ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΑΞΟΦΩΝΟΥ ΣΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ ME EΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

               Συναυλία σαξοφώνου με ελεύθερη είσοδο για το κοινό περιλαμβάνει η προτελευταία εκδήλωση του 46ου  Φεστιβάλ Ολύμπου, που γίνεται στις 9 το βράδυ του Σαββάτου  26 Αυγούστου 2017 στο Ανοιχτό Θέατρο Πάρκου Λιτοχώρου, στην Πιερία.

Πιο συγκεκριμένα, πραγματοποιείται μουσική εκδήλωση «A tout SAX», που αποτελεί την καταληκτική συναυλία του Olympic SAX Festival.  Η εκδήλωση  γίνεται σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Δίου-Ολύμπου.

Το Olympic SAX Festival αποτελεί μία πρωτότυπη πολιτιστική δράση με κέντρο τη μουσική και πιο ειδικά το σαξόφωνο.

Διεξάγεται από τις 20 έως  και τις 27 Αυγούστου 2017 στην περιοχή της Πλάκας  Λιτοχώρου, στην αίθουσα εκδηλώσεων των Olympios Zeus Bungalows. Εντός της δράσης υλοποιούνται  σεμινάρια τύπου Master Classes από σολίστ διεθνούς φήμης ή  workshops, δημιουργούνται  μουσικά σύνολα  σαξοφώνων, καθώς και πραγματοποιούνται συναυλίες με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Οι καλεσμένοι καθηγητές άπτονται διαφορετικών ειδικοτήτων, ώστε να συντελέσουν στην πολύπλευρη προσέγγιση  του σαξοφώνου και γενικότερα της μουσικής.Πρόκειται για τον Σλοβένο, Dejan Presicek, τον Σέρβο Milan Savic και το Γιώργο Λυγερίδη στα Master Classes σαξοφώνου,το Λάκη Τζήμκα στα μαθήματα τζαζ αυτοσχεδιασμού,τη Λόλα Τότσιου στο Focus Training,με στόχο την αυτοσυγκέντρωση και τη διαχείριση του άγχους της συναυλίας, καθώς και την  Ευτυχία Βενιωτά στο πιάνο.

Το σύνολο σαξοφώνων «SAX NOUVEAU» αναμένεται να παρουσιάσει τo αποτέλεσμα  της δουλειάς των Master Classes. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει  κομμάτια από την ethnic, τζαζ, κλασσική και μοντέρνα μουσική. Την καλλιτεχνική επιμέλεια έχουν οι  Γιώργος Λυγερίδης – Ευτυχία Βενιωτά.

©Typologos.com 2017

 

 

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

9 + 14 =