ.Ι.Τ.  Δρ. Κωνσταντίνος Δασκαλάκης στις 6 το απόγευμα της Τρίτης  16 Ιανουαρίου 2018 στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Πιο συγκεκριμένα, ο διακεκριμένος ομιλητής θα αναφερθεί στην πρόσφατη έκρηξη στις εφαρμογές της τεχνητής νοημοσύνης, καθώς και στις επιστημονικές, ηθικές και φιλοσοφικές προκλήσεις που έχουν προκύψει.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από τα Τμήματα Πληροφορικής και Μαθηματικών της Σχολής Θετικών Επιστημών του  Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.).

Σύντομο βιογραφικό ομιλητή

O καθηγητής Κωνσταντίνος Δασκαλάκης θα αναφερθεί στο μέλλον της Τεχνητής Νοημοσύνης

Ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης είναι Καθηγητής της Επιστήμης των Υπολογιστών στο Μ.Ι.Τ. Είναι απόφοιτος των Ηλεκτρολόγων του Ε.Μ.Π., έκανε διδακτορικό στο Πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϋ και εργάστηκε ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στη Microsoft.

Η έρευνά του επικεντρώνεται στη θεωρητική πληροφορική και τη διεπαφή της με τα Οικονομικά, τη Στατιστική και την Τεχνητή Νοημοσύνη. Έχει τιμηθεί με το βραβείο της καλύτερης διδακτορικής διατριβής στην πληροφορική από τον Διεθνή Οργανισμό Επιστήμης των Υπολογιστών ACM και  με το βραβείο Kalai  της  Διεθνούς  Ένωσης Θεωρίας Παιγνίων.

Επίσης, έχει τιμηθεί με  το βραβείο εξαιρετικής δημοσίευσης από τη Διεθνή Ένωση Εφαρμοσμένων Μαθηματικών SIAM, ενώ έχει αποσπάσει  το Career Award  εκ του Ιδρύματος  Επιστημών της Αμερικής και  το βραβείο Πληροφορικής του Ιδρύματος Sloan,

Έχει λάβει ερευνητική υποτροφία της Microsoft και του έχει απονεμηθεί το  βραβείο έρευνας από το Ίδρυμα Giuseppe Sciacca του Βατικανού.

Η ομιλία είναι ανοιχτή για το κοινό και δεν προϋποθέτει τεχνικές γνώσεις για την παρακολούθησή της.

©Typologos.com 2018

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

13 − 9 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.