Πολωνία – Σενεγάλη 1 – 2

0
60

Πολωνία – Σενεγάλη 1 – 2

Του Νίκου Μόσχοβου

21:09:24,06/19/2018
Οι Πολωνοί ποδοσφαιριστές «πλήρωσαν» την κακή τοποθέτηση της αμυντικής διάταξής τους, τις λάθος πάσες , την έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης και τη στατική κίνηση στην επίθεση

Σε ένα μέτριο ποιοτικά ματς  είχε η Πολωνία την «ατυχία» να βρίσκεται γενικώς σε μια πολύ κακή κατάσταση κι έχασε από τη Σενεγάλη με σκορ 1 – 2 ( Γκρεγκόρζ  Κρικόβιακ 86’, Τιάγκο Τσιόνεκ 37΄ αυτογκόλ, Μ. Μπαγιέ Νιάνγκ 60’)  στο στάδιο της Σπαρτάκ για την πρώτη αγωνιστική του 8ου ομίλου στο Μουντιάλ 2018 (19 Ιουνίου), στη Ρωσία.

Ουσιαστικά οι Πολωνοί «πλήρωσαν» την κακή τοποθέτηση της αμυντικής διάταξής τους, τις λάθος πάσες , την έλλειψη  αυτοσυγκέντρωσης και τη στατική κίνηση στην επίθεση. Από την όλη εικόνα του αγώνα φάνηκε ξεκάθαρα πως αν «μπλοκαριστεί»  το επιθετικό «όπλο» τους, Ρ. Λεβαντόσφκι δεν μπορούν  να βρουν απάντηση στην επίτευξη του γκολ.

Η μόνη λύση, που έχουν  οι Πολωνοί στο επιθετικό πρόβλημα είναι οι σέντρες στις στημένες φάσεις, όπως έγινε στη φάση του γκολ, που πέτυχε με κεφαλιά ο Γκρεγκόρζ  Κρικόβιακ στο 86’.

Ωστόσο, κι εκεί νομίζουμε πως το γκολ επιτεύχθηκε από τη μόνη κακή εκτίμηση – τοποθέτηση του τερματοφύλακα της Σενεγάλης Κ. Ν’ Ντιαγέ, ο οποίος κατά τα άλλα ήταν άψογος σε όλες τις άλλες επεμβάσεις του.

Οι Πολωνοί ποδοσφαιριστές ηττήθηκαν, επειδή:

1.Σε κανένα σημείο  του αγώνα δεν  είχαν μια γρήγορη – οργανωμένη αντεπίθεση.

2. Έκαναν λάθη στις πάσες και οι αμυντικοί  έχαναν πολλές φορές τη κατοχή της μπάλας από το πρεσάρισμα των Σενεγαλέζων επιθετικών.

3. Εμφάνισαν έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης  – εγρήγορσης  σε καθοριστικά σημεία του αγώνα, όπως έγινε στη φάση του δεύτερου γκολ της Σενεγάλης, γιατί σε ένα τέτοιο υψηλό επίπεδο θα εκμεταλλευτεί ο αντίπαλος το «όποιο σάστισμα» για να  καταφέρει το πλήγμα. Εξάλλου, ένας άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου λέει πως οι παίκτες θα πρέπει να κινούνται προς τον αντίπαλο ανεξάρτητα από το τι θα κάνει ο διαιτητής.

Οι Σενεγαλέζοι παίκτες κέρδισαν , διότι:

1.Τους ευνόησε η καραμπόλα στο αυτογκόλ του Τιάγκο Τσιόνεκ  στο 37΄ και μερικές φορές, ναι χρειάζεται και η τύχη για να νικήσεις.

2. Εκμεταλλεύτηκαν τα πλούσια σωματικά προσόντα τους και την ολιγωρία των αντιπάλων τους.

3. Κατάφεραν να σταματήσουν τον Ρ. Λεβαντόσφκι.

Η Σενεγάλη θα παίξει την Κυριακή 24 Ιουνίου 2018 με την Ιαπωνία για τη δεύτερη αγωνιστική του 8ου ομίλου και η αίσθησή μας, είναι πως  θα θελήσει να εκμεταλλευτεί τη διαφορά ύψους με τους Ιάπωνες για να νικήσει. Από την άλλη, η Πολωνία την ίδια ημέρα θα παίζει «τελικό» με την Κολομβία την ίδια ημέρα, οπότε όποιος από τους δυο χάσει, θα πει ουσιαστικά το αντίο στη διοργάνωση.

©Typologos.com 2018

ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

eight + 18 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.