Παρουσίαση βιβλίου της Βίκυς Κατράνα κι Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής – Απασχόλησης

0
84

Παρουσίαση  βιβλίου της Βίκυς Κατράνα κι Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής- Απασχόλησης

20:00:40,11/14/2017
Ο πύργος της οικογένειας Βαλέριανς ήταν χτισμένος στα ψηλά βράχια της ακτής και αγνάντευε τη θάλασσα

Το παιδικό βιβλίο με τίτλο «Τα Μυστικά της Πανσελήνου»  (εκδόσεις «Οσελότος»)  παρουσιάζει η συγγραφέας Βίκυ Κατράνα στις 6.30 το απόγευμα της Κυριακής  26 Νοεμβρίου 2017 στη στέγη πολιτισμού «Λυρικός Μικρός Πλανήτης» (οδός Βασιλίσσης Όλγας 285, πλησίον Αιγαίου), με  ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Το βιβλίο θα παρουσιαστεί από την ίδια τη συγγραφέα. Θα ακολουθήσει η πραγματοποίηση ενός εργαστηρίου δημιουργικής γραφής και απασχόλησης από τη Βίκυ Κατράνα για τα παιδιά. Τα δρώμενο θα βασίζεται στην υπόθεση  του  βιβλίου. Επίσης, θα πραγματοποιηθούν δράσεις ζωγραφικής ,κατασκευών  με πηλό κι αγγλικών. Για τους γονείς θα υπάρξει Coffee time.

Η ιστοσελίδα του βιβλίου είναι η εξής: facebook.com/tamystikatispanselinou.1.

Λίγο πριν την δύση … «Τα Μυστικά της Πανσελήνου»:

«Ο πύργος της οικογένειας Βαλέριανς ήταν χτισμένος στα ψηλά βράχια της ακτής και αγνάντευε τη θάλασσα. Από την εποχή των Εννιά Ανέμων, κρεμόταν στην άκρη της αβύσσου σαν μια τεράστια κλεψύδρα που αναμετριέται με το χρόνο, σαν μια τεράστια αιώρα που αναμετριέται με το κενό.

Άντεχε τους ανέμους και τα κύματα που χτυπούσαν τα παράθυρα κι έκαναν τα τζάμια να τρίζουν τους κρύους χειμώνες. Τα καλοκαίρια όμως φέρναν στον πύργο φύκια, κοχύλια και μοβ ανεμώνες του βυθού. Έφερναν κι αστέρια για να παίζουν τα παιδιά», κάπως έτσι εξιστορείται η υπόθεση στο βιβλίο.

Η συγγραφέας Βίκυ Κστράνα

Οι μικροί σε ηλικία  αναγνώστες είπαν για «Τα Μυστικά της Πανσελήνου»:

 «Αγαπητή μας Βίκυ, το βιβλίο μου άρεσε πολύ.

Χρωμάτισα το φόρεμα της Τζουλί, τα ξωτικά, το τριαντάφυλλο, τα ψαράκια, τα κοχύλια. Είχα μερικές άγνωστες λέξεις, που τις εξήγησε ο μπαμπάς. Ανακάλυψα όμορφες λέξεις που θα τις χρησιμοποιώ κι εγώ. Μου άρεσε πολύ η γαλάζια πολιτεία που ζούσαν τα ψαράκια. Μου άρεσαν τα μαγικά φίλτρα που έκαναν τα ψαράκια, κι επειδή είδα και τον Χάρι Πότερ, τα μαθήματα στη σχολή των Νερών, μου θύμισαν τα μαθήματα στη σχολή του Χάρι», έγραψε η 10χρονη Αναστασία.

Και μια Μαμά: «Ενθουσιάστηκα από το ονειρικό κλίμα των περιγραφών και των συναισθημάτων».

Το συγκεκριμένο  βιβλίο  απευθύνεται σε κορίτσια ή αγόρια ηλικίας 8-12 ετών  και  σε μεγάλους , οι οποίοι  νιώθουν παιδιά.

©Typologos.com 2017    

ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

twenty − 7 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.