Στην τελική ευθεία μπαίνει το Φεστιβάλ Βιβλίου

0
283

Στην τελική ευθεία μπαίνει το Φεστιβάλ Βιβλίου

17:54:34,06/14/2018

Μια αφίσα, που παίζει με το θέμα της βροχής, η οποία εκδηλώνεται ως καιρικό φαινόμενο κατά τις ημέρες διοργάνωσης του Φεστιβάλ

Στην  τελική ευθεία  «μπαίνει» το  φετινό   37ο   Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης, το οποίο θα διαρκέσει    έως  και την Κυριακή 17 Ιουνίου  2018 στην παραλία του Λευκού Πύργου.

Ένα ακόμη ιδιαίτερο γνώρισμα της σχέσης των επισκεπτών με το βιβλίο αναπτύσσεται κάθε ημέρα στο Φεστιβάλ Βιβλίου, αφού οι χιλιάδες μικροί και μεγάλοι  σε ηλικία  αναγνώστες βρίσκουν πολύ ενδιαφέρουσες εκδόσεις στα εκθετήρια,  όπου συμμετέχουν περισσότεροι από 150 εκδότες απ’  όλη τη χώρα.

Παράλληλα στο χώρο της εξέδρας στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου πηγαίνουν χιλιάδες επισκέπτες  παρακολουθούν κάθε βράδυ μουσικές εκδηλώσεις,  χορό, θέατρο, τέχνες, παρουσιάσεις βιβλίων, ντοκιμαντέρ κ.ά.

Ο θεσμός αυτός  δίνει πάντοτε βήμα και υποστηρίζει πάντα τους δημιουργούς της Βόρειας Ελλάδας  αναδεικνύοντας τις ικανότητες τους (πολιτισμός, γράμματα, τέχνες).

«Διακόσιοι και πλέον συγγραφείς «έδωσαν το παρών» μέχρι και τώρα  σε περίπτερα των εκθετών, συνομιλώντας με τους επισκέπτες, ενώ  υπέγραφαν και τα βιβλία τους. Έως και την Κυριακή ευελπιστούμε ότι θα ξεπεράσουμε τους τριακόσιους συγγραφείς . Είναι  ρεκόρ για φέτος,  κάτι το οποίο έχει ζητηθεί από τους βιβλιόφιλους και όλοι οι εκδοτικοί οίκοι  ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα», δήλωσε ο   πρόεδρος του Συνδέσμου Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας,  Χαράλαμπος  Μπαρμπουνάκης  και πρόσθεσε:

«Καλούμε όλους τους Θεσσαλονικείς να επισκεφτούν έως και την Κυριακή 17 Ιουνίου 2018  το Φεστιβάλ,  τη μεγαλύτερη  γιορτή του βιβλίου και του πολιτισμού».

Το 37ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων : Εσωτερικών( Μακεδονίας Θράκης),  Πολιτισμού, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Οι ώρες λειτουργίας των περιπτέρων είναι οι εξής:

Καθημερινά  από τις 6. 30 το απόγευμα έως τις 11 το βράδυ  και τις Κυριακές από τις 11  το πρωί  έως  και 2 το μεσημέρι,  καθώς και 6.30 το απόγευμα – 11 το βράδυ.

«Το βιβλίο είναι παντός καιρού και πάει παντού … Αυτό το καλοκαίρι με ένα βιβλίο στο χέρι», προτρέπουν όλους οι διοργανωτές.

©Typologos.com 2018

ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

11 − 10 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.