ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΕΚΘΕΣΗ ΟΡΝΙΘΟΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΤΟΥΡΙΣΜΟΥ «BIRDFAIR»   ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Στη (μεγαλύτερη παγκοσμίως) έκθεση ορνιθοπαρατήρησης και οικοτουρισμού, «Birdfair» συμμετείχε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στις 18-20 Αυγούστου 2017 στην πόλη Oakham της Μεγάλης Βρετανίας. Η εκθεσιακή δράση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Φορέα Διαχείρισης της Λίμνης Κερκίνης.

Στην έκθεση παρουσιάστηκαν τα εξής Εθνικά Πάρκα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας: Λίμνης Κερκίνης, Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα, Λιμνών Κορώνειας –  Βόλβης, καθώς και ο  Εθνικός Δρυμός Ολύμπου.

Η έκθεση ορνιθοπαρατήρησης και οικοτουρισμού «Birdfair» πραγματοποιείται  από το 1987 κοντά στην πόλη  του Oakham στη Μεγάλη Βρετανία.Πιο συγκεκριμένα, η έκθεση πραγματοποιείται  στο Rutland Water Nature Reserve, που βρίσκεται,  μόλις σε απόσταση 20 μιλίων από την πόλη του Leicester.Το συγκεκριμένο τοπίο αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα σημεία συνάντησης ορνιθοπαρατηρητών (birdwatchers) και φυσιολατρών ανά την υφήλιο.

Στη φετινή διοργάνωση συμμετείχαν άνω των 350 εκθετών απ’ όλο  τον κόσμο. Κυρίως συμμετείχαν  Εθνικά Πάρκα, κυβερνητικοί οργανισμοί, περιβαλλοντικές οργανώσεις, ειδικά ταξιδιωτικά γραφεία, εκδοτικοί οίκοι σχετικοί με τη φύση-  ορνιθοπανίδα-  παρατήρηση πουλιών και  το περιβάλλον, εταιρείες οπτικών προϊόντων (κιάλια, τηλεσκόπια κλπ), καθώς κι  εταιρίες εξοπλισμού παρατηρητών πουλιών (ρουχισμός, φακοί, σημειωματάρια, κλπ).

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τη συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη φετινή έκθεση ορνιθοπαρατήρησης και οικοτουρισμού «Birdfair», μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις του είδους παγκοσμίως. Επεκτείνουμε την παρουσία της Περιφέρειάς μας σε ειδικά κοινά και αυξάνουμε τις συμμετοχές μας σε ειδικές θεματικές εκθέσεις, όπως είναι  η «Birdfair», προκειμένου να ενισχύσουμε την αξία του τουριστικού προϊόντος της Κεντρικής Μακεδονίας σε νέες αγορές-στόχους», είπε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού,  Αλέξανδρος Θάνος.

«Βασικός σκοπός της συμμετοχής μας στην έκθεση «Birdfair» ήταν η προσέλκυση δυνητικών επισκεπτών, κυρίως από το Ηνωμένο Βασίλειο, μέσα από την παρουσίαση των υδροβιότοπων και των περιοχών παρατήρησης πουλιών που διαθέτει η Κεντρική Μακεδονία», σημείωσε μεταξύ άλλων.

«Με χαρά διαπιστώνουμε ότι η λίμνη Κερκίνη, όπως και οι υπόλοιποι υδροβιότοποι της Κεντρικής Μακεδονίας, συγκαταλέγονται ήδη στα περισσότερα έντυπα των μεγαλύτερων πρακτορείων τουρισμού της Μεγάλης Βρετανίας ως κορυφαίοι προορισμοί για τους λάτρεις της φύσης. Έτσι, πέρα από τους συνήθεις επισκέπτες του μαζικού τουρισμού, που ενδιαφέρονται κυρίως για το μοντέλο «ήλιος – θάλασσα» προσεγγίζουμε μια διαφορετική ομάδα-στόχο, που ενδιαφέρεται για το φυσικό περιβάλλον της περιοχής μας, συμβάλλοντας στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου», κατέληξε ο κ. Θάνος.

 ©Typologos.com 2017.

 

 

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

twenty + eleven =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.