«Ο ΒΑΠΤΙΣΤΙΚΟΣ» ΤΟΥ ΘΕΟΦΡΑΣΤΟΥ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΟΥ ΚΘΒΕ ΣΤΙΣ 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017 ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

0
60

«Ο ΒΑΠΤΙΣΤΙΚΟΣ» ΤΟΥ ΘΕΟΦΡΑΣΤΟΥ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΟΥ ΚΘΒΕ ΣΤΙΣ 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017 ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Οι κωμικές παρεξηγήσεις συνθέτουν τον «καμβά» της ιστορίας της οπερέτας «Ο Βαπτιστικός» του Θεόφραστου Σακελλαρίδη, την οποία παρουσιάζουν οι τελειόφοιτοι της Δραματικής Σχολής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ) στις 9 το βράδυ της Τετάρτης 30 Αυγούστου 2017 στο αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη και η παράσταση πραγματοποιείται στο πλαίσιο συνεργασίας του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος με το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης. Η υπόθεση του έργου έχει ως εξής:

«Ο Ζαχαρούλης και η Βιβίκα, που ζουν στην Αθήνα, όπου γιορτάζουν τη δεύτερη επέτειο των γάμων τους. Ανάμεσα στους καλεσμένους βρίσκονται η Κική με την Ξανθίππη, παλιές συμμαθήτριες της Βιβίκας, και ο συνταγματάρχης θείος της Βιβίκας. Οι παρεξηγήσεις αρχίζουν, όταν ένας στρατιώτης παρουσιάζεται και αυτοσυστήνεται ως ο αγαπημένος βαφτιστικός της Βιβίκας, Μάρκος Κορτάσης. Στην πραγματικότητα είναι ο συμπολεμιστής του, Πέτρος Χαρμίδης, σύζυγος της Κικής, που του μοιάζει πολύ.

Ο Χαρμίδης εξομολογείται τον έρωτά του στη Βιβίκα και εκείνη, για να δικαιολογηθεί στο θείο της τον συνταγματάρχη, που τους συλλαμβάνει επ’ αυτοφόρω να ερωτοτροπούν, τον παρουσιάζει ως άντρα της και τον Ζαχαρούλη – τον άντρα της – ως βαφτιστικό της. Στο τέλος εμφανίζεται ο πραγματικός,  Μάρκος Κορτάσης και η τάξη αποκαθίσταται».

Τη διδασκαλία και την μουσική επιμέλεια έκανε ο Gil Gourdier – Leroy. Τη σκηνοθεσία πραγματοποίησε ο Γιάννης Ρήγας. Τα κοστούμια σχεδίασε ο Χρήστος Μπρούφας.

©Typologos.com 2017

ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

five + 10 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.