Τα θαύματα της Μηχανικής , η Εξωγήινη Νοημοσύνη, ο κόσμος της επιστήμης- τεχνολογίας στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας «Νόησις»

0
43

Τα θαύματα της Μηχανικής , η  Εξωγήινη Νοημοσύνη, ο κόσμος της επιστήμης- τεχνολογίας προβάλλονται καθημερινά μέσω νέων ταινιών  στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας «Νόησις»

17:46:45,11/30/2017
Πώς λειτουργούν τα σύγχρονα τηλεσκόπια και πώς αυτή η ανακάλυψη άλλαξε τις γνώσεις μας για το σύμπαν;

Τα θαύματα της Μηχανικής , η  Εξωγήινη Νοημοσύνη, ο κόσμος της επιστήμης και της τεχνολογίας προβάλλονται καθημερινά μέσω νέων ταινιών  στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας «Νόησις», στη Θέρμη της Θεσσαλονίκης.

Στο Πλανητάριο προβάλλεται η ταινία «Δύο μικρά κομμάτια από γυαλί – Η εκπληκτική εφεύρεση του τηλεσκοπίου» , που μπορούν να την δουν μαθητές  των τάξεων της Β’ Δημοτικού κι άνω. Η υπόθεση είναι η εξής:

Δύο νεαρά παιδιά συναντάνε μία αστρονόμο σε μια βραδιά παρατήρησης του νυχτερινού ουρανού. Καθώς παρατηρούν ουράνια αντικείμενα με το τηλεσκόπιο, μαθαίνουν για την ιστορία του, τη λειτουργία και τα είδη των τηλεσκοπίων, τι παρατηρούμε με αυτά, πώς λειτουργούν τα σύγχρονα τηλεσκόπια και πώς αυτή η ανακάλυψη άλλαξε τις γνώσεις μας για το σύμπαν.

Επίσης, προβάλλεται η ταινία «Εξωγήινοι κόσμοι» για μαθητές της Ε’ Δημοτικού κι άνω. Η ιστορία του ντοκιμαντέρ αναφέρεται στο θέμα της εξωγήινης νοημοσύνης κι έχει ως εξής:

Για χιλιάδες χρόνια πίστευαν οι άνθρωποι ότι η Γη  είναι το κέντρο του σύμπαντος. Χάρη στην περιέργεια, τη φαντασία και την ευρηματικότητα των «ανιχνευτών»  της επιστήμης γνωρίζουν τώρα ότι πλανήτες σαν τη Γη δεν είναι κάτι το ξεχωριστό στο σύμπαν. Ο Ήλιος είναι απλά  ένα από τα δισεκατομμύρια αστέρια του γαλαξία μας. Με τη βοήθεια των ισχυρότερων τηλεσκοπίων  μπορούν τώρα οι επιστήμονες να ερευνούν  όλο και περισσότερο το σύμπαν. Μία τεράστια ποικιλία διαφορετικών κόσμων υπάρχει εκεί έξω, που περιμένει η ανθρωπότητα να  τους ανακαλύψει.

Στο Κοσμοθέατρο προβάλλεται το φιλμ με τίτλο: «Dream Big – Τα θαύματα της μηχανικής 3D»:

Από τα κτίρια που  αγγίζουν τον ουρανό μέχρι και τα υποβρύχια ρομπότ, τα οποία ερευνούν τον βυθό, αναδεικνύεται   η  ανθρώπινη ευφυΐα  μέσα από την ταινία «Dream big – Τα θαύματα της μηχανικής».

Αναδεικνύεται το ανθρώπινο μυαλό που βρίσκεται πίσω από τα μικρά και  τα μεγάλα θαύματα των τεχνολογικών επιτευγμάτων, όπως είναι τα ηλιακά αυτοκίνητα και οι «έξυπνες» βιώσιμες πόλεις.Αποκαλύπτει τη δημιουργικότητα και τα ανθρωπιστικά αισθήματα, που ωθούν τους μηχανικούς να δημιουργούν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης για τους συνανθρώπους τους. Το φιλμ απευθύνεται σ΄ όλες τις ηλικίες.

Στον Προσομοιωτή προβάλλονται οι κάτωθι ταινίες τριών διαστάσεων:

Ο σκελετός Τζακ προσκαλεί τους θεατές της ταινίας “Κατακόμβες” σε μια σκοτεινή, ατμοσφαιρική βόλτα με την άμαξά του

«Κατακόμβες»,  στο  Παρίσι του  1850, όπου μια βροχερή νύχτα βρίσκουν καταφύγιο οι θεατές κι ο σκελετός Τζακ τους  προσκαλεί σε μια σκοτεινή, ατμοσφαιρική βόλτα με την άμαξά του. Θα μπορέσουν – άραγε- οι θεατές  να διατηρήσουν  τη  ψυχραιμία  τους μέχρι  και την έξοδο από τον λαβύρινθο; Διάρκεια: 5,5’.

To «Moon thunder 3D» είναι μια ταινία, στην οποία οι θεατές βιώνουν μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης

«Moon thunder 3D»:  Μια ταινία  στην οποία οι θεατές βιώνουν μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης, όταν μια βροχή από μετεωρίτες χτυπάει τον διαστημικό σταθμό. Η επιβίωση βασίζεται στη γρήγορη εκκένωση.  Οι θεατές καλούνται να μείνουν  ψύχραιμοι , να τρέξουν για τη ζωή τους και να  ακολουθήσουν  μια ομάδα αστροναυτών στη δραματική απόδραση  από μια σεληνιακή βάση που καταρρέει. Άραγε, θα τα καταφέρουν;

Οι θεατές  φορούν  τα 3D γυαλιά , ανεβαίνουν  σε ένα από τα τρία   οχήματα των έξι θέσεων, που συγχρονίζονται με την κίνηση της εικόνας και ταξιδεύουν  στα τρισδιάστατα μονοπάτια της περιπέτειας, στο τότε, στο τώρα, στο μετά, στη Γη , καθώς και πέρα απ’ αυτή. Για λόγους ασφαλείας δεν επιτρέπεται η είσοδος στον Προσομοιωτή σε παιδιά μικρότερα της Γ’ Δημοτικού και χαμηλότερα από 1,20 μέτρο ύψος.

Το ημερήσιο ατομικό και  οικογενειακό εισιτήριο  – Νέες  κατηγορίες εισιτηρίων (Ισχύουν μόνο Σαββατοκύριακο και αργίες) έχουν ως εξής:

• Ημερήσιο ατομικό εισιτήριο κανονικό: 12€
• Ημερήσιο ατομικό εισιτήριο μειωμένο: 8€
• Ημερήσιο οικογενειακό εισιτήριο 1 γονέας και 2 παιδιά: 27€
• Ημερήσιο οικογενειακό εισιτήριο 2 γονείς και 1 παιδί: 30€
• Ημερήσιο οικογενειακό εισιτήριο (4 μέλη): 35€
• Επιπλέον οικογενειακό μέλος μετά από  τα 4 μέλη: 5€ για κάθε επιπλέον μέλος.

©Typologos.com 2017

ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

5 + 11 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.