Ο κόσμος κρατά την ανάσα του

0
59

Ο κόσμος κρατά την ανάσα του

Του Νίκου Μόσχοβου

15:14:54,04/14/2018

Tα όπλα αποτελούν τον ασφαλέστερο δρόμο για την αυτοκαταστροφή, τον όλεθρο και το θρήνο

Βόμβες. Πύραυλοι. Κραυγές. Η δύναμη των όπλων.  Η επίθεση  που έγινε στη Συρία «έδειξε»  πως έχει  χαθεί η κοινή  λογική και η ανθρωπότητα βαδίζει πλέον «στα τυφλά». Δεν έχει πλέον «πυξίδα» και «οδηγό». Μετά λύπης διαπιστώνουμε πως η σύγχρονη  γενιά πολιτικών  δε διδάχτηκε τίποτα από τα διδάγματα του 2oυ  Παγκοσμίου Πολέμου. Δεν πήρε τις διδαχές για ειρήνη – συνεννόηση, που άφησαν ως παρακαταθήκη οι παλαιότερες γενιές στους νεότερους.

Σε ανύποπτο χρόνο είχαμε γράψει πως φοβόμασταν ειλικρινά το τι θα γίνει στην υδρόγειο, όταν από τη ζωή θα έχουν  «φύγει» οι περισσότεροι από όσους έζησαν τη φρίκη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και  τις συνέπειες του.  Δυστυχώς, ζούμε σήμερα  το πιο δυσάρεστο σενάριο για την ανθρωπότητα.

Δυστυχώς,  εκτιμούμε και το εξής  ότι μπαίνουμε σε πολύ «σκοτεινούς καιρούς», όπου θα έχει αξία μόνον η επιβίωση με κάθε κόστος και για ακόμη μια φορά θα παραμεριστούν  τα απλά πράγματα, που θέλει κάθε άνθρωπος στη Γη:

Υγεία, επάνω απ’ όλα, μια δουλειά και να περνά ευχάριστες ώρες με την οικογένεια ή τα αγαπημένα πρόσωπά του. Η απόκτηση του  πλούτου  και  η κυριαρχία επί των πλουτοπαραγωγικών  πηγών  δεν μπορούν από μόνα τους να  κάνουν καλύτερη  τη ζωή των ανθρώπων.

Η ζωή είναι το παν και η ειρήνη- συνεννόηση. Αρκεί να υπάρχει λογική. Αλλά σήμερα κάποιοι φαντάζονται ανασυστάσεις αυτοκρατοριών, εδαφών, κρατών, πλουτοπαραγωγικών πηγών και νομίζουν πως μόνο με  τα όπλα θα λυθούν τα πάντα. Δε θα λυθούν. Χειρότερα θα γίνουν. Άνθρωποι θα κλάψουν τους δικούς τους,  ανθρώπους, ενώ  μια ολόκληρη γενιά παιδιών θα μεγαλώσει ή θα αντικρίσει τη φρίκη του πολέμου. Τα όπλα δεν είναι ποτέ  η λύση.

Γιατί,  τα όπλα αποτελούν τον  ασφαλέστερο δρόμο για την αυτοκαταστροφή, τον όλεθρο και το θρήνο.   Σήμερα «μαλώνουν τα μεγαλύτερα βουβάλια  και θα την πληρώσουν ακριβότερα  τα μικρότερα». Θα την πληρώσουν οι αθώοι  και κυρίως τα παιδιά, που δεν καταλαβαίνουν  τα «παιχνίδια» στρατηγικής των μεγάλων.

Κανείς δε ξέρει  αν  θα επικρατήσει η λογική ή  αν πλέον έχει χαθεί το μέτρο.  Οι επόμενοι μήνες θα είναι καθοριστικοί για το μέλλον της ανθρωπότητας.

Η λύση για την καλύτερη ζωή του κάθε ανθρώπου είναι απλή και περιλαμβάνει μόνο  τα τρία συγκεκριμένα πράγματα (Υγεία,  μια απλή δουλειά, χρόνο με την οικογένεια). Δεν περιλαμβάνει οικονομικούς δείκτες. Δεν περιλαμβάνει το να «πατήσω επάνω στα πτώματα» για να επιτύχω τον  οποιοδήποτε σκοπό. Δεν  περιλαμβάνει την ανασύσταση   αυτοκρατοριών  ή  την απόκτηση εδαφών σε βάρος οποιουδήποτε γείτονα.

Μέσα στον κυκεώνα του παραλόγου πληρώνει βαρύ τίμημα και η Ελλάδα. Σε καιρό ειρήνης χάνει ανθρώπους. Ματώνει, παρά το γεγονός ότι δε διεκδικεί τίποτα από κανέναν, αλλά και δε παραχωρεί. Απλά θέλει ειρηνικά να δημιουργήσει.

Ένας πατέρας δυο παιδιών δε θα αντικρίσει ξανά τα παιδιά του. Δε θα τα αγκαλιάσει. Δε θα παίξει μαζί τους. Θυσιάστηκε για να έχουμε σήμερα όλοι εμείς, τουλάχιστον μια ηρεμία και όσο γίνεται κανονικότητα  στη ζωή μας. Οι ήρωες δεν είναι υπεράνθρωποι. Ποτέ δεν ήταν. Απλοί άνθρωποι ήταν, που έδωσαν τα πάντα. Έδωσαν τη ζωή τους και πρέπει να τους τιμούμε αιώνια…..

©Typologos.com 2018

ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

fifteen − four =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.