«Ο κύριος ΚΙΧ και το μυστικό Kουτί των Ήχων»- Θεατρική παράσταση για παιδιά

0
44

«Ο κύριος ΚΙΧ και το μυστικό Kουτί των Ήχων»- Θεατρική παράσταση για παιδιά

19:43:06,01/10/2018
Οι ήχοι “οδηγούν” τα παιδιά σε ένα διαδραστικό ταξίδι

Παράταση έως και τις 25 Φεβρουαρίου 2018  πήρε η εκπαιδευτική θεατρική παράσταση: «Ο κύριος ΚΙΧ και το μυστικό Κουτί των Ήχων» της ομάδας Κοπέρνικος, που «ανεβαίνει» στο «Θέατρο Τ» στην  οδό Αλεξάνδρου Φλέμιγκ 16 στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για μία ευρηματική παράσταση, ένα σύγχρονο παραμύθι, που συνδυάζει μοναδικά τη θεατρική αφήγηση, τη σωματική έκφραση και τους προηχογραφημένους ήχους, δημιουργώντας ένα ιδιαιτέρως εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Το έργο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού κι έχει  πραγματοποιήσει  περισσότερες  από 150 παραστάσεις και  τα τελευταία χρόνια περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα.

Η υπόθεση του έργου έχει ως εξής:

Τα παιδιά βοηθούν τον κύριο ΚΙΧ να μαγέψει τον φοβερό δράκο Μουσικόδοντα

«Τι θα συμβεί,  όταν ο κύριος ΚΙΧ αποφασίσει να εγκαταλείψει την Πόλη της Φασαρίας ακολουθώντας την καρδιά του; Μια φυλακισμένη πριγκίπισσα, ένας τρομερός δράκος και ένα μυστικό κουτί που πρέπει να γεμίσει με ξεχασμένους ήχους, τον ωθούν σε μια μαγική περιπέτεια!»

Η παράσταση είναι ιδιαίτερα διαδραστική και τα παιδιά συμμετέχουν ενεργά καθ’ όλη τη διάρκειά της, αναγνωρίζοντας ήχους, διακρίνοντας τα μουσικά ηχοχρώματα, απαντώντας σε ερωτήσεις και βοηθώντας τον κύριο ΚΙΧ να μαγέψει τον φοβερό δράκο Μουσικόδοντα.

 Το κείμενο υπογράφουν οι βραβευμένοι συγγραφείς και ιδρυτές της ομάδας Κοπέ, Άγγελος Αγγέλου και Έμη Σίνη (Κρατικό Βραβείο το 2007 και το 2015, διεθνής διάκριση White Ravens το 2016 κ.α.) . Βασικά υλικά του  κειμένου είναι το χιούμορ, η περιπέτεια και –φυσικά- οι ήχοι!

Τους ρόλους ενσαρκώνουν οι Δημήτρης Κρίκος και  Μαριαλένα Παπατριανταφύλλου. Το κείμενο έγραψαν οι Άγγελος Αγγέλου – Έμη Σίνη.  Τη σκηνοθεσία και τους φωτισμούς πραγματοποίησαν η ομάδα Κοπέρνικος και ο Γιωργής Σφυρής. Τα σκηνικά – κοστούμια είναι της  ομάδας  Κοπέρνικος. Τη μουσική και τους ήχους επιμελήθηκε ο Άγγελος Αγγέλου. Την αφίσα φιλοτέχνησε o Κωνσταντίνος Γεωργαντάς. Τις φωτογραφίες «τράβηξε» η Σοφία Γκορτζή. Στην οργάνωση της παραγωγής βοήθησε η Μαργαρίτα Τζαννέτου.

Η παράσταση δίδεται στις 12 το μεσημέρι της κάθε Κυριακής  απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 2,5 έως και 10 ετών, ενώ διαρκεί 60 λεπτά.  Η τιμή  του εισιτηρίου ορίστηκε στα 8 ευρώ. Κρατήσεις θέσεων πραγματοποιούνται στο τηλέφωνο με αριθμό κλήσης 2310 -854. 333

Πραγματοποιούνται και καθημερινές παραστάσεις για σχολεία, με μειωμένο εισιτήριο των 5 €, κατόπιν συνεννόησης (Πληροφορίες – Κρατήσεις στο κινητό με αριθμό κλήσης: 6985-02.85.88).

©Typologos.com 2018

ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

four × five =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.