Περισσότερο πράσινο θα αποκτήσει το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης

Περισσότερο πράσινο  θα αποκτήσει  το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης

15:50:34,04/04/2018

Περισσότερα δέντρα και Πράσινο θα αποκτήσει το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης

Περισσότερο πράσινο  και δέντρα κατά 20%   θα αποκτήσει  το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Αυτό θα γίνει μετά από την πρωτοβουλία για την αντικατάσταση  του τμήματος των υπαρχόντων δέντρων εντός του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης, που ανέλαβε η Δ.Ε.Θ. -Helexpο, στοχεύοντας στην ενίσχυση του πρασίνου στις εγκαταστάσεις της. Μετά το πέρας των εργασιών  θα αυξηθούν τα δέντρα σε ποσοστό 20%.

Η ανανέωση της δενδροφύτευσης θα πραγματοποιηθεί αρχικά με την απομάκρυνση των ηλικιωμένων και άρρωστων δέντρων.  Στη συνέχεια  θα  τοποθετηθούν  νέα  ριζωμένα  φυτά, σε συνεργασία με δασολόγους και γεωπόνους.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους της Δ.Ε.Θ. -Helexpο, έτσι θα αντιμετωπιστούν και λειτουργικά προβλήματα, καθώς υφίστανται δέντρα,  που δεν μπόρεσαν να επανέλθουν μετά τους περσινούς παγετούς,. Επίσης, κάποια άλλα δέντρα  διαθέτουν επιφανειακό ριζικό σύστημα και ελλοχεύει  κίνδυνος πτώσης τους,  από ανέμους.

Η κοπή των προβληματικών δέντρων και η απομάκρυνση τους,  θα υλοποιηθεί με εξειδικευμένα συνεργεία. Θα τηρηθούν  όλοι οι  κανόνες ασφαλείας και οι  ισχύοντες νόμοι  (κατόπιν αδείας από το Δήμο Θεσσαλονίκης και ειδικότερα από την Διεύθυνση Υπηρεσίας Δόμησης για την εκτέλεση εργασιών μικρής κλίμακας).

©Typologos.com 2018

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.