ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΔΟΥΒΛΙΝΟ

Πανευρωπαϊκή  διάσκεψη  για τη Διδακτική των Φυσικών Επιστημών και την Εφαρμογή των Νέων Τεχνολογιών Πληροφορικής- Επικοινωνίας στην Εκπαίδευση πραγματοποιείται ήδη στο Δουβλίνο.

Στις εργασίες προεδρεύει ο αντιπρύτανης Διεθνών Σχέσεων, Οικονομικών και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Κύπρου- καθηγητής, Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου.

Πρόκειται για το 12ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο με τίτλο «ESERA 2017» που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Ένωση Ερευνητών για τη Διδακτική των Φυσικών Επιστημών (European Science Education Research Association) και το οποίο θα ολοκληρωθεί στις  25 Αυγούστου 2017. Το συνέδριο φιλοξενείται στα Πανεπιστήμια του Δουβλίνου (DCU) και Limerick.

Πρόεδρος της Ένωσης Ερευνητών για τη Διδακτική των Φυσικών Επιστημών είναι ο αντιπρύτανης και καθηγητής, Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου.

Μέλη της επιστημονικής επιτροπής του ESERA 2017 είναι οι εξής:Eilish McLoughlin, Odilla Finlayson, Sibel Erduran και Peter Childs.

Αμφότεροι είναι μέλη της Ένωσης και τελούν επικεφαλείς των δύο μεγαλύτερων Ιρλανδικών ερευνητικών κέντρων για τη διδασκαλία και τη μάθηση των Φυσικών Επιστημών (CASTeL και Epi-STEM). Στο συνέδριο συμμετέχουν 1.600 ερευνητές, καθώς και ακαδημαϊκοί απ’ όλο τον κόσμο. Ο πρόεδρος της ESERA- αντιπρύτανης- καθηγητής, Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου τόνισε ότι η πανευρωπαϊκή διάσκεψη επιτρέπει  στους συνέδρους να μοιραστούν την έρευνά τους με τη διεθνή επιστημονική κοινότητα. Οι συμμετέχοντες συζητούν σχετικά  με  τα πιεστικά ζητήματα στην έρευνα για τη διδασκαλία- μάθηση της επιστήμης, της τεχνολογίας και των περιβαλλοντικών επιστημών.

«Το θέμα της πανευρωπαϊκής διάσκεψης με τίτλο: Έρευνα, Πρακτική και Συνεργασία στη Διδακτική των Επιστημών υπογραμμίζει πτυχές που έχουν μεγάλη σημασία στη σύγχρονη έρευνα για τις διεργασίες διδασκαλίας και μάθησης των φυσικών – περιβαλλοντικών επιστημών», ανέφερε ο κ. Κωνσταντίνου.

Τα αποτελέσματα του συνεδρίου αναμένεται  να συνδράμουν τις προσπάθειες αναμόρφωσης των εκπαιδευτικών συστημάτων και στην αναβάθμιση της ποιότητας των επιτευγμάτων όλων των Ευρωπαίων μαθητών – φοιτητών.

Μεταξύ άλλων, τα θέματα αναπτύσσουν γνωστοί ακαδημαϊκοί, όπως είναι οι: Angela Calabrese Barton, Paul Conway, Emily Dawson, Eleni A. Kyza και Peter Labudde.

Το Πανεπιστήμιο του Δουβλίνου και το Πανεπιστήμιο του Limerick ιδρύθηκαν το 1989 και είναι τα νεότερα από τα επτά πανεπιστήμια της Ιρλανδίας.

Το CASTeL και το EPI-STEM ασχολούνται ενεργά με την παραγωγή – διάχυση έρευνας για την προετοιμασία και συνεχή επιμόρφωση των εκπαιδευτικών.

Ειδικά ασχολούνται με θέματα που αφορούν στη διδακτική των επιστημών, της τεχνολογίας και των μαθηματικών, την παιδαγωγική και τη μάθηση σε όλα τα επίπεδα.

 ©Typologos.com 2017

 

 

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

17 − 11 =