Ουρουγουάη – Σαουδική Αραβία 1 – 0

Ουρουγουάη – Σαουδική Αραβία 1 – 0

Του Νίκου Μόσχοβου

20:39:30,06/20/2018

O Λουίς Σουάρες λίγο πριν αρχίσει ο αγώνας της Ουρουγουάης με την Αυστρία το 2014. Φωτογραφία:By Ailura – CC BY-SA 3.0 at, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=31510524

Οι δύο πρώτες ομάδες που προκρίνονται στη φάση των 16 του Μουντιάλ 2018 είναι η Ουρουγουάη με  τη Ρωσία μετά από τη νίκη της Λατινοαμερικανικής  εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου με 1 – 0 ( Λουίς Σουάρεζ 23’) επί της Σαουδικής Αραβίας για την 2η αγωνιστική του 1ου ομίλου σε ένα «άχρωμο»  ματς, που έγινε την Τετάρτη 20 Ιουνίου στο Στάδιο Αρένα του Ροστόφ.

Η εμπειρία του Λουίς Σουάρες και γενικά αυτής της «γενιάς»  ποδοσφαιριστών της Ουρουγουάης έκρινε  την τελική έκβαση σε μια αναμέτρηση με πολύ «αργό» ρυθμό, σκληρά μαρκαρίσματα, καθώς και λίγες φάσεις μπροστά στις δυο εστίες.

Η κάκιστη εικόνα, που έδειξε η Σαουδική Αραβία σε αυτό  τον αγώνα δείχνει πως πιθανότατα πρόκειται για τη χειρότερη ομάδα, που είδαμε μέχρι και στιγμής στη «γιορτή του ποδοσφαίρου».

Δεν είχε καμία κίνηση επιθετικά η Σαουδική Αραβία  κι ούτε τη φυσική κατάσταση για να πιέσει την αντίπαλη ομάδα, ενώ έχουμε την αίσθηση πως οι Λατινοαμερικάνοι ποδοσφαιριστές διαχειρίστηκαν, όπως ήθελαν το ματς και αν έπαιζαν πιο γρήγορα θα πετύχαιναν περισσότερα γκολ.

Η Ουρουγουάη προκρίθηκε δίκαια, γιατί:

1.Χωρίς να εντυπωσιάζει, ξέρει να πετυχαίνει νικηφόρα αποτελέσματα και να μην ξοδεύει περιττή ενέργεια.

2. Μέχρι στιγμής της έφτασε η εμπειρία των ποδοσφαιριστών για την επίτευξη των γκολ.

3.Κρατά το μηδέν στην άμυνα, έστω κι αν δεν έπαιξε με δυνατές αντιπάλους.

Η Σαουδική Αραβία δεν έδειξε τίποτα, ενώ  έπαιξε σε πολύ αργό κι αμυντικό «ρυθμό». Κατά συνέπεια:

1.Δίκαια αποχαιρετά το Μουντιάλ χωρίς να αφήσει μέχρι και στιγμής καλές εντυπώσεις.

2.Εάν δε λύσει  το πρόβλημα του αργού ρυθμού ανάπτυξης θα έχει πρόβλημα και στο παιχνίδι με την Αίγυπτο τη Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018 στο Βολγκογκράντ.

3. Η ομοσπονδία  Ποδοσφαίρου της  ασιατικής χώρας θα πρέπει να δει πως θα «δυναμώσει» το εγχώριο πρωτάθλημα και το πως  οι ποδοσφαιριστές θα εμπλουτίσουν τις εμπειρίες τους, παίζοντας στις πρώτες κατηγορίες άλλων  κρατών.

Κατά την ταπεινή άποψή μας, η Αίγυπτος αν παίξει με γρήγορο ρυθμό θα νικήσει άνετα τη Σαουδική Αραβία στο αποχαιρετιστήριο παιχνίδι των δυο ομάδων  στις 25 Ιουνίου 2018.  Την ίδια ημέρα Ουρουγουάη και Ρωσία θα «κονταροχτυπηθούν» για την πρώτη θέση του ομίλου,  αλλά η λατινοαμερικανική ομάδα θα πρέπει να κερδίσει , αν θέλει την κορυφή. Το ματς θα είναι ανοικτό  μεταξύ των δυο ομάδων και ίσως να αγωνιστούν κάποιοι ποδοσφαιριστές, που δεν εμφανίστηκαν μέχρι και τώρα στο τερέν.

©Typologos.com 2018

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

19 + ten =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.