Ξεκινά το #SKG Bridges Festival στη Θεσσαλονίκη!


Ξεκινά το #SKG Bridges Festival στη Θεσσαλονίκη!

09:42:39,05/03/2018

Με τη σύμπραξη όλων των κρατικών πολιτιστικών φορέων και των δημιουργικών ομάδων της  Θεσσαλονίκης  πραγματοποιείται  από τις 9 έως τις 13 Μαΐου 2018 το #SKG Bridges Uprising Art & Culture Festival στη Θεσσαλονίκη!

Το μεγαλύτερο φεστιβάλ πολιτισμού για νέους, που θα έχει άρωμα… ευρωπαϊκού Νότου θα περιλαμβάνει εκδηλώσεις μουσικής, κινηματογράφου, θεάτρου, χορού, φωτογραφίας και performance.

Τα παραπάνω ανακοινώθηκαν από τα στελέχη του  φεστιβάλ  κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Παύλος Ζάννας»  στο «Ολύμπιον». Η  όλη διοργάνωση διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Γραφείου Κοινωνικών Πολιτικών της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού, ενώ γίνεται σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Όλες οι δράσεις είναι δωρεάν και ανοιχτές στο κοινό.

Όλες οι δράσεις του #SKG Bridges Uprising Art & Culture Festival είναι δωρεάν και ανοιχτές στο κοινό. Φωτογραφία: Βασίλης Βερβερίδγς- Motionteam Photo News Agency

«Το κράτος είναι πιο ισχυρό από την ιδιωτική πρωτοβουλία και ρόλος του είναι να είναι στήριγμα όσων δοκιμάζονται και όσων θέλουν να εκφραστούν. Αυτή η κυβέρνηση το κάνει. Δεν κοστίζει να δώσουμε χώρο έκφρασης στους νέους. Δεν κοστίζει να τους δώσουμε ανάσα», τόνισε ο προϊστάμενος του Γραφείου Κοινωνικών Πολιτικών Πρωθυπουργού  Σταύρος Παναγιωτίδης.

 Ο κ. Παναγιωτίδης ανέφερε ότι η αρχική ιδέα για το φεστιβάλ ξεκίνησε από το γεγονός ότι η Θεσσαλονίκη έχει όλες τις προϋποθέσεις για να αποτελέσει μία νεανική Μητρόπολη του ευρωπαϊκού Νότου, χάρη στην ιστορία και τη γεωγραφική της τοποθέτηση, αλλά το πλούσιο ανθρώπινο-  ειδικά νεανικό δυναμικό της. «Έτσι, αποφασίσαμε τη δημιουργία ενός Φεστιβάλ που θα αποτελέσει μια μεγάλη, ανοιχτή συνάντηση μορφών τέχνης, καλλιτεχνών, αλλά και νέων του ευρωπαϊκού Νότου», επισήμανε.

Από την πλευρά της, η συντονίστρια του #SKG Bridges Festival Ματούλα Κούτσαρη  εξήγησε ότι στόχος ήταν να δημιουργηθεί ένα πρόγραμμα με όλες τις τέχνες, αλλά και να ενταχθούν σε αυτό οι δημιουργικές ομάδες της πόλης. «Ήταν ένα δύσκολο εγχείρημα, αλλά χάρη στη θετική ανταπόκριση και  την ομαλή  συνεργασία όλων, καταφέραμε να το φέρουμε εις πέρας», είπε η κ. Κούτσαρη.

«Η Θεσσαλονίκη είναι η πόλη των νέων, των δημιουργών, των καλλιτεχνών, των ομάδων, με μία σημαντική παρουσία στην διαμόρφωση της πολιτιστικής εικόνας και ζωής της πόλης.

Καλή επιτυχία σε αυτό το πρώτο φεστιβάλ  νεολαίας, πιστεύοντας ότι μπορεί να λειτουργήσει ως αφορμή για την δυνάμωση των σχέσεων, των συνεργειών, της επικοινωνίας, όλων των φανερών και υπόγειων δημιουργικών φωνών της πόλης, αφορμή για την υποστήριξη παραγωγής του «δικού τους» φεστιβάλ και εμείς θα υποστηρίζουμε κάθε δημιουργική τους πράξη», ήταν το μήνυμα που έστειλε προς τους διοργανωτές η αντιδήμαρχος Πολιτισμού & Τεχνών του Δήμου Θεσσαλονίκης Έλλη Χρυσίδου.

Το πρόγραμμα των φορέων παρουσίασαν η αναπληρώτρια καλλιτεχνική διευθύντρια του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος Μαρία Τσιμά, η διευθύντρια του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Μαρία Τσαντσάνογλου, η αναπληρώτρια διοικητική Διευθύντρια της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης Χρυσή Γκαρίπη, η διευθύντρια του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης Λόλα Τότσιου, ο πρόεδρος του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης Νικήτας Μυλόπουλος, ο διευθυντής του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης Ηρακλής Παπαϊωάννου και η υπεύθυνη του  Ελληνικού Προγράμματος του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης Ελένη Ανδρουτσοπούλου.

Το «παρών» έδωσαν και εκπρόσωποι των δημιουργικών ομάδων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα του #SKG Bridges Festival και οι οποίες είναι: Kapani Project, Parenthesis, Stereosis, NON, Yedi Kule Project, Street Outdoors και Octopus Garden.

Οι εκδηλώσεις θα φιλοξενηθούν  συνολικά σε 22 χώρους της Θεσσαλονίκης, όπως  είναι το λιμάνι, η παλιά και νέα παραλία, το Μ.Μ.Θ., το Βασιλικό Θέατρο, το Κ.Θ.Β.Ε., το δημαρχείο Θεσσαλονίκης, ο πεζόδρομος Αγίας Σοφίας, η Ροτόντα, τα Λουτρά Παράδεισος, η Ρωμαϊκή Αγορά, η πλατεία Εμπορίου, το Κ.Ω.Θ., το Γεντί Κουλέ, οι πλατείες Κορδελιού και Νεάπολης, καθώς  και η Μονή Λαζαριστών.

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα είναι διαθέσιμο και  το πλήρες πρόγραμμα στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ στη διεύθυνση www.skgbridgesfestival.com.

©Typologos.com 2018

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

two × 4 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.