ΠΑΙΔΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ ΜΕ ΤΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΟΛΛΙΑ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΔΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ
Τα ρεπορτάζ του www.typologos.com

ΠΑΙΔΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ ΜΕ ΤΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΟΛΛΙΑ   ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΔΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Του Νίκου Μόσχοβου, e-mail: nikmoshov@gmail.com

Η συγγραφέας, Χρίστινα Κόλλια με μικρούς αναγνώστες της

Η συγγραφέας, Χρίστινα Κόλλια με μικρούς αναγνώστες της

Το Παιδικό Εργαστήρι Λογοτεχνίας και Δημιουργικής Γραφής , που τιτλοφορείται «Ξαναγράφοντας τους μύθους του Αισώπου»  (για κορίτσια- αγόρια ηλικίας 8-12 ετών),  με τη συγγραφέα,  Χριστίνα Κόλλια  θα πραγματοποιήσει το Μουσείο Ηρακλειδών από το Σάββατο 26 Ιανουαρίου  έως και το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου  του 2013, στην Αθήνα .

«Σκοπός των μαθημάτων είναι η ανάπτυξη της κριτικής σκέψης των παιδιών και η καλλιέργεια της έκφρασης του λόγου με τρόπο βιωματικό κι ευχάριστο.

Με αφορμή τους μύθους του Αισώπου, τα παιδιά μαθαίνουν να γράφουν τις δικές τους ιστορίες και ταυτόχρονα ανακαλύπτουν αξίες διαχρονικές, όπως η εργατικότητα, η αυτάρκεια, η φιλομάθεια, η φιλαλήθεια, η αλληλεγγύη», λέει η συγγραφέας, Χριστίνα Κόλλια.

Τα παιδιά θα  συμμετάσχουν σε τρία δίωρα μαθήματα λογοτεχνίας και δημιουργικής γραφής.

«O Αίσωπος, ο πατέρας της μυθογραφίας, έρχεται να συναντήσει τα παιδιά κάτω από το βράχο της Ακρόπολης, στο Μουσείο Ηρακλειδών.

Με αφηγήσεις σε πεζό και έμμετρο λόγο, με συζητήσεις για τα μηνύματα των μύθων, τα παιδιά θα κάνουν ένα συναρπαστικό ταξίδι στον κόσμο της δημιουργίας, καθώς  και της γνώσης, ξαναγράφοντας τις σοφές ιστορίες του μεγάλου παραμυθά», ανακοίνωσαν οι ιθύνοντες του μουσειακού χώρου.

Τα μαθήματα θα  γίνουν  στις 26 Ιανουαρίου, 2 Φεβρουαρίου και 9 του ίδιου μηνός του 2013 στις αίθουσες εκπαιδευτικών προγραμμάτων  του μουσείου  κατά τις ώρες  11.30 το πρωί – 1.30  το μεσημέρι.

Το κόστος για κάθε μάθημα «αγγίζει» τα 20 ευρώ, ενώ παρέχεται έκπτωση της τάξης του 10% σε αδέρφια και του 50% σε  κατόχους κάρτας ανεργίας

Το πρόγραμμα έχει ως εξής

Στις 26 Ιανουαρίου  του 2013 : Η χελώνα και ο λαγός «‘Αφού, σώνει και καλά, θέλεις να ρεζιλευτείς, συμφώνησε ο λαγός, δέχομαι να παραβγούμε»… Ρένος Πολίτης, Αισώπου Μύθοι.

Στις 2 Φεβρουαρίου του  2013 : Βοριάς και ήλιος «Ο βοριάς κατάλαβε πως έχανε το παιχνίδι, κι αφήνοντας ήσυχο τον άνθρωπο, πήγε στον ήλιο και του’ πε να δοκιμάσει κι αυτός»… Έλλη Αλεξίου, Μύθοι του Αισώπου.
Στις 9 Φεβρουαρίου του 2013: Ο Ανδροκλής και το λιοντάρι «Ο βασιλιάς σαστίζει και την ελευθερία στον Ανδροκλή χαρίζει»… Άννα Παπασταύρου, Αίσωπος.

Ποια είναι η δημιουργός  του εργαστηρίου

Η Χριστίνα Κόλλια είναι συγγραφέας. Διδάσκει δημιουργική γραφή σε παιδιά, οργανώνει εργαστήρια λογοτεχνίας και επιμελείται την έκδοση παιδικών εντύπων.

Είναι υπεύθυνη του εργαστηρίου Δημιουργικής Γραφής και Αφηγηματικής Τέχνης στο Κέντρο Τέχνης «Michelangelo» και  μέλος του «Ελληνικού Κύκλου Παιδικού Βιβλίου».

Ε ρ γ ο γ ρ α φ ί α: «Περιπέτεια στο βασίλειο των θεών», παιδικό, εκδόσεις «Μιχάλη   Σιδέρη (2008), του οποίου η Χριστίνα Κόλλια επιμελήθηκε τη θεατρική διασκευή για την ομώνυμη παράσταση (2010).

«Δώδεκα», εκδόσεις «Εμπειρία Εκδοτική», συλλογικό μυθιστόρημα (2010).

«Οδύσσειος Έρως», ποίημα, Γ’ διεθνές βραβείο ποίησης (2011).

«Το μυστικό της Ανεμότρυπας», Γ΄ βραβείο παιδικής λογοτεχνίας, παιδικό, εκδόσεις «Φίλντισι» (2012).

«Ελληνικό Πάσχα», συλλογικό, εκδόσεις «Ψυχογιός»  (2012).

«Το μικρό αλφαβητάρι του Αιγαίου», ποιητική συλλογή για παιδιά, υπό έκδοση.

«Εσω-επικοί μύθοι», σειρά αλληγορικών-φιλοσοφικών διηγημάτων – δημοσιευμένων στον έντυπο και  στον ηλεκτρονικό τύπο.

Μελέτες της  λογοτέχνιδας για συγγραφείς και λογοτέχνες έχουν δημοσιευτεί στον περιοδικό τύπο.

Ποιήματά της,  έχουν συμπεριληφθεί σε ανθολογίες.

©Typologos.com 2013.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.