Σινέ «Τυπολόγος»

Σινέ «Τυπολόγος»

Του Νίκου Μόσχοβου

18:20:24,06/05/2018

                            Ο www.typologos.com αποκτά τη δική του στήλη ειδικά για τον κινηματογράφο

Το αίμα νερό δε γίνεται και το πάθος δε κρύβεται. Ο κινηματογράφος και η λογοτεχνία ήταν πάντοτε οι μεγάλες αγάπες του υποφαινόμενου και από  το χώρο μιας «γιορτής» του σινεμά, του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης έδωσε τα πρώτα έντυπα κείμενα δημοσιογραφικής γραφής στην  εφημερίδα «Απογευματινή». Έφτασε, λοιπόν, ο καιρός, ο www.typologos.com να αποκτήσει κι αποκτά τη δική του στήλη «Σινέ Τυπολόγος»  ειδικά για τον κινηματογράφο, καθώς  και ξεχωριστά από την ενότητα  «Τέχνες».

Στη  συγκεκριμένη στήλη   θα παρουσιάζονται νέα ή ειδήσεις από την Ελληνική, Ευρωπαϊκή και Παγκόσμια Κινηματογραφική Βιομηχανία, αποφεύγοντας πάγια το κουτσομπολιό και το life style. Άλλωστε, ο «Τυπολόγος» κινείται στον «αντίποδα»  της κυρίαρχης λαϊκίστικης δημοσιογράφος και  ακολουθεί το δρόμο των σκεπτόμενων ανθρώπων.

Στην ίδια  στήλη θα παρουσιάζονται κριτικές των αρθρογράφων του «Τυπολόγου»  για νέες ή παλαιότερες ταινίες, άρθρα  ειδικών ή μη  για τη θεωρία και την πρακτική στο χώρο του σινεμά, καλλιτεχνικές απόψεις και κείμενα  διάφορων  επαγγελματιών, που εργάζονται ή «κινούνται» στο κινηματογραφικό τομέα.

Επίσης, κάθε αναγνώστης ή αναγνώστρια θα μπορεί να  στείλει  στην στήλη και μια κριτική για ταινία, που «κινείται» στο χώρο της  7ης  Τέχνης  και την  οποία είδε σε μια κινηματογραφική αίθουσα, στην τηλεόραση ή στο  διαδίκτυο. Ωστόσο, ο «Τυπολόγος» δε θα δημοσιεύσει κριτικές για ταινίες  τύπου πορνό ή παρεμφερείς. Είμαστε σαφείς και  κάθετοι ως προς αυτό.

Οι αναγνώστες και οι αναγνώστριες του «Τυπολόγου» μπορούν να στέλνουν τις κριτικές ή τις απόψεις τους για ταινίες στο email: contact@typologos.gr ή μέσω της επικοινωνίας της ιστοσελίδας.

Επίσης, στη στήλη του Κινηματογράφου θα δημοσιεύονται νέα σχετικά με το σινεμά από κινηματογράφους, πολιτιστικούς φορείς,   κινηματογραφικές λέσχες ή  διάφορα φεστιβάλ Κινηματογράφου,  με έμφαση περισσότερο στην Ελλάδα.

Οι υπεύθυνοι των κινηματογράφων, των πολιτιστικών φορέων, των κινηματογραφικών λεσχών ή Φεστιβάλ, καθώς  και οι άνθρωποι του χώρου  του σινεμά μπορούν να  στέλνουν νέα – κείμενα – απόψεις στο email: contact@typologos.gr ή μέσω της επικοινωνίας της ιστοσελίδας.

Ο «Τυπολόγος» κάνει ένα μικρό βήμα για τη στήριξη της μεγάλης προσπάθειας, που καταβάλλουν κυρίως οι Έλληνες κινηματογραφιστές μέσα σε πολύ δύσκολες εποχές και να «ανοίξει» ένα ευρύ διάλογο επάνω στο σινεμά. Ένα – δυο- τρία …καρέ και πάμε….

©Typologos.com 2018

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.