ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ 3000  ΘΕΑΤΕΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΤΟ 20ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΑΝΙΚΩΝ ΟΡΧΗΣΤΡΩΝ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΙΣ 23-26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017 ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΕΛΤΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Περισσότεροι από 3000 θεατές παρακολούθησαν το 20ο Διεθνές Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών που πραγματοποιήθηκε στις 23- 26 Αυγούστου του 2017 στο Δήμο Δέλτα της Θεσσαλονίκης.

Στην τελετή έναρξης της 23ης Αυγούστου 2017 εμφανίστηκε  η Ορχήστρα Νέων Σίνδου υπό τη διεύθυνση του Μίλτου Πολυχρονίδη και η οποία εντυπωσίασε το πολυπληθές ακροατήριο αποδίδοντας κινηματογραφική μουσική υψηλής ποιότητας στην αυλή του Παλαιού Δημοτικού Σχολείου.

Την ορχήστρα συνόδευσε η χορωδία του Πειραματικού Γυμνασίου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας μαζί με τις φωνές των Θ. Βουτσικάκη, Π. Μπαλτατζή, Στ. Φαρμάκη, Αγ. Ιτόγια, Γ. Περίν και Κ. Τσαχουρίδη. Τον τελευταίο ερμηνευτή συνόδευσε ο αδελφός του, Ματθαίος Τσαχουρίδης παίζοντας την ποντιακή λύρα του.

Σκηνές από διάφορα γνωστά μιούζικαλ αναπαρέστησαν τα μέλη των εξής χορευτικών ομάδων «Nemeldia», «Κίνηση», «Αρμονία» και «Πούπουλο», που ακολούθησαν τις σκηνοθετικές οδηγίες της Ρίτας, καθώς  και του Γιάννη Πουταχίδη.

Στο φεστιβάλ συμμετείχαν μουσικά σύνολα  από την Ισπανία, την Ιταλία, τη Λετονία, τη Βουλγαρία, την Κύπρο, τη Λαμία, το Λαγκαδά και την Καλαμαριά. «Η μουσική όμως περισσότερο ίσως από κάθε άλλη τέχνη ενώνει, γιατί γαληνεύει τα πάθη, εξυψώνει τα ήθη και γεφυρώνει κουλτούρες. Κι αυτός είναι ένας πολύ όμορφος και σημαντικός λόγος να είμαστε κάθε χρόνο εδώ, μαζί με τα νέα παιδιά από την Ισπανία, την Ιταλία, τη Λετονία, τη Βουλγαρία, την Κύπρο και την Ελλάδα!», ανέφερε ο Δήμαρχος Δέλτα, Ευθύμιος Φωτόπουλος. Έκανε, δε, ιδιαίτερη αναφορά και στο Παλαιό διατηρητέο Δημοτικό Σχολείο Σίνδου, για το οποίο εξελίσσονται οι διαδικασίες αναστήλωσης, ώστε να αποδοθεί το κτίριο στην τοπική κοινωνία και να στεγάσει το νέο Δημαρχείο του Δήμου Δέλτα. Ο δήμαρχος εξέφρασε την ελπίδα ότι το έργο θα ολοκληρωθεί πολύ σύντομα.

Στο φεστιβάλ εμφανίστηκαν η Δημοτική Ορχήστρα Πνευστών «Λέηδα» της Ισπανίας, η Νεανική ορχήστρα πνευστών «Τσιτσερίνο» της Ιταλίας, η Νεανική Ορχήστρα πνευστών Λόβετς  της Βουλγαρίας, η Συμφωνική μπάντα δήμου Παραλιμνίου «Αρμονία» της Κύπρου και  η Ορχήστρα πνευστών Πολυτεχνείου Ρίγα της Λετονίας.

Από Ελληνικές πόλεις έλαβαν μέρος η Ορχήστρα Magic Brass  της Λαμίας, η  Φιλαρμονική Ορχήστρα  του Δήμου Λαγκαδά και  η Φιλαρμονική Ορχήστρα  του Δήμου Καλαμαριάς.

Μέσα στα 20 χρόνια του θεσμού συμμετείχαν 200 ορχήστρες και 10.000 νέοι μουσικοί από 25 χώρες:

Αίγυπτος, Αρμενία, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Δανία,Ελλάδα, Ιορδανία, Ισπανία, Ιταλία, Καναδάς, Κροατία, Κύπρος, Λετονία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Ουγγαρία, Ουκρανία, Ρωσία, Πολωνία, Πορτογαλία, Σλοβενία, Σλοβακία, Σουηδία και Τσεχία.

Τα 20 χρόνια του Εικοστού Διεθνούς Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών θα εορταστούν επιπλέον και το Νοέμβριο του 2017 με την εκδήλωση,«Η μουσική στον κινηματογράφο» στο Βασιλικό θέατρο  Θεσσαλονίκης,καθώς και το Δεκέμβριο  με το «Χριστουγεννιάτικο μουσικό ταξίδι» στο Συνεδριακό κέντρο Σίνδου.

©Typologos.com 2017

 

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

four × 5 =