Σεμινάριο Χορωδιακής Πράξης στο 8ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Χορωδιών Μιούζικαλ

0
47

Σεμινάριο Χορωδιακής Πράξης στο  8ο  Παγκόσμιο Φεστιβάλ Χορωδιών Μιούζικαλ

18:42:50,04/14/2018
Tο 8ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Χορωδιών Μιούζικαλ θα διοργανωθεί από την Χορωδία «Κοραής» στις 27, 28 & 29 Απριλίου 2018 στη Θεσσαλονίκη

Σεμινάριο Χορωδιακής Πράξης με εξέχουσες προσωπικότητες της μουσικής, όπως είναι  ο Αμερικανός καθηγητής Leonard Raybon και η Καλλιτεχνική διευθύντρια του 8ου Παγκόσμιου Φεστιβάλ Χορωδιών Μιούζικαλ Jasenka Ostojić, θα πραγματοποιηθεί  με ελεύθερη είσοδο στις 27 Απριλίου 2018  στην αίθουσα «Μανώλης Αναγνωστάκης» του Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης. Το σεμινάριο  είναι μια προσφορά του Φεστιβάλ προς διευθυντές χορωδιών, φοιτητές, σπουδαστές ωδείων και χορωδούς της Θεσσαλονίκης.

Σημειωτέον ότι το 8ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Χορωδιών Μιούζικαλ θα διοργανωθεί από  την Χορωδία «Κοραής» στις 27, 28 & 29 Απριλίου 2018 στη Θεσσαλονίκη. Η είσοδος για τις συναυλίες του Φεστιβάλ θα είναι ελεύθερη για το κοινό με ώρες έναρξης στις 7.30 το απόγευμα  του  Σαββάτου 28 Απριλίου 2018 και  στις 11 το πρωί, καθώς και στις  7.30 το απόγευμα  της  Κυριακής 29 Απριλίου.

Το Παγκόσμιο Φεστιβάλ Χορωδιών Μιούζικαλ  πραγματοποιείται εδώ και οκτώ χρόνια στη Θεσσαλονίκη. Είναι ένας μοναδικός πολιτιστικός θεσμός στον κόσμο ως προς τη θεματική και την καινοτομία.

 Έχει αγκαλιαστεί από χορωδίες εκ όλης της υφηλίου, φορείς, συλλογικότητες, προσωπικότητες και κυρίως από το μουσικόφιλο κοινό της Θεσσαλονίκης. Το Παγκόσμιο Φεστιβάλ Χορωδιών Μιούζικαλ είναι αφιερωμένο από την ίδρυσή του στην Ειρήνη, τη Φιλία, τη Συνεργασία, τη Συναδέλφωση και την Αλληλεγγύη ανάμεσα στους λαούς.

Στο φετινό Φεστιβάλ θα συμμετάσχουν χορωδίες από τις χώρες: Γαλλία, Σουηδία, Ισραήλ, Βουλγαρία, Ουκρανία, Ιορδανία, Σερβία, Βοσνία, Κροατία, ΠΓΔΜ, Κόσοβο, Τουρκία,  καθώς και Ελληνικές χορωδίες.

Σημαντική θα είναι και  η συμμετοχή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. Η επίσημη τελετή έναρξης του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το πρωί του Σαββάτου 28 Απριλίου 2018  στο Ωδείο της Ρωμαϊκής Αγοράς, με την υποστήριξη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης.

Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται υπό  την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

©Typologos.com 2018

ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

four + twelve =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.