Μήπως κινδυνεύει η περιουσία σας από πλειστηριασμό;

0
176

Μήπως κινδυνεύει η περιουσία σας από πλειστηριασμό;

16:14:23,12/06/2017
Από στελέχη του Κ.Ε.Π.ΚΑ παρέχεται ενημέρωση σε μέλη γιαδυνατότητες διευθέτησης των προβλημάτων υπερχρέωσης, που αντιμετωπίζουν

Τις τελευταίες μέρες κυκλοφορεί στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι κατοικίες καταναλωτών βγαίνουν σε πλειστηριασμό, όπως αναφέρει το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕ.Π.Κ.Α.) στη Θεσσαλονίκη και το οποίο προειδοποιεί για ακόμη μια φορά  ότι  δεν μπορεί να υπάρξει σεισάχθεια. Δημοσιοποιεί, ακόμη, ότι βρίσκεται στο πλευρό των καταναλωτών και μπορεί να βοηθήσει.

Το ΚΕ.Π.ΚΑ. – Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών ενημερώνει τους καταναλωτές ότι νομικά προστατεύονται όσοι  έχουν καταθέσει αίτηση υπαγωγής στο νόμο 3869/2010 περί Ρύθμισης Οφειλών Υπερχρεωμένων Φυσικών Προσώπων και είτε έχουν υπαχθεί οριστικά σε αυτόν ή έχουν πετύχει την προσωρινή τους προστασία με προσωρινή διαταγή μέχρι την εκδίκαση της αίτησής τους,  είτε εκκρεμεί η εκδίκαση της προσωρινής τους διαταγής.

« Κανένας άλλος δεν προστατεύεται, νομικά, από τις τυχόν δικαστικές ενέργειες των πιστωτικών ιδρυμάτων (τραπεζών), για οφειλές προς αυτές», σημειώνουν οι υπεύθυνοι του Κέντρου.

 Η μοναδική εξαίρεση που ισχύει στον ως άνω κανόνα αφορά μόνο στις επιχειρήσεις που έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία ένταξης στον νόμο  4469/2017 «Εξωδικαστικός Μηχανισμός Ρύθμισης Οφειλών Επιχειρήσεων» . Η εξαίρεση αυτή ισχύει  για χρονικό διάστημα 70 ημερών  και  αρχίζει από την αποστολή της πρόσκλησης από το συντονιστή στους πιστωτές για τη συμμετοχή τους στη διαδικασία και το οποίο (χρονικό διάστημα) μπορεί με δικαστική απόφαση να παραταθεί έως και  τέσσερις (4) μήνες το μέγιστο.

«Καλούμε, λοιπόν,  τα μέλη μας και τους καταναλωτές γενικά να προβούν στην κατάλληλη  ρύθμιση των οφειλών  τους,  εφόσον αυτή τους συμφέρει  ή να προβούν στα κατάλληλα δικαστικά μέτρα», αναφέρουν οι υπεύθυνοι του Κέντρου.

Οι ίδιοι εκτιμούν πως «μπορεί, με συμφωνία «κυρίων» μεταξύ του Υπουργού Δικαιοσύνης και των Τραπεζών, να μην διενεργούνται πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, με αξία κάτω από 300.000 ευρώ, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι οι τράπεζες δεν κινούνται, προς την κατεύθυνση της καταγγελίας των κόκκινων δανείων και με ταχείς μάλιστα ρυθμούς».

«Ενημερώνουμε τα μέλη μας και όσους επιθυμούν να ενταχθούν στο ΚΕ.Π.ΚΑ., ότι  κατά τις ώρες 12:00 έως 14:00 παρέχεται εξειδικευμένη ενημέρωση από  στελέχη της οργάνωσής μας και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου προς τα μέλη μας σχετικά με  τις δυνατότητες διευθέτησης των προβλημάτων υπερχρέωσης, που αντιμετωπίζουν», σημειώνουν οι ιθύνοντες του ΚΕ.Π.ΚΑ. Η εξειδικευμένη ενημέρωση παρέχεται μετά από το κλείσιμο ραντεβού.

©Typologos.com 2017

ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

twenty − 13 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.