«Μετάβαση»

«Μετάβαση»

16:39:20,04/26/2018

Μετάβαση. Η ζωή μας βρίσκεται σε κίνηση. Ξεκινάμε και προχωράμε. Προς τα πού;

Τη  «μετάβαση» προσπαθεί να ορίσει εικαστικά η ζωγράφος Λουίζα  Κακίση στην ομώνυμη ατομική έκθεσή της, η οποία εγκαινιάζεται στις 7.30 το απόγευμα  της Τετάρτης  2 Μαΐου 2018 στο Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών-Ίδρυμα Βούρου-Ευταξία(Ι. Παπαρρηγοπούλου 7, Πλατεία Κλαυθμώνος) ,όπου θα διαρκέσει έως και τις 5 Ιουνίου.

 «Μετάβαση. Η ζωή μας βρίσκεται σε κίνηση. Ξεκινάμε και προχωράμε. Προς τα πού; Γεγονότα, άνθρωποι… Ποικίλες εικόνες, διαδέχονται η μία την άλλη. Από τη μία εικόνα στην άλλη, από τη μία κατάσταση στην άλλη. Όλα γίνονται πολύ γρήγορα, σε μια εποχή ταχύτητας.

Οι σχέσεις των ανθρώπων γίνονται επιφανειακές. Συνέπεια η απομόνωση. Παρακολουθούμε σαν θεατές αλλά και συμμετέχουμε. Συμπάσχουμε με όσα βλέπουμε, μας συγκινούν, μας προβληματίζουν και μας πονάνε.

Παρακολουθούμε εικόνες ανθρώπων να διώχνονται βίαια από τα σπίτια τους και να αναγκάζονται να φύγουν στο άγνωστο για να σωθούν. Ανασφάλεια, απόγνωση… Οι εικόνες αυτές έχουν γίνει μέρος της ζωής μας. Κάποιες στιγμές χαλάρωσης και συνεχίζουμε. Περνάμε και φεύγουμε χωρίς καν να το συνειδητοποιήσουμε. Το πέρασμα, η μετάβαση…», αναφέρει η κ. Κακίση, η οποία αυτή τη φορά  παρουσιάζει πίνακες με 23 λάδια σε καμβά.

H Λουίζα Κακίση γεννήθηκε στο Παρίσι και μεγάλωσε στον Πειραιά, όπου το 1966,  όντας μαθήτρια γυμνασίου ακόμα, παρουσίασε την πρώτη ατομική έκθεση της. Σπούδασε στο Παρίσι, απ’ όπου πήρε το   Δίπλωμα Ζωγραφικής Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (Beaux Arts), Licence Εικαστικών Τεχνών Πανεπιστημίου Σορβόννης Paris VIII, Maitrise με ειδίκευση στην Αισθητική, μεταπτυχιακό D.E.A. και διδακτορικό Doctorat στη Φιλοσοφία της Τέχνης του Πανεπιστημίου Σορβόννης Paris I.

Επίσης,  έχει κάνει σπουδές Γλυπτικής και Κεραμικής στη Beaux Arts και ανώτερες σπουδές Σχεδίου και Σκίτσου στην École de Montparnasse de la Ville de Paris. Είναι ομότιμη καθηγήτρια Αισθητικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η έκθεση «Μετάβαση» είναι η δέκατη τέταρτη ατομική έκθεσή της. Έχει παρουσιάσει 13 ατομικές εκθέσεις και έχει λάβει μέρος σε περισσότερες από 60 ομαδικές και Διεθνείς εκθέσεις, στην Ελλάδα , καθώς και το εξωτερικό.

Επισκέψεις γίνονται στις  καθημερινές (εκτός Τρίτης) κατά τις ώρες 9  το πρωί- 4 το απόγευμα και το Σαββατοκύριακο (10 το πρωί- 3 το μεσημέρι).

Η έκθεση διοργανώνεται από το Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών-Ίδρυμα Βούρου-Ευταξία.

©Τypologos.com 2018

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

twelve + 19 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.