Το Πάρκο των Ευχών και η Λίμνη των Χριστουγέννων στη Λάρισα!

0
90

Το Πάρκο των Ευχών και η Λίμνη των Χριστουγέννων στη Λάρισα!

00:12:14,11/12/2017

Μαγικές στιγμές θα ζήσουν μικροί και μεγάλοι στο Πάρκο των Ευχών στη Λάρισα

«Το Πάρκο των Ευχών και τη Λίμνη των Χριστουγέννων» θα λειτουργήσει ο Δήμος Λαρισαίων από τις 8 Δεκεμβρίου 2017 έως και τις 7  Ιανουαρίου 2018 στο Αλκαζάρ.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Οικονομίας & Ανάπτυξης Παναγιώτη Νταή, το πάρκο Αλκαζάρ έχει  εμβαδόν 140 στρεμμάτων και βρίσκεται  δίπλα στην παλαιά κοίτη του Πηνειού ποταμού, ενώ αναπλάστηκε την περίοδο 1985 – 1995.

Τότε φυτεύτηκαν μεγάλοι χώροι πρασίνου, κατασκευάστηκε μεγάλη τεχνητή λίμνη 4.000 τετραγωνικών μέτρων, υπαίθριο θέατρο – χώρος συναυλιών χωρητικότητας 2.500 θεατών, πάρκο  κυκλοφοριακής αγωγής και εγκαταστάσεις τύπου  mini golf. Σήμερα αποτελεί πόλο αναψυχής για τους κατοίκους και επισκέπτες της Λάρισας.

Εκεί, λοιπόν, θα λειτουργήσει το θεματικό χριστουγεννιάτικο πάρκο, που θα έχει μια συνολική κάλυψη 60.000 μέτρων. Μεταξύ άλλων, θα αναπτυχθούν  το πάρκο των παιχνιδιών, επιφάνειας 8.500 τετραγωνικών μέτρων, το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής επιφάνειας 4.500 τετραγωνικών μέτρων και μια τεχνητή  λίμνη επιφάνειας 4.000 τετραγωνικών μέτρων.

Στην πύλη  εισόδου θα  υψωθεί μια κατασκευή με 2 γιγάντιους καρυοθραύστες, ύψους 4 μέτρων ο καθένας ,που θα φέρουν  τρομπέτα στο ένα χέρι, το οποίο θα είναι προτεταμένο, ώστε να συναντά αυτό του άλλου δημιουργώντας την αψίδα, όπου θα αναγράφεται το όνομα του πάρκου. Εκατέρωθεν θα είναι τοποθετημένα 2 μεγάλα (βυζαντινού τύπου) λάβαρα.

Στο Πάρκο των Ευχών θα λειτουργήσουν το σπίτι του Αϊ Βασίλη, το  ζαχαρόσπιτο και το αναψυκτήριο, που θα είναι μια κατασκευή μήκους δέκα  μέτρων, πλάτους άλλων  τριών, και ύψους έτερων οκτώ. Οι μικροί και οι μεγάλοι σε ηλικία επισκέπτες  θα μπορούν να δουν  την οικογένεια χιονάνθρωπων, την Παραμυθοχώρα, τη  Μανιτοχώρα και   τη  Μικρή Σκηνή.

Οι επισκέπτες θα δύναται να δουν το Ταχυδρομείο, το Εργαστήρι των Ξωτικών,  το Καρουζέλ, το Τρένο του Βόρειου Πόλου, τη Μεγάλη Σκηνή, τα Vintage Xmas, το Παιχνιδόκουτο, το Τρενάκι, το Σινέ των Ξωτικών, τη Λίμνη των Χριστουγέννων (Παγοδρόμιο), τη Χριστουγεννιάτικη Αγορά και το Fun Park.

©Τypologos.com 2017

ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

five + 5 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.