Τα «Όνειρα» των φοιτητών του Εργαστηρίου Γλυπτικής του Α.Π.Θ.

0
133

 Τα «Όνειρα» των φοιτητών του Εργαστηρίου Γλυπτικής του Α.Π.Θ.

14:24:50,07/06/2018
Τα όνειρα τεμαχίζονται και αποκαλύπτουν τις μύχιες σκέψεις μέσα από τη γλυπτική

«Όνειρα», ονομάζεται η έκθεση των φοιτητών του Εργαστηρίου Γλυπτικής του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ), που λειτουργεί από σήμερα Παρασκευή 6  έως και την Κυριακή 8 Ιουλίου 2018  στον αύλειο χώρο των εγκαταλελειμμένων κατοικιών του οικισμού Παρθενώνα  της Χαλκιδικής.

Με την έκθεση αυτή συμμετέχει το εργαστήριο στο 4ο Parthenώn Film Festival, που διεξάγεται στον Παρθενώνα της Χαλκιδικής.

Δεκαεφτά φοιτητές  υπό την επίβλεψη των καθηγητών  Γιώργου Τσάρα και Άρη Κατσιλάκη, αφήνουν τα όνειρα να μετουσιωθούν πρακτικά μέσα από τη γλυπτική. Με σκηνικό τις εγκαταλελειμμένες κατοικίες του Παρθενώνα και υπό τους  κινηματογραφικούς ήχους, σμιλεύοντας, συνθέτοντας και πλάθοντας θα παρασύρουν τους φιλότεχνους  σε ένα «ταξίδι» στο παρελθόν, καθώς  και στην αναζήτηση της αλήθειας.

Μέσα από τα έργα  αναζητούν τα  όνειρα  την ερμηνεία τους, καθώς εμπεριέχουν τις μύχιες σκέψεις, τις φοβίες και τη «βιωμένη» αλήθεια του κάθε ατόμου. Έτσι  γίνονται διέξοδος ή  μέσο για τη διερεύνηση των ορίων μεταξύ του  πραγματικού και του φανταστικού.

Με το όνειρο να αντιμετωπίζεται ως υποκειμενική πραγματικότητα και την πραγματικότητα ως όνειρο διερευνάται    το δίπολο που δημιουργεί την Τέχνη.

Δουλεμένα κατά ομάδες ή ατομικά έχουν κατασκευαστεί τα εκθέματα με ανακυκλώσιμα υλικά, προσδίδοντας μια επιπρόσθετη συμβολική διάσταση στην ερμηνεία. Η  φράση «έχω όνειρα» αντικαθίσταται από  την πρόταση  «δεν έχω υλικά».

Τα φθαρτά υλικά γίνονται οι δομές των ονείρων και των λαβυρίνθων τους

Στην έκθεση δυμμετέχουν οι φοιτητές: Δημήτρης Αθανασόπουλος, Βασιλική Αργυρίου, Ανδρέας Ιλιονίου, Λίντα Κακά, Κυριάκος Κιουφετζόγλου, Άννα Κιφοκέρη, Μάρθα Κουδούνη, Σία Κουτλή, Ανθή Λέκκα, Νικόλας Μανιατάκος, Νατάσσα Μαυρομματίδου, Λέανδρος Μπατσέας, Λίνα Μπουμπούση, Συμεών Ντολομπάν, Βασιλική Οικονομοπούλου Παπαχρονοπούλου, Γιώργος Παγγοτζίδης, Σοφία Πιπερίδου και Νίκος Ψαλιδάκης.

Το Εργαστήριο Γλυπτικής του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ λειτουργεί από το 1984-85,  όποτε ιδρύθηκαν η  Σχολή  Καλών Τεχνών και το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών. Η είσοδος στην έκθεση είναι ελεύθερη για το κοινό.

©Typologos.com 2018

ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

5 × five =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.